INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FC BARCELONA

FOTO+VIDEO Lionel Messi stă de o lună pe tușă și acum a spus adevărul despre accidentarea suferită: „Mi se tot fac teste”

Articol de GSP - Publicat joi, 12 septembrie 2019 14:38

Lionel Messi, 32 de ani, nu va juca pentru Barcelona nici în meciul de pe teren propriu, cu Valencia. Recuperarea argentinianului, accidentat pe 5 august, este mai dificilă decât se preconizase, iar motivele din spatele procesului lent au fost explicate chiar de fotbalist.

„Mă simt mai bine. Adevărul e că accidentarea a picat într-un moment foarte prost, la primul antrenament după vacanță. Nu era ceva grav. Am stat 15 zile pe tușă și, când credeam că sunt bine, la unul dintre antrenamentele dinaintea meciului cu Betis m-am resimțit un pic și mi-a recidivat accidentarea. Din cauza asta a trebuit să prelungesc pauza, nici acum nu sunt apt de joc. Mi-au spus că accidentările la gambă sunt complicate, că părea totul OK, dar aparențele înșală în astfel de leziuni. Nu am mai avut niciodată problema asta, dar acum știu ce presupune, așa că sunt liniștit și o să joc doar atunci când voi simți că sunt sută la sută OK și nu risc o recidivă. Dacă m-aș accidenta din nou, aș avea nevoie de mult mai mult timp pentru a reveni.  

Sunt foarte nerăbdător să joc din nou. Stau de prea mult timp pe margine... Momentan, mă antrenez separat, nu există o dată fixă pentru revenire. Mi se tot fac teste, iar când voi fi apt sută la sută voi juca. Cert este că nu pot intra contra Valenciei, vom vedea dacă pot intra contra Borussiei sau contra Granadei”, a spus Messi într-un interviu acordat cotidianului catalan Sport.

Lecția învățată după dezastrul cu Liverpool 

Șocul sezonului trecut, eliminarea Barcelonei în fața lui Liverpool în semifinalele Ligii Campionilor (3-0 în tur, 0-4 în retur) îl bântuie încă pe Messi. 

„În Liga Campionilor trebuie să înveți un lucru important, pe care noi l-am tot trăit: un meci prost poate aduce eliminarea, deși în tur ai făcut o partidă bună. Ca să rămâi în competiție trebuie să dai gol în deplasare. E foarte important să marchezi pe terenul adversarilor în toate meciurile. E fundamental. Când am câștigat trofeul, am făcut asta în toate fazele competiției. Pe lângă faptul că am fost superiori tuturor, marcam mereu afară, dacă n-o faci, misiunea devine dificilă. Știam deja, e o chestie evidentă, dar meciul cu Liverpool m-a afectat mult. Eliminarea a fost din vina noastră, staff-ul tehnic nu a avut nicio vină pentru jocul prestat”.

De ce anumite transferuri nu se adaptează la Barcelona 

Messi a fost chestionat pe tema transferurilor care nu s-au adaptat la echipa blaugrana.

„Unii nu s-au adaptat pentru că este foarte greu să joci la Barcelona. E cel mai mare club din lume din și e greu să te adaptezi ținând cont de tot ce înseamnă acest club e dificil: fanii, anturajul, presa... Nu e ușor să joci pe Camp Nou. Unii nu se simt intimidați, alții da. Când ai un psihic puternic și ai încredere în tine, totul e ușor. Dar nu toți sunt la fel. Nu toți asimilăm la fel lucrurile astea”, a declarat fotbalistul pentru sursa citată.

L-a supărat pe Mateo

În urmă cu câteva luni, Messi dezvăluia că fiul mijlociu, Mateo, sărbătorește golurile adversarilor Barcelonei pentru a-l enerva pe fratele mai mare, Thiago. În dialogul cu Sport.es, argentinianul a mărturisit că Mateo s-a supărat pe el pentru declarațiile făcute.

„Mateo s-a supărat pe mine pentru că am spus că ține cu alte echipe și că nu e fan Barcelona. Au apărut acele imagini de la meciul cu Betis când s-a spus că se bucura pentru golul adversarilor, dar e o minciună. Imaginile erau de la o fază la care noi am ratat, iar el a crezut că am dat gol și s-a bucurat. El spune că ține cu Barcelona”.

„Pot să petrec mai mult timp cu familia acum, cât timp sunt accidentat, pot vedea meciurile din tribună cu fiii mei, e frumos, dar prefer să fiu pe teren și să împart bucuria cu ei de acolo, pentru că stau de prea mult timp pe margine. Băieții mei suferă alături de mine la meciuri, mai ales Thiago, cel mare, pentru că își dă seama de mai multe lucruri.  A început să mai înțeleagă ce înseamnă să pierzi un meci, ce înseamnă pentru mine și pentru echipă. Și Mateo, și Thiago sunt cules”
- Lionel Messi

FOTO+VIDEO Lionel Messi stă de o lună pe tușă și acum a spus adevărul despre accidentarea suferită: „Mi se tot fac teste”

„Soția mea, Antonella, e totul pentru mine. S-o am alături mi-a simplificat mult viața. Ne cunoaștem de foarte mult timp, mă știe perfect. Știe cum să se poarte cu mine în fiecare moment, mai ales în momentele dificile. E genul de persoană care nu are zile proaste, mereu e veselă. E o parteneră minunată. O știu de când aveam 7 ani, este verișoara celui mai bun prieten al meu, așa ne-am cunoscut. Apoi, când am crescut, lucrurile au evoluat între noi. Ne știm, practic, de o viață”
- Lionel Messi

Fundația Leo Messi a donat 3 milioane de euro pentru construirea spitalului pentru copii Sant Joan de Deu 

Pe lângă fotbal, Leo Messi se implică și în acțiuni caritabile. Argentinianul contribuie la construirea în Barcelona a unui spital pentru copiii bolnavi de cancer

Carolina, Miguel, Felix. Sunt niște nume care nu spun nimic la prima vedere. Dar toți 3 au împărțit aceeași dramă, aveau cancer. Ei au apărut alături de Messi într-un clip (Para Los Valientes - Pentru cei curajoși) dintr-o campanie pentru strângerea de fonduri necesare construirii unui spital care să trateze copiii bolnavi de cancer. Anunțul a sporit donațiile necesare începerii lucrărilor. Era nevoie de 30 de milioane de euro pentru a construi Pedriatric Cancer Center Barcelona, care ar trebui să fie inaugurat în 2020. 

FOTO+VIDEO Lionel Messi stă de o lună pe tușă și acum a spus adevărul despre accidentarea suferită: „Mi se tot fac teste”

Pentru construcția spitalului au donat peste 100.000 de persoane, 150 de firme și 10 fondatori. Din februarie 2017 s-au strâns 27,3 milioane de euro din cele 30 necesare pentru spital. Construcția ar fi început oricum, chiar și fără ca suma să fie completă, dar în timpul actului care anunța startul lucrărilor, Jordi Cardoner, vicepreședintele Barcelonei, a anunțat că Barça și Fundația Leo Messi donează restul de bani. Spitalul va putea primi 400 de pacienți pe an.

Întrebat despre gestul făcut, Messi a declarat: „Totul a început cu momentul în care am sărbătorit dedicând un gol copiilor pe care i-am cunoscut prin intermediul Fundației. Am întâlnit câțiva dintre copiii chinuiți de boala asta cumplită și am vrut să construim un spital important unde să poată fi tratați. S-au implicat mulți oameni și le mulțumesc, am vrut să contribuim și noi. Am reușit să strângem banii pentru construirea spitalului și pentru mine e ceva impresionant. Fundația noastră a fost creată pentru copiii care suferă cel mai mult, vream să luptăm contra acestei boli atât de cumplite, care ucide mulți micuți. Abia aștept să văd acest vis îndeplinit, pentru ca cei care au nevoie să poată utiliza toate facilitățile acestui spital”.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează