INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FRANȚA

Francezii, necruțători în scandalul „Colțescu”! Procentul covârșitor de persoane care le-au dat dreptate turcilor

Sebastian Colțescu
Sebastian Colțescu

Articol de GSP - Publicat joi, 17 decembrie 2020 07:53 / Actualizat joi, 17 decembrie 2020 08:02

Scandalul cu tentă rasistă în care a fost implicat arbitrul român Sebastian Colțescu (43 de ani), care l-a numit „ăla negru” pe Pierre Webo (38) în timpul meciului dintre PSG și Istanbul Basaksehir, a provocat valuri în fotbalul mondial.

Opiniile au fost și continuă să fie împărțite, unii absolvindu-l pe român de acuzațiile de rasism, în timp ce alții îl critică dur. Francezii par a face parte din a doua categorie, potrivit unui studiu realizat de Odexa și RTL.

Franța vs. Sebastian Colțescu

Publicația Get French Football News scrie că 75% dintre francezii chestionați pe seama scandalului de pe „Parc des Princes” spun că jucătorii de la PSG și Istanbul Basaksehir au fost îndreptățiți să părăsească terenul. Poate surprinzător, dacă privim strict persoanele sub 25 de ani, 81% dintre acestea le-au dat dreptate celor două echipe!

Un procent important dintre oameni, de 57%, a considerat că ceea ce a făcut Colțescu a fost rasism. Procentul este chiar mai mare în rândul persoanelor sub 35 de ani - 60%.

66%dintre francezi consideră că discriminarea este prezentă în sport, în timp ce 52% spun că oamenii din lumea sportului nu iau suficiente măsuri împotriva acesteia.

Echipele PSG și Istanbul Basaksehir au părăsit terenul după cearta iscată la marginea acestuia, iar meciul a primit undă verde din partea UEFA să se reia o zi mai târziu, cu o altă brigadă de arbitri. PSG a învins categoric, scor 5-1.

VIDEO. Aime Lema, despre cazul Colțescu: „Webo e conștient că arbitrul nu a vrut să-l jignească”

Citește mai multe știri despre cazul Sebastian Colțescu:

Pierre Webo, invitat la TV: „El mi-a spus ce a zis Colțescu! Familia mea a fost afectată” + mesajul pentru arbitrul român

Demba Ba a făcut lumină în cazul discuției cu Sebastian Colțescu » Ce a declarat atacantul senegalez

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (24)
753720451412471
Andrei Ionescu  •  18 Decembrie 2020, 22:23

Ce să astepti de la francezi cand in echipele lor negrii sunt majoritari? Vedeți echipa de handbal de la campionatul european din Danemarca. Francezii au o calitate, sunt naivi.

966970740030709
Stanila Ion  •  18 Decembrie 2020, 12:48

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

2228939453890430
Constantin Dragan  •  17 Decembrie 2020, 20:06

Nu inteleg atatea interpretari ale acestui cuvant-negru. Daca traducem "black lives matter" inseamna "viata negrilor conteaza", asa ca vin si intreb, unde e gresita folosirea cuvantului 'negru'? Lasand la o parte celelalte uzante de interpretare a sensului, conform DEX si a ce mai vreti voi, prima traducere a cuvantului 'black' este 'negru', asa ca mai moale cu acuzele de rasism. Ma intreb, cati dintre cei ce acuza de rasism nu au avut, in facultate, nu neaparat in grupa, dar macar in specialitate, un coleg din Africa pe care l-au apelat cu "***!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (24)
Comentează