INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ARABIA SAUDITĂ

Șeicii din Arabia Saudită îi blochează revenirea în Europa: ce poate însemna plecarea lui Karim Benzema

Articol de - Publicat sambata, 27 ianuarie 2024 14:27 / Actualizat sambata, 27 ianuarie 2024 15:14

Karim Benzema (36 de ani) s-a săturat deja după șase luni de campionatul și viața din Arabia Saudită. Deși este plătit regește, cu 100 de milioane de euro pe sezon, atacantul francez vrea să rezilieze acordul cu Al-Ittihad. Numai că șefii PIF, fondul public de investiții care controlează și clubul din Jeddah, nici nu vor să audă! Mai ales că francezul primește 20 de milioane pentru a promova candidatura saudiților la CM 2030.

Karim Benzema este „prizonier" la Jeddah. Chiar dacă mai are doi ani și jumătate din contractul semnat cu Al-Itttihad, atacantul francez s-a săturat de Arabia Saudită și dorește să se întoarcă în Europa. S-a zvonit că este așteptat să revină la Lyon, care a dezmințit însă informația, apoi a apărut varianta de întoarcere la Real Madrid, de unde plecase liber de angajament. 

Este oficial: Horațiu Moldovan va avea un nou coleg. Câți bani a dat Atletico pentru puștiul de 18 ani
SPANIA
Este oficial: Horațiu Moldovan va avea un nou coleg. Câți bani a dat Atletico pentru puștiul de 18 ani

Orice club l-ar oferta se lovește de salariul lui astronomic de 100 de milioane de euro și, mai nou, de refuzul conducătorilor clubului de a-i permite transferul în Europa.

AFP: „Benzema ar vrea o plecare «temporară»"

Conform RMC Sport, jucătorul pentru care Chelsea ar fi în stare să liciteze nu poate părăsi gruparea galben-negrilor decât dacă reziliază contractul. Aspect neluat în calcul de șeici, care consideră că plecarea lui din Golf ar fi o teribilă lovitură de imagine! 

Agenția AFP a dezvăluit că Benzema și-ar dori o despărțite „temporară", informația fiind contrazisă imediat de o sursă apropiată lui Al-Ittihad și preluată de cotidianul L'Equipe: „Este complet fals ce s-a scris. Presa nu mai știe ce să inventeze pe seama lui Benzema. Nu va pleca nicăieri".

Antrenorul l-a exclus din lot și l-a lăsat acasă!

Reprezentanții PIF au ca soluție de avarie, în cazul în care KB9 nu vrea să mai continue la Al-Itihad și nu se împacă repede cu fanii și cu șefii clubului, acesta să fie cedat unei alte formații controlate de Fondul Public de Investiții. 

Benzema a provocat un scandal la clubul din Jeddah. A mărturisit că nu se poate adapta în Arabia Saudită și a fost exclus din lot, după ce a dispărut și nu s-a prezentat la reunirea echipei lui Marcelo Gallardo pe 12 ianuarie. A susținut că se afla blocat în Mauritius, din cauza unui ciclon. Antrenorul argentinian l-a lăsat la Jeddah și nu l-a primit în cantonament.

Când a plecat în Arabia Saudită, Karim avea salariu de 28 de milioane pe sezon. Benzema a ajuns la Al Ittihad în vara lui 2023, din postura de jucător liber de contract, și a marcat 15 goluri în 24 de apariții pentru clubul din Jeddah.

Citește și alte știri de fotbal internațional:

„Cea mai mare greșeală din cariera mea” » Jurgen Klopp, întrebat dacă e ceva ce-l va face să se răzgândească: „Scuze, nu știam asta”
LIVERPOOL
„Cea mai mare greșeală din cariera mea” » Jurgen Klopp, întrebat dacă e ceva ce-l va face să se răzgândească: „Scuze, nu știam asta”
„Noul Drăgușin”! Genoa l-a transferat pe înlocuitorul fundașului român
GENOA
„Noul Drăgușin”! Genoa l-a transferat pe înlocuitorul fundașului român

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează