INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

FOTO 3,3 milioane la Sotheby's » Barcelona a strîns bani pentru UNICEF la o licitaţie inedită cu obiecte de artă

420.000 euro: +2   FOTO
420.000 euro: "Messi în universul florilor", creaţia lui Takashi Murakami, considerat un Andy Warhol al Japoniei

Articol de - Publicat sambata, 14 februarie 2015 00:00 / Actualizat vineri, 13 februarie 2015 21:55

Numai două tablouri cu Messi, realizate de englezul Damien Hirst şi de japonezul Takashi Murakami, au fost vîndute împreună cu aproape un milion de euro.

Barcelona joacă pentru UNICEF şi în afara gazonului. Joi seară, clubul catalan a adunat 250 de pasionaţi ai artelor frumoase la prestigioasa casă londoneză Sotheby's pentru o licitaţie specială: 17 obiecte de artă realizate de mari artişti internaţionali în jurul spectaculosului joc blaugrana.

Ibericii, al căror proiect "1 din 11" este destinat educării a 58 de milioane de copii săraci din lumea întreagă, au strîns numai acum 3,3 milioane de euro. Aproape un milion numai din vînzarea a două tablouri, ambele legate de Messi! "Leo este inspiraţia tuturor", a spus brazilianul Edmilson, fost jucător al Barcei, care a prezentat această licitaţie. "În zece ani, Messi a făcut lucruri supranaturale".

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează