INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  UCRAINA

Fotbalul merge înainte în Ucraina: „Băieții sunt obișnuiți cu presiunea încă din 2014, când a degenerat conflictul. Nimeni nu se gândește că s-ar putea ajunge la ceva mai grav”

Mircea Lucescu // Foto: IMAGO / Ukrinform
Mircea Lucescu // Foto: IMAGO / Ukrinform

Articol de - Publicat marti, 22 februarie 2022 16:24 / Actualizat marti, 22 februarie 2022 17:04

Deocamdată, în ciuda presiunilor din estul Ucrainei, campionatul vecin se va relua în weekendul 26-27 februarie.

După o ședere prelungită în Antalya, Dinamo Kiev s-a întors deja în Ucraina luni seară, în jurul orei 22. Formația lui Mircea Lucescu a stat în Turcia în expectativă, a primit undă verde și se va întoarce pentru startul campionatului, programat în weekend.

Va fi urmată, mâine, și de o altă echipă din susul clasamentului, Dnipro-1 Dnipropetrovsk. Formația lui Valentin Cojocaru, portar român crescut la FCSB și Viitorul, redebutează acasă contra celor de la Desna.

Nu se vorbește deloc despre război când vine vorba de fotbal. „Băieții sunt obișnuiți cu presiunea încă din 2014, când a degenerat conflictul atât în est, cât și în Crimeea, nimeni nu se gândește că s-ar putea ajunge la ceva mai grav”, spune un oficial din fotbalul vecin sub protecția anonimatului, „șefii clubului au decis să nu vorbim în presă despre război cu nume și cu prenume”.

De ce a dispărut Moruțan dintr-odată din lotul Galatei?! Noua variantă e legată de conflictul FCSB - Botoșani!
TURCIA
De ce a dispărut Moruțan dintr-odată din lotul Galatei?! Noua variantă e legată de conflictul FCSB - Botoșani!

Mulți străini

Spre deosebire de 2014, când, după Euromaidan, numărul jucătorilor străini a scăzut considerabil în Ucraina, transferurile din această iarnă au adus în campionat suficienți străini. Inclusiv la echipele importante. De exemplu, Șahtior l-a adus pe David Neres de la Ajax. Un nume important: la doar 24 de ani, jucătorul de bandă are 9 selecții la naționala Carioca și aproape 50 de goluri în toate competițiile pentru "lăncieri".

32 de fotbaliști străiniau ajuns în Ucraina iarna aceasta: 23 au plecat

Fotbaliști din afara Ucrainei au ajuns și la Ruh Lviv. Unde, din 7 transferuri, 5 sunt din afara țării. Sigur, formație aflată departe de zona periculoasă din Donbas, dar la echipa vestică s-au transferat un brazilian, un francez, un englez, un senegalez și un olandez.

Elevul lui Mircea Lucescu, îngrijorat

Totuși, unii străini se declară îngrijorați. E și cazul unui elev al lui Lucescu la Kiev, Carlos de Pena. „Situația e calmă, dar se poate schimba rapid”, a zis uruguayanul, care le spusese celor de la ESPN că le cumpărase membrilor familiei bilete pentru a veni în Ucraina pe 22 februarie.

Totuși, Dinamo Kiev ar putea puncta și la capitolul întăriri. Globo, cotidian brazilian, scrie că Igor Gomes, mijlocaș crescut de Sao Paulo, 22 ani, ar putea ajunge sub comanda lui Lucescu.

Agentul fotbalistului, Wagner Ribeiro, a menționat, anterior, că de serviciile fotbalistului au fost interesate cluburi precum Real Madrid sau Tottenham.

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Selecționerul Edward Iordănescu a văzut la Cagliari „un sfert de oră devastator” al lui Răzvan Marin

Robert Niță, dezvăluiri despre mafia pariurilor: „Au intrat peste ei în casă. Erau fotbaliști, conducători și directori sportivi din prima divizie”

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (1)
elgabri
elgabri  •  22 Februarie 2022, 18:11

Bogatanii au fugit cu banii ca potarnichile le e frica de moarte ar trebui sa nu mai fie primiti in tara caci apararea tarii ramane tot pe spatele fraierilor

Vezi toate comentariile (1)
Comentează