INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  GALERIE FOTO

FOTO Imagini antologice din Ucraina. Bijuteria care a găzduit semifinalele Euro transformată în expoziție pentru obiecte de minerit

Articol de - Publicat duminica, 22 aprilie 2018 01:38

Donbas Arena, stadion pe care s-a jucat semifinala Euro 2012, Spania - Portugalia (0-0, 4-2 d. pen.), a găzduit, vineri, o expoziție dedicată mineritului

A fost unul dintre primele evenimente ținute pe fostul stadion al Șahtiorului, parțial afectat de conflictul ucraineano-rus. Pe arenă nu se mai dispută meciuri de fotbal după bombardamentele începute în 2014, însă unele aripi sunt folosite în alte scopuri.

De exemplu, fan-shopul fostei echipe a românilor Lucescu și Raț a devenit, vineri, gazda evenimentului "Expoziție de învățătură și știință în câmpul protecției muncii".

La acest eveniment au putut fi admirate obiecte precum echipamente de exploatare minieră, dar și de protecție "personală și colectivă", sisteme de ventilație și siguranță, haine de minerit și suveniruri.

Printre amintiri puteau fi cumpărate statuete cu mineri și cartea "Gloria Mineritului din Makeevka", în două volume. Makeevka - sau Makiivka - este unul dintre orașele ucrainene ocupate de tabăra pro-rusă, lipit de Donețk.

Șahtior n-a mai jucat pe Donbass Arena din 2014, an în care Rusia a ocupat o parte din Oblasturile (județele) Donețk și Lugansk, precum și Peninsula Crimeea.

Cum nu mai poate juca pe stadionul care a costat peste 3 miliarde de grivne, circa 400 milioane de dolari, trupa negru-portocalie s-a plimbat prin orașe ca Lvov, Kiev, Odessa, pentru ca acum să își dispute meciurile de pe teren propriu tot în est, la Harkov.

300
de persoane au vizitat, conform presei vecine, expoziția de vineri, care a fost închisă după 9 ore

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
romulus65
romulus65  •  22 Aprilie 2018, 14:42

Dar ce au facut la stadionul asta de a costat 3 miliarde de dolari, l-au poleit cu aur?

Vezi toate comentariile (1)
Comentează