INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  RAPID

Replica lui Mourinho către un fost jucător rapidist: „Nu pot să-ți zic decât că ești retardat”

Candido Costa, stânga imaginii
Candido Costa, stânga imaginii

Articol de - Publicat joi, 30 aprilie 2020 19:03

Portughezul Candido Costa (39 de ani), 12 meciuri la Rapid în sezonul 2010-2011, i-a cerut lui  Jose Mourinho să plece de la FC Porto, surprinzându-și antrenorul.

Candido Costa are 39 de ani, chiar astăzi i-a împlinit, și s-a retras în 2015. Putea fi un bun fotbalist, a jucat la toate naționalele de juniori ale Portugaliei, dar o decizie i-a pus cariera pe un drum greșit. La începutul lui 2003, când avea doar 21 de ani, fundașul dreapta era titular la naționala U21 lusitană. La FC Porto însă era blocat de Paulo Ferreira, unul dintre favoriții lui Jose Mourinho, care l-a urmat mai târziu pe Mou la Chelsea. 

Mourinho: „Nu pot să-ți zic decât că ești retardat!”

Nerăbdător să joace, Costa a vrut să fie împrumutat. Acum, regretă. Și dezvăluie replica incredibilă pe care i-a dat-o antrenorul la acea vreme. „Am fost un prost. Fanii țineau la mine și aveam un rol important la selecționata U21. Totuși, la Porto prindeam doar câteva minute, așa că m-am dus la Mourinho și i-a cerut să mă lase să plec", a declarat el presei portugheze. 

Jose a fost stupefiat: „Nu pot să-ți zic decât că ești retardat!”. A fost împrumutat, cum voia, întâi la Setubal, apoi la Derby County. De atunci, cariera lui n-a mai avansat deloc. În vara lui 2010, a venit gratis la Rapid, a fost folosit de Șumudică 11 meciuri de campionat și 1 de Cupă, apoi aproape că a dispărut din fotbal. 

VIDEO/ Marius Șumudică a povestit o întâmplare cu Ilie Dumitrescu, cel care l-a dus în 1999 de la Rapid la Maritimo

Citește și alte știri despre Rapid:

EXCLUSIV VIDEO Pancu, apariție spumoasă la GSP Live » A făcut haz de necaz: „M-am simțit vânat. Nu trebuia să fiu demis, am făcut performanță”

EXCLUSIV VIDEO Pancu regretă că nu a dat afară un jucător de la Rapid: „Îi influența și pe ceilalți din jur. Am crezut că mă înșel, dar n-a fost cazul”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
nicolaedobrin
nicolaedobrin  •  01 Mai 2020, 03:45
Postat de gazistu pe 30 Aprilie 2020, 23:58

mancatori de ***.....trebuia sa ziceti ca "Portughezul Candido Costa i-a cerut lui Jose Mourinho să (IL LASE) plece de la FC Porto, surprinzându-și antrenorul. ....nu cum ati scris voi....

De fapt ce spune Costa si nu e scris in articol e ca a fost un prost, in sensul ca era foarte iubit de fani, si daca mai rabda putin Murinho pleca la Chelsea impreuna cu concurentul sau pe post.

gazistu
gazistu  •  30 Aprilie 2020, 23:58

mancatori de ***.....trebuia sa ziceti ca "Portughezul Candido Costa i-a cerut lui Jose Mourinho să (IL LASE) plece de la FC Porto, surprinzându-și antrenorul. ....nu cum ati scris voi....

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează