INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BELGIA

FOOTBALL LEAKS // Raid al poliției în această dimineață la fostul club al lui Rednic și Manea » Impresarii care controlează și jucătorii de la Academia Hagi, investigați

Articol de - Publicat miercuri, 14 noiembrie 2018 11:28

Dosarul Football Leaks a dezvăluit că impresarii Pini Zahavi și Fali Ramadani sunt adevărații patroni ai grupării valone, unde aduceau jucători înregistrați la Apollon Limassol, alt club deținut de ei. După modelul Cristi Manea.

De dimineață, dubele poliției au frânat în fața sediului lui Royal Mouscron. Și nu numai acolo. S-au oprit și la federația belgiană. Și la Curtea belgiană de arbitraj pe probleme de sport. Un alt raid declanșat de scandalurile "Footbelgate" și "Football Lealks". Se fac percheziții peste tot. Inclusiv la domiciliile unor acționari.

Au vândut clubul cu 10 euro!

Potrivit cotidianului local Le Soir, anchetatorii vor să vadă dacă Mouscron, fostul club al lui Mircea Rednic și Cristi Manea, îi aparține într-adevăr lui Pini Zahavi, cum susțin sursele Football Leaks, dacă a obținut licența în mod fraudulos și dacă banii folosiți la cedările grupării au origine frauduloasă.

Într-un comunicat oficial dat publicității, Parchetul Federal belgian anunță "că există suspiciuni de fals, uz de fals și fraudă. Societăți din străinătate au permis camuflarea controlului asupra clubului Mouscron de către un agent de jucători, numit P.Z., iar în Belgia regulamentele interzic unui agent de jucători să dețină un club"

Procurorii suspectează, de asemenea, și comiterea infracțiunii de "spălare de bani, printr-o finanțare ilicită de milioane de euro prin companii off-shore". 

În 2015, controversatul agent israelian Pini Zahavi (numit P.Z. de procurori), considerat cel mai influent impresar din lumea fotbalului, a cumpărat împreună cu Fali Ramadani (alt manager cu trecut extrem de dubios) 90% din acțiunile grupării valone cu 8,5 milioane de euro, prin compania-paravan Gol Football Malta, salvând-o de la faliment.

Și, pentru că FIFA interzicea ca o echipă să fie controlată de un agent, Zahavi ar fi vândut Mouscron ulterior unei alte societăți-fantomă malteze, Latimer International Limited, deținută de nepotul lui, Adar. Cât a costat această ultimă tranzacție? 10 euro!

Cristi Manea, plimbat de rețeaua lui Zahavi

Zahavi și Ramadani foloseau Mouscron în rețeaua lor suspectă, în care se află și Apollon Limassol. Mai mulți jucători cumpărați de clubul cipriot, dar care nici măcar n-au pus piciorul la Limassol, au ajuns la Mouscron. Unul dintre ei, Cristi Manea, cumpărat de la Viitorul și ajuns acum la CFR Cluj.

În contractele lui Manea, Gazeta a descoperit semnături efectuate de o altă mână decât cea a jucătorului. Vezi contractele aici. 

În ultimii ani, Mouscron a făcut mai multe afaceri cu jucători români sau cu echipe din Liga 1. Printre jucătorii împrumutați, cumpărați sau vânduți de clubul belgian se numără Antun Palici (ex-Dinamo), Teddy Mezague (venit la Dinamo), Deivydias Matulevicius (ex-Botoșani), Fabrice Olinga (fost la Viitorul) sau Kevin Boli (venit la Viitorul). 

De altfel, impresarul de casă al Academiei Hagi, italianul Pietro Chiodi, este unul dintre membrii grupului de impresari coordonat de Zahavi și Ramadani. 

Mâine, Gazeta Sporturilor va publica un nou episod din investigația Football Leaks despre controlul impresarilor sus-numiți asupra unui club care a cumpărat un alt jucător important de la Academia Hagi. 

Citește și: EXCLUSIV FOOTBALL LEAKS Taxe zero: Anamaria Reghecampf, comision încasat pe persoană fizică în Las Vegas! Agenta refuză să răspundă unde a fost rezident fiscal în 2015

Citește și: Hagi Leaks » Milionul dispărut într-o firmă offshore din Malta

Hagi Leaks, episodul 2. Secretele din baza de date FIFA: reguli încălcate, un jucător, două semnături diferite. Concluzia unui expert în grafoscopie: “Sunt mâini diferite”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (5)
cuviosul_pafnutie
cuviosul_pafnutie  •  14 Noiembrie 2018, 15:16

Impresarii astia au intermediat si transferul lui Stanciu si Chipciu la Anderlecht?Ca prea fost o "inginerie financiara"!Nu era de Annamaria!

moartea_din_vaslui
moartea_din_vaslui  •  14 Noiembrie 2018, 13:52

Fiți siguri că Strâmbul nu era străin de măgăriile comise acolo.

0.palmares.csa
0.palmares.csa  •  14 Noiembrie 2018, 13:43
Postat de valyomanyd pe 14 Noiembrie 2018, 11:59

Domnule Jumatate, cum adica, fostul club al lui Rednic ? A fost patron acolo ? Nu era mai corect, clubul unde a FOST ANTRENOR Rednic ?

Pai daca puneau asta in titlu mai intra cineva sa citeasca.Asa cum am facut eu greseala,am intrat pt ca nu stiam ce club detinea Rednic,ca din articol sa aflu ca este vb de altceva.Din ce in ce mai mult imi intareste convingerea ca gsp-ul a ajuns un ziar de cancan,un ziar unde articolele sunt facute la cerere si la norma.Sursele lor sunt matura din debara si hartia igienica din baie.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează