Articol de - Publicat vineri, 03 noiembrie 2023 09:11 / Actualizat vineri, 03 noiembrie 2023 10:28

Jude Bellingham (20 de ani), mijlocașul englez al lui Real Madrid, a descris senzația unică pe care a trăit-o când a pășit pentru prima dată în vestiarul multiplei campioane a Spaniei și a Europei. 

Britanicul a fost transferat în această vară de Real Madrid de la Borussia Dortmund, în schimbul sumei de 103 milioane de euro. 

Ianis Hagi, primele goluri la Deportivo Alaves! „Dublă” în victoria cu 10-0 din Copa del Rey
COPA DEL REY
Ianis Hagi, primele goluri la Deportivo Alaves! „Dublă” în victoria cu 10-0 din Copa del Rey

Jude Bellingham a avut un start de sezon foarte bun în tricoul „los blancos”, reușind să marcheze de 13 ori în 13 meciuri. Pe lângă aceste reușite, el și-a mai trecut în cont și 3 pase de gol. 

Jude Bellingham, premiat la gala Balonului de Aur cu trofeul Kopa, acordat celui mai bun jucător din lume cu vârsta sub 21 de ani, a făcut o scurtă descriere a momentului în care a intrat pentru prima dată în vestiarul lui Real Madrid și a întâlnit jucători care au câștigat toate trofeele puse în joc, precum Toni Kroos sau Luka Modric

Jude Bellingham, scurtă descriere a momentului în care a intrat pentru prima dată în vestiarul lui Real Madrid

„Eram un pic stresat când am intrat in vestiar. Nu m-au impresionat niciodată vedetele, dar când ajungi în vestiarul lui Real Madrid și vezi ce trofee au cucerit acești jucători te gândești: «Ăsta este apogeul carierei de fotbalist»

În primele săptămâni, când am început să-mi cunosc colegii, mâncam lângă Toni Kroos și mă întrebam: «Tipul ăsta mănâncă aur?» Apoi îți dai seama că sunt niște tipi normali, care te fac să te simți bine. Sunt foarte umili. 

E o lecție importantă pe care am învățat-o. Nu contează succesul de care ai parte, ce trofee ai câștigat, ci să continui să fii la fel cum sunt aceste persoane, o inspirație pentru ceilalți jucători”, a declarat Jude Bellingham, într-un interviu acordat spaniolilor de la AS

Jude Bellingham, despre prima partidă bifată în tricoul lui Real Madrid: „Un vis devenit realitate”

Britanicul a vorbit și despre sentimentul pe care l-a avut când a îmbrăcat pentru prima dată tricoul lui Real Madrid în timpul unui meci. Se întâmpla pe 24 iulie, când spaniolii se impuneau cu 3-2 în fața lui AC Milan, într-un amical disputat în Pasadena, SUA. 

„Nu pot descrie sentimentul pe care l-am avut când am îmbrăcat pentru prima dată tricoul lui Real Madrid. A fost un vis devenit realitate pentru mine. Când pui acest tricou pe tine, te simți de parcă ai purta un costum al unui supererou. 

Este un privilegiu, o onoare să porți tricoul lui Real Madrid. Trebuie să te ridici la un anumit nivel pentru a-l putea purta în fiecare săptămână”, a mai adăugat Jude Bellingham, potrivit sursei citate anterior. 

Jude Bellingham, mijlocaș Real Madrid: „Am vrut mereu să fiu ca Zinedine Zidane”

Jude Bellingham fost întrebat și despre idolii copilăriei lui. Britanicul a spus că i-a admirat pe jucătorii lui Birmingham City, club care i-a lansat în fotbalul mare pe Wayne Rooney și Steven Gerrard, dar fotbalistul lui preferat era Zinedine Zidane, legendarul mijlocaș al lui Real Madrid și al naționalei Franței. 

„Îi admiram pe jucătorii lui Birmingham, cei care au câștigat Cupa Ligii împotriva lui Arsenal (n.r. -  în sezonul 2010-2011). Eroii mei erau Seb Larsson, Craig Gardner și Lee Bowyer. 

Apoi, modelele mele erau Wayne Rooney și Steven Gerrard, pentru simplul fapt că jucau în Anglia. Când crești, începi să înțelegi cu adevărat fotbalul. 

Tatăl meu avea o replică a unui tricou al lui Zinedine Zidane, cumpărat de pe o plajă. Îl purta foarte des, de foarte multe ori în casă. L-am întrebat într-o zi: «Cine e acel tip?» Mi-a zis: «Intră pe Youtube și uită-te la el»

De atunci nu cred că m-am oprit din a mă uita la el. Zidane era jucătorul care voiam să fiu. Am fost destul de norocos să-l întâlnesc la finala dintre Real Madrid și Liverpool (n.r. - 1-0, în 2022). 

Jude Bellingham, interviu amplu în presa spaniolă » Cel mai în formă jucător al lumii, descriere a momentului când a pășit pentru prima dată în vestiarul lui Real Madrid: „Mă întrebam: «Tipul ăsta mănâncă aur?»”
Jude Bellingham, alături de fratele lui, Jobe, și Zinedine Zidane. Foto: Twitter

Mă purtam ca un copil, eram uluit. E foarte umil, având în vedere ceea ce a realizat de-a lungul vieții. Băieții care au fost antrenați de el au spus că e un antrenor grozav”, a mai zis Jude Bellingham. 

VIDEO Jude Bellingham la antrenamentul lui Real Madrid, înaintea „dublei” din El Clasico, câștigat de echipa lui Ancelotti, scor 2-1

Citește și: 

Marseille - Lyon a fost reprogramat » Meciul fusese amânat din cauza incidentelor grave produse de huligani

Victorie pentru Șumudică! Denis Drăguș a marcat în meciul câștigat la scor de Gaziantepspor în Cupa Turciei

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”