INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  AC MILAN - NOVARA 2-1

FOTO&VIDEO » Imaginile care i-au făcut pe fanii lui Milan din lumea întreagă să plîngă!

AC Milan şi-a luat adio de la mai mulţi jucători de legendă (Foto: Getty Images) +6   FOTO
AC Milan şi-a luat adio de la mai mulţi jucători de legendă (Foto: Getty Images)

Articol de - Publicat luni, 14 mai 2012 00:00 / Actualizat miercuri, 04 septembrie 2013 16:01

Momente impresionante ieri pe San Siro, la ultimul meci pentru nişte jucători fabuloşi. După partida cîştigată cu 2-1, contra celor de la Novara, Inzaghi, Nesta, Gattuso, Zambrotta, Seedorf şi Van Bommel şi-au luat adio de la fanii care le-au fost alături mereu.

"E sfîrşitul unei ere", a anunţat vicepreşedintele Adriano Galliani, vizibil afectat şi el de faptul că rossonerii se despart de fotbalişti care au scris istorie pentru AC Milan. Situaţia lui Clarence Seedorf nu e încă foarte clară, dar se pare că fotbalistul va părăsi şi el Italia.

Fanii s-au pregătit ca la carte de despărţirea de idolii lor. O coregrafie impresionantă, aplauze prelungite şi celebrele scandări pentru fiecare jucător în parte au răsunat pentru ultima dată pe stadion. 

Eroii zilei au fost copleşiţi de mostrele de iubire arătate de suporteri şi au izbucnit în lacrimi. Imagini tulburătoare cu neînfricatul Gattuso plîngînd pe umerii colegilor, cu Zambrotta îmbrăţişat de mai tinerii săi colegi, cu liderul Massimo Ambrosini neputîndu-şi stăpîni emoţiile i-au impresionat pe microbiştii de pretutindeni.

Fanii au aşteptat să-l vadă pe Pippo pe teren pentru ultima dată în tricoul lui Milan, iar Allegri i-a dat şansa să se despartă aşa cum ştia mai bine de cei cărora le-a adus atîtea bucurii: " Pippo Inzaghi, segna per noi!" ("Pippo Inzaghi, marchează pentru noi!") i-au strigat suporterii, iar atacantul de 38 de ani nu i-a dezamăgit. A pus capăt celor 13 ani în tricoul rossonero înscriind un gol frumos, asistat de Seedorf, cu 8 minute înainte de final.  Un moment ca multe altele din cariera sa, de-a lungul celor 623 de meciuri jucate. Toată echipa s-a strîns în jurul său şi l-a felicitat.

Garcia deschisese scorul pentru Novara, Flamini restabilise egalitatea, iar Inzaghi a închis tabela la 2-1 pentru Milan.

Gattuso: "Le mulţumesc tuturor fanilor. Pentru mine a fost un vis care a durat 13 ani. Acum viaţa merge mai departe. Vom vedea ce voi face, încă mai vreau să joc, să demonstrez că nu sînt terminat din punct de vedere fotbalistic. Nu am mai rămas pentru că nu aş vrea să mă simt ca o mascotă la club. Am şi oferte, iar dacă vreodată m-ar vrea Juventus sau Inter să fiţi siguri că nu voi merge acolo, pentru că ceea ce simt pentru tricoul rossonero e mai presus de orice. A fost un vis împlinit să îmbrac tricoul pe care l-am adorat de cînd eram copil"

Inzaghi: "Nu mă mai duc acasă, rămîn aici, pe stadion", a spus Pippo după ultimul meci la Milan.
"Mi se rupe sufletul, acum e greu să renunţ la tot, am încă dorinţa de a cîştiga a unui puşti, picioarele încă mă ţin, nu am dureri după operaţie şi mă simt bine. Nu am cuvinte să spun ce simt, înaintea acestui meci m-am antrenat dur, chiar dacă azi era un meci fără miză, eu m-am pregătit pentru acest gol. Orice ar fi, cu siguranţă voi reveni la Milan, pentru că între mine şi Milan e o dragoste mare care nu se poate sfîrşi"
A fost meciul cu numărul 300, şi ultimul, pentru Pippo la AC Milan
Deşi el însuşi a anunţat că nu va mai continua, Pippo are acum îndoieli: "Voi vorbi cu Galliani şi cu Berlusconi, ei m-au adus aici, acum să vedem ce îmi vor mai propune. Mi-e greu să mă şi gîndesc că nu voi mai juca în tricoul rossonero. Ziua asta îmi va rămîne în suflet pentru totdeauna. Nu vreau să mă mai gîndesc la nimic acum".

Zambrotta: "A fost ultimul meu meci pe San Siro. Mi-e foarte greu să vorbesc acum, sînt copleşit de emoţie. E ciudat să văd cum alţi colegi pleacă, cum eu însumi mă despart de echipă. Ultimul meci aici va rămîne mereu special, dar nu va fi ultimul meci din cariera mea. Nu ştiu unde voi juca de acum, vom vedea"

Van Bommel pleacă şi el de la Milan şi, deşi a petrecut un pic mai mult de un an la formaţia italiană, olandezul se desparte cu greu de club: "Cînd am semnat, toţi mi-au spus că aici e o mare familie şi am descoperit că aşa e", a spus Van Bommel cu lacrimi în ochi.

"Mă despart de Milan şi, deşi am petrecut doar un an şi jumătate aici, mi-e tare greu să plec. Asta e viaţa, la un moment dat trebuie să pleci. Mă întorc la PSV, dar pentru acum spun doar rămas bun, Milan. Poate voi reveni ca antrenor"

FILIPPO INZAGHI
- 38 de ani
- atacant
- 11 ani la Milan
- 8 trofee
- 299 meciuri/125 goluri

CLARENCE SEEDORF
- 36 de ani
- mijlocaş
- 10 ani la Milan
- 9 trofee
- 431 meciuri/62 goluri

ALESSANDRO NESTA
- 36 de ani
- fundaş
- 10 ani la Milan
- 10 trofee
- 325 meciuri/10 goluri

RINO GATTUSO
- 34 de ani
- 13 ani la Milan
- 10 trofee
- 467 meciuri/11goluri

GIANLUCA ZAMBROTTA
-35 de ani
- fundaş
- 4 ani la Milan
- 2 trofee
- 85 de meciuri/ 2 goluri

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (25)
buuuuuuuu
buuuuuuuu  •  15 Mai 2012, 09:41

che MILAN sara senza Nesta, Seedorf, Rino e SuperPippo? ce tristete in in sufletul suporterilor ROSSONERI. Eu sper sa ii vad in viitor "legati" intru-un fel sau altul de MILAN

vall_jan
vall_jan  •  15 Mai 2012, 02:24

Se incheie o era a unor adevarati fotbalisti la Milan. Complimente tuturor celor care au comentat!Oameni civilizati.

gazistu
gazistu  •  15 Mai 2012, 00:35

sunt mandru ca sunt contemporan cu fotbalisti ca: desailly, thuram, zidane, kahn, morientes, raul, scholes, guti, hierro, makelele, buffon, barthez, koller, nedved, romario, ronaldo, rivaldo, r carlos, vieira, zanetti, davids, bergkamp, cocu, scholl, toldo, canizares, cannavaro, del piero, carambeu, hamann, mcmanaman, hargreaves, owen, heskey, beckham, figo, helguera, inzaghi, ortega, shevcenko, hasselbank, babayaro, kopke, effenberg, mcallister, hagi, popescu, stelea, petrescu, hakan sukur, emre, gokan, rustu, deschamps, stam, kluivert, van deer saar, overmaars, van nistelroy, de boer, vieri, zola, totti, baggio, blanc, henry, lizarazu, wiltord, djorkaeff, poborsky, baia, rui costa, etc

Vezi toate comentariile (25)
Comentează