INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

Fostul președinte al lui Juventus iese la atac: „Nu am pus niciunui club pistolul la tâmplă. S-au înscris benevol în Super Ligă!”

Andrea Agnelli, fostul șef al „Bătrânei Doamne” // Foto: Imago
Andrea Agnelli, fostul șef al „Bătrânei Doamne” // Foto: Imago

Articol de - Publicat sambata, 27 ianuarie 2024 15:18 / Actualizat sambata, 27 ianuarie 2024 15:37

Andrea Agnelli (48 de ani), plecat de la șefia lui Juventus după scandalul care i-a adus o suspendare de zece luni, dezvăluie că a discutat cu Al-Khelaifi, președintele lui PSG, despre înființarea unei competiții alternative Ligii Campionilor: „Dacă nu schimbăm acum ceva suntem morți!”.

Este oficial: Horațiu Moldovan va avea un nou coleg. Câți bani a dat Atletico pentru puștiul de 18 ani
SPANIA
Este oficial: Horațiu Moldovan va avea un nou coleg. Câți bani a dat Atletico pentru puștiul de 18 ani

Nu mai deține nicio funcție la Juventus, dar continuă să vorbească despre European Super League, competiția pe marginea căreia se judecă mai departe cu UEFA. 

Andrea Agnelli a acordat un interviu pentru „Sky Sport", în care vorbește deschis despre cum s-au desfășurat lucrurile în aprilie 2021, când Real Madrid, Barcelona și Juventus au anunțat intenția de a înființa o competiție paralelă cu Champions League, care să ofere premii mai mari decât UEFA și să reunească, în primul rând, marile echipe din Top 5 campionate în Europa.

Andrea Agnelli a descoperit problemele fotbalului actual

Aflat în perioada de suspendare de zece luni (sancțiune redusă după recurs de la 18 luni) din cauza scandalului plusvalențelor fictive denumit Prisma, a vorbit cu „Financial Times" despre cum s-a născut Super Liga:

„A fost un răspuns la problemele pe care fotbalul le-a avut și continuă să le aibă, instabilitate financiară, sustenabilitate financiară și polarizare. Toate cluburile semnaseră aderarea în mod liber, unele mai mult din teama de a nu se afla la bord, iar altele în deplină cunoștință. Însă noi nu am pus pistolul la tâmpla nimănui"!.

A discutat cu președintele ECA despre posibila schimbare

Agnelli jr. însuși a dezvăluit și despre un proiect alternativ discutat cu Al-Khelaifi (n.r. - președinte al PSG și ECA) în noiembrie 2020: „Îmi amintesc că am zburat la Paris în mijlocul pandemiei de Covid-19, fără nimeni în jur, cu orașul pustiu. Nasser și cu mine vorbisem despre un nou turneu spunând că avem nevoie urgentă de o schimbare. Pentru că dacă nu ne schimbăm suntem morți".

Ceferin este nașul fiului meu? Și ce dacă? Am vorbit cu el de trei ori pe zi. Am avut o legătură foarte puternică. Mai devreme sau mai târziu, lucrurile vor reveni la normal. Dacă nu, încă o dată afirm că eu am conștiința super curată!
Andrea Agnelli, ex-președinte Juventus

Agnelli jr.: „Am conștința împăcată că n-am încălcat regulile"

Fostul boss al „Bătrânei Doamne" a adus în discuție și cazul Cristiano Ronaldo: „Transferul lui a fost o mișcare bună. Dați-mi-l pe Ronaldo și lăsați-mă să-l joc fără pandemie! Este o altă poveste". 

Agnelli jr. crede că Juventus a făcut o investiție scumpă, dar necesară pentru a regla situația financiară a clubului, și n-a greșit cu nimic în scandalul câștigurilor de capital: "Rămân convins că tot ceea ce am făcut, am făcut doar în conformitate cu regulile, cu standardele financiare. Sunt superliniștit și am conștiința împăcată cu acțiunile mele".

De când s-a transformat dintr-un joc într-o afacere, fotbalul nu și-a dezvoltat capacitatea pentru a gestiona afacerile. Este corect să spunem că majoritatea cluburilor pierd bani: fie suntem cu toții incompetenți, fie sistemul are unele deficiențe - Andrea Agnelli, ex-președinte Juventus

19trofee (dintre care 9 scudetti consecutive) a câștigat Juventus în cei 12 ani cât Andrea Agnelli a fost președintele clubului (2010-2022)

Citește și alte știri de fotbal internațional:

Bayern se întărește și de la Galatasaray » Cât vor plăti bavarezii pentru fundașul dreapta
GERMANIA
Bayern se întărește și de la Galatasaray » Cât vor plăti bavarezii pentru fundașul dreapta
Șeicii din Arabia Saudită îi blochează revenirea în Europa: ce poate însemna plecarea lui Karim Benzema
ARABIA SAUDITĂ
Șeicii din Arabia Saudită îi blochează revenirea în Europa: ce poate însemna plecarea lui Karim Benzema

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close