INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CUPA CONFEDERAŢIILOR

FOTO Haos la primul meci de la Cupa Confederaţiilor » Alergaţi cu caii, vînaţi cu gloanţe de cauciuc şi gaze lacrimogene

Niponul Kagawa anihilat de 3 brazilieni: Paulinho, Hulk şi Gustavo // Foto: Reuters +10   FOTO
Niponul Kagawa anihilat de 3 brazilieni: Paulinho, Hulk şi Gustavo // Foto: Reuters

Articol de - Publicat luni, 17 iunie 2013 00:00 / Actualizat duminica, 16 iunie 2013 19:44

90.000 de suporteri l-au fluierat pe preşedintele FIFA înaintea meciului de deschidere, Brazilia - Japonia 3-0. "Prieteni, unde e respectul, unde e fair-play-ul?", a răspuns Blatter.

Sîmbătă, Selecao a trecut ca un tren de mare viteză prin faţa Japoniei, un 3-0 (goluri Neymar 3, Paulinho 48, Jo 90+3) care-l mulţumeşte pe selecţionerul Scolari - "Putem avea în curînd o echipă mondială!" -, dar care nu le ţine de cald brazilienilor.

La Brasilia, înaintea meciului de deschidere, la fel ca şi joi şi vineri la Rio şi Sao Paulo (se anunţă manifestaţii în fiecare zi din această lună), mii de tineri au protestat împotriva miliardelor investite pentru Cupa Confederaţiilor şi Cupa Mondială, iar demonstraţiile au fost reprimate violent.

200.000 de soldaţi şi poliţişti asigură securitatea competiţiei între 15 şi 30 iunie. Şi nu glumesc. Din spatele căştilor şi a scuturilor masive sau din şaua cailor, trupele de şoc folosesc întreg arsenalul pentru a opri înaintarea protestatarilor. Bastoane, gaze lacrimogene şi gloanţe de cauciuc.

Pe stadionul "Mane Garrincha", Blatter a ţinut un scurt speech de deschidere. A fost huiduit de 90.000 de fani. Uluit, preşedintele FIFA a reacţionat: "Amigos, unde e respectul?". Răspunsul? Dilma Rousseff a fost şi ea fluierată. Şi e preşedintele Braziliei.

37 de răniţi (30 de protestatari şi 7 poliţişti) şi 20 de arestaţi s-au înregistrat sîmbătă, la Brasilia

157 de răniţi şi 272 de arestaţi au fost consecinţele luptelor de stradă din ultimele trei zile în Brazilia

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (5)
c7eric
c7eric  •  17 Iunie 2013, 11:44
Postat de cristid. pe 17 Iunie 2013, 09:47

UEFA = Mafia. De aceea a fost huiduit Platini. Este amuzant cu mafiotii de la FIFA, UEFA si federatiile nationale par uimiti atunci cand sunt contestati. Oamenii astia chiar se cred invincibili (ca al nostru Sandu). Totul a luat-o razna de cand forurile internationale de fotbal au ajuns stat in stau si nu mai raspund nici unei autoritati.

Tu unde ai citit ca a fost huiduit Platini si ce treaba are UEFA cu competitiile din afara europei? :))

cristid.
cristid.  •  17 Iunie 2013, 09:47

UEFA = Mafia. De aceea a fost huiduit Platini. Este amuzant cu mafiotii de la FIFA, UEFA si federatiile nationale par uimiti atunci cand sunt contestati. Oamenii astia chiar se cred invincibili (ca al nostru Sandu). Totul a luat-o razna de cand forurile internationale de fotbal au ajuns stat in stau si nu mai raspund nici unei autoritati.

v1ad
v1ad  •  17 Iunie 2013, 05:51

olimpiada din 2016 stiti unde se tine? :))

Vezi toate comentariile (5)
Comentează