INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  GERMANIA

Fortuna Dusseldorf vrea să lase spectatorii să intre gratis pe stadion la meciurile de acasă

Fortuna Dusseldorf e în căutare de suporteri // Foto: Imago
Fortuna Dusseldorf e în căutare de suporteri // Foto: Imago

Articol de - Publicat miercuri, 26 aprilie 2023 18:43 / Actualizat miercuri, 26 aprilie 2023 20:27

Echipa de pe locul 6 din 2. Bundesliga intenționează să umple arena de 54.600 de locuri. Fortuna Dusseldorf va permite fanilor accesul fără bani din sezonul viitor.

Revoluție în fotbalul european. Un club din Germania vrea să aibă stadionul plin, la fiecare meci pe teren propriu, pentru a forța revenirea în 1 .Bundesliga în sezonul viitor. Fortuna Dusseldorf deschide porțile „Merkur-Spiel-Arena”, încercând să atragă cât mai mulți spectatori, iar pentru asta anunță că accesul va fi gratuit. Biletele la meciuri nu vor costa nimic!

Doar 54% din capacitate ocupată în prezent!

În prezent pe locul al șaselea în 2. Bundesliga, la nouă puncte de locul de baraj pentru promovare, Fortuna are șanse foarte mici să-și atingă obiectivul în această stagiune. 

Media de asistență pe teren propriu la cele 14 partide a fost de 29.503, crica 54% din capacitatea maximă de 54.600 de locuri disponibile. Așa cum anunță bisăptămânalul german Kicker, accesul liber al fanilor va fi permis și în sectorul rezervat oaspeților.

Ce gafă a făcut Fortuna Dusseldorf! De ce a fost tras pe linie moartă Nedelcu: „O neînțelegere care l-a rănit, a fost pur și simplu copleșit”
GERMANIA
Ce gafă a făcut Fortuna Dusseldorf! De ce a fost tras pe linie moartă Nedelcu: „O neînțelegere care l-a rănit, a fost pur și simplu copleșit”

Forum pentru suporteri pe portalul pentru bilete

Clubul, care este și proprietarul arenei, va scoate pe piață pachete gratuite de bilete la primele trei meciuri din ediția viitoare de campionat, pentru a face un experiment cu propriii suporteri. Dacă media de spectatori va crește considerabil, atunci oferta se extinde, cu sprijinul așteptat al sponsorilor. 

Cererile de bilete se vor face pe o platformă special dedicată și deschisă și unui forum al fanilor, care vor putea discuta despre inițiativă și despre alte probleme ale echipei.

Numele noilor sponsori vor fi anunțate în curând

Pentru a face această operațiune sustenabilă, s-au avut în vedere toate aspectele financiare. 

„Modelul prevede ca 50% din banii proveniți de la sponsorii cooptați să meargă către echipa de seniori. 40% către academia clubului pentru a descoperi noi talente și pentru echipa feminină, iar restul pentru alte proiecte și inițiative sociale în oraș și în regiune”, scrie sursa citată. 

Celelalte surse de venituri vor acoperi în timp „pierderile” din banii pe bilete.

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

După un singur sezon în Bundesliga, Sadio Mane ar putea reveni în Premier League

Bătaie pe atacantul momentului în Europa » 3 uriași în cursa pentru semnătura lui, PSG e cel mai aproape de un acord

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
inshallah
inshallah  •  27 Aprilie 2023, 13:15

mi-as lua si eu, dar sunt cam departe de Dusseldorf

Cst65
Cst65  •  27 Aprilie 2023, 05:41

Sa i spuneti si King ukui vostru. Daca maria sa regele ar asigura transportul piate ca si stadionul Viitorul o sa fie plin. PS nu spun gratis dar macar sa am cu ce sa ajung si sa plec din camp.

Cst65
Cst65  •  27 Aprilie 2023, 05:39

Sa i spuneti si King ukui vostru. Daca maria sa regele ar asigura transportul piate ca si stadionul Viitorul o sa fie plin.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează