Articol de - Publicat vineri, 03 noiembrie 2023 13:55 / Actualizat vineri, 03 noiembrie 2023 15:38

Presa spaniolă anunță că publicația franceză France Football a ajuns la un acord cu UEFA pentru ca Balonul de Aur să fie acordat de cele două instituții. 

Din 2010 până în 2015, Balonul de Aur a fost acordat în parteneriat de revista France Football și FIFA. Începând cu ediția următoare, Balonul de Aur va fi decernat de France Football și UEFA, scrie cotidianul spaniol AS

Bojan Krkic surprinde: „Lionel Messi și Cristiano Ronaldo nu trebuie luați drept exemplu”
BARCELONA
Bojan Krkic surprinde: „Lionel Messi și Cristiano Ronaldo nu trebuie luați drept exemplu”

Balonul de Aur va fi acordat de France Football și UEFA 

Informația a fost confirmată și de cei de la UEFA. Forul de la Nyon a dat un comunicat pe site-ul oficial în care face o scurtă prezentare a parteneriatului cu France Football. 

UEFA și Groupe Amary, proprietarul publicațiilor France Football și L’Équipe, anunță încheierea unui parteneriat în legătură cu decernarea Balonului de Aur începând cu anul 2024. 
Acordat de France Football în fiecare an, începând cu 1956, Balonul de Aur este cel mai important premiu pe care un fotbalist îl poate primi în semn de recunoaștere pentru rezultatele uimitoare pe care l-a avut. 
Groupe Amaury rămâne în continuare proprietarul brandului Balonul de Aur, iar sistemul de votare propus de această publicație va fi folosit în continuare. UEFA va veni cu expertiza fotbalistică, cu comercializarea drepturilor de televizare în întreaga lume și cu organizarea galei care are loc în fiecare an. 
În plus, începând de anul viitor vor fi acordate două noi premii: de antrenorul și antrenoarea anului. În rest, vor fi decernate aceleași premii: de cel mai bun jucător, cea mai bună jucătoare, trofeul Kopa (acordat celui mai bun jucător din lume cu vârsta sub 21 de ani), trofeul Yashin (acordat celui mai bun portar din lume), trofeul Gerd Muller (acordat celui mai bun marcator din sezonul precedent), trofeele de clubul anului în fotbalul masculin și feminin, dar și trofeul Socrates (acordat fotbalistului care se implică în cauze umanitare)

-comunicat UEFA 

Aleksander Ceferin, președinte UEFA: „UEFA și Balonul de Aur sunt sinonime cu excelența în sport”

Aleksander Ceferin (56 de ani), președintele sloven al UEFA, a oferit și el o scurtă reacție pe baza parteneriatului încheiat între forul de la Nyon și France Football. 

„De aproape 70 de ani, Balonul de Aur este cel mai prestigios premiu acordat în lumea fotbalului, dar și un testament al talentului, dedicării și al impactului avut de legende asupra fotbalului și a sportului în general. 

Competițiile de club și la nivel de echipe naționale, organizate de UEFA, precum Liga Campionilor sau Campionatul European, sunt văzute ca cele mai importante competiții în care jucătorii pot evolua și joacă un rol crucial în ceea ce privește posibila candidatură a acestora la câștigarea unor premii individuale. 

UEFA și Balonul de Aur sunt sinonime cu excelența în sport, iar parteneriatul nostru va fi unul excepțional”, a precizat Aleksander Ceferin. 

VIDEO. Leo Messi a câștigat al 8-lea Balon de Aur

Citește și: 

Incidente înaintea finalei Copa Libertadores. Fanii lui Fluminense i-au atacat pe cei de la Boca Juniors

Jude Bellingham, interviu amplu în presa spaniolă » Cel mai în formă jucător al lumii, descriere a momentului când a pășit pentru prima dată în vestiarul lui Real Madrid: „Mă întrebam: «Tipul ăsta mănâncă aur?»”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”