INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BALONUL DE AUR

FOTO Primele explicații ale lui Modrici » Ce a avut în plus față de Ronaldo și Messi: ”E ceva special, de aceea am luat Balonul”

Foto: Reuters +7   FOTO
Foto: Reuters

Articol de GSP - Publicat marti, 04 decembrie 2018 10:58

Luka Modrici a devenit primul croat distins cu Balonul de Aur, devansându-i clar pe Ronaldo și pe Griezmann: ”Mă vedeam jucând la echipe mari şi câştigând trofee, dar acesta e mai mult decât un vis de copil”. 

" Balonul de Aur are doar un singur nume, Luka Modrici". Sârbul Predrag Mijatovici a încoronat cu această declarație triumful primului croat din istoria anchetei France Football. N-a fost anul unui campion mondial, nici al monștrilor sacri, Ronaldo și Messi, ce au acaparat trofeul în ultimul deceniu.

Păstorul care spărgea geamurile hotelului bătând mingea printre bombele războiului a ajuns în vârf. Cel mai bun fotbalist în 2018 nu e golgeter, ci construiește jocul. Nu-i place să fie solist, punând preț pe echipă. E un antistar, strălucind prin modestie și umilință, n-are tatuaje și milioane de fani pe rețelele de socializare, ci doar un talent unic. Nu este vânat de paparazzi, ieșind doar cu familia în oraș sau la zoo, în compania lui Ramos ori Kovacici.

"Un privilegiu să iau acest trofeu". "Ești geniul meu", i-a transmis plângând tatăl Stipe. "Soarele meu", adăuga, copleșită de emoție și mama Radojka. Lukita, cum e alintat în vestiarul lui Real, a rămas pe scena galei din "Le Grand Palais" la fel de sigur pe el ca-n teren, chiar dacă și-a stăpânit greu sentimentele: "Este o emoție unică, e greu să exprim în cuvinte ceea ce simt. Vreau să le mulţumesc tuturor celor ce m-au susţinut: colegi, antrenorii de la Real şi de la naţionala Croaţiei.

De asemenea, le mulţumesc celor care m-au votat şi nu în ultimul rând familiei mele, soţiei, copiilor. Când eram mic, mă vedeam jucând la echipe mari şi câştigând trofee. Ceea ce mi s-a întâmplat acum, să cuceresc Balonul de Aur, e mai mult decât am visat când eram copil. Este o onoare și un priviliegiu să primesc acest trofeu. Și dacă l-am câștigat este pentru că am făcut eu ceva special".

"Am înțeles că munca grea, perseverenţa în clipele grele şi încrederea în tine sunt baza lucrurilor măreţe pe care le realizezi. N-a fost deloc un drum uşor, important e să fii pregătit și să nu ratezi oportunităţile ce ţi se ivesc" Luka Modrici

"Nu sunt eu cel care poate judeca dacă trebuiau să vină la ceremonie Ronaldo și Messi, dar mi-ar fi plăcut să îi vâd în sală. E nemaipomenit să fac parte din categoria celor care au câștigat acest premiu" Luka Modrici

"Mai am doi ani de contract și mi-aș dori să continuu și după aceea și să mă retrag la Madrid. Toată lumea e foarte drăguță cu mine, familia se simte bine și totul e minunat la acest mare club" Luka Modrici

"Modrici ne-a dat o lecție tuturor și a demonstrat că punând în primul plan colectivul poți câștiga individual. Nu totul depinde de goluri, ci contează valoarea și constanța în joc. E un exemplu, inclusiv pentru mine" Kylian Mbappe, atacant francez

1 gol a reușit Modrici în 41 de jocuri din 2018 la Real Madrid. La naționala Croației a marcat două, ambele la Mondial. Dintre laureații "Balonului de Aur" doar Lev Iașin are mai puține goluri

7 jucători ai lui Madridului au câștigat acest trofeu, Di Stéfano, Kopa, Figo, Ronaldo, Cannavaro, Cristiano și Modrici. Clubul cu cei mai mulți laureați, peste Barcelona, Juventus și Milan, câte 6

44 de ani au trecut de la precedenta ocazie în care un fotbalist învins în finala Cupei Mondiale a câștigat apoi Balonul de Aur. Olandezul Johan Cruyff, în 1974, învins de Germania

TOP 5 BALON D'OR 2018

1. Modrici Real 753p
2. Ronaldo Juventus476p
3. Griezmann Atletico 414p
4. Mbappé PSG 347p
5. Messi Barcelona 280p

Mbappé, consolat cu Trofeul Kopa

Cei mai buni campioni mondiali la turneul din Rusia n-au prins primele două locuri, dar Kylian Mbappé are satisfacția de a fi primul câștigător al Trofeului Raymond Kopa, acordat celui mai bun tânăr jucător.

"Am realizat performanțe frapante în ultimii 2 ani, dar îmi lipsește constanța. Mai am multe de îmbunătățit în jocul meu. Acest premiu mă onorează, dar e doar o etapă din cariera mea", a spus atacantul lui PSG.

Vezi și:

VIDEO+FOTO Derapaj pe scena de la Paris » Cel mai controversat moment de la gala Balonului de Aur: inclusiv Mbappe a rămas mască!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
st.il.
st.il.  •  04 Decembrie 2018, 19:53

Că a luat Modrici balonul de aur , să fie sănătos , să-l stăpânească cu bucurie , el , familia lui , tot neamul și colegii de echipă !...Sunt tare curios de câte ori o s-apară președinta croată agățată de gâtul lui Modrici , cu balonul în poală , că la poze , nu o întrece nimeni !...Beah.

522906687858661
Nicolae Dumitru  •  04 Decembrie 2018, 12:57

Mai lăsați-mă cu ,,monștrii voștri sacrii,, ai fotbalului (Ronaldo, Mesi, etc. ) pe care-i apreciez pt. valoarea lor. Merită să apară și nume noi, nu numai cei sponsorizați de firma ,,cacamaca,, vax albina,,. Cinste noului medaliat:

307990409599634
Radu Alexandru  •  04 Decembrie 2018, 12:22

Total nemeritat. Din pacate, monotonia in sine, indiferent cat de justificata este, nu place oamenilor. S-a format undeva o idee, intr-un articol ca poate ar fi frumos sa ia si altcineva trofeul pe sistemul "iar astia? da numa' astia frate?", toata lumea a imbratisat ideea doar de a scapa de monotonia Messi - Ronaldo, si uite asa s-a ales baiatul asta cu premiul. Ideea a fost conturata inca din 2014 cand se tot sugera ca poate Manuel Neuer ar merita trofeul, ca-i portar bun, ca-i cu bun simt, ca-i campion mondial... ca-i deja monotonie... Dar nu a prins atunci ideea deoarece "aia" doi erau prea buni. Si acum sunt prea buni, dar monotonia a tot crescut si s-a decis ca trebuie sparta. Are talentul sau Modric, dar nici chiar asa.. Si daca trebuia dat trofeul pe baza rezultatelor, Varane are cel putin aceeasi valoare pe postul lui cum are Modric pe al sau, a castigat Champions League si e campion mondial, deci -1 Modric. Bleah! e tot ce-mi vine in minte...

Vezi toate comentariile (5)
Comentează