INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  PSG - BASAKSEHIR

Pierre Webo, invitat la TV: „El mi-a spus ce a zis Colțescu! Familia mea a fost afectată” + mesajul pentru arbitrul român

Pierre Webo // foto: captură Facebook @ Haber Global
Pierre Webo // foto: captură Facebook @ Haber Global

Articol de GSP - Publicat miercuri, 16 decembrie 2020 07:28 / Actualizat miercuri, 16 decembrie 2020 16:58

Pierre Webo (38 de ani), antrenorul secund al lui Istanbul Basaksehir, numit „ăla negru” de către arbitrul Sebastian Colțescu (43) la meciul turcilor cu PSG de acum o săptămână, a comentat pe seama subiectului și a explicat cum a aflat de exprimarea nefericită a românului.

„Secundul” lui Okan Buruk la Istanbul Basaksehir a fost invitat la emisiunea „Tocmai am vorbit” de la Haber Global, în cadrul căreia a dezvăluit cum au ajuns la urechile sale cuvintele lui Sebastian Colțescu și felul în care incidentul i-a afectat familia.

Pierre Webo: „În mod normal, nu mă enervez rapid”

„Arbitrul a făcut 2-3 greșeli și i-a arătat cartonașul galben jucătorului nostru. Ne-am ridicat și am protestat, apoi arbitrul mi-a arătat cartonașul roșu și m-a trimis în tribune, dar antrenorul Okan mi-a spus cum mi s-a adresat arbitrul de rezervă. 

Am auzit ceva în momentul în care mi-a arătat cartonașul, dar antrenorul Okan este cel care mi-a transmis ce s-a spus. Am întrebat de ce mi-a spus asta, nu a putut să îmi răspundă”, a relatat Webo.

Camerunezul a povestit cum și-au arătat sprijinul față de el jucătorii lui PSG și spune că reacția sa a fost una naturală.

„Astfel de lucruri continuă să aibă loc în stadioane. Motivul pentru care vorbim așa mult despre acest eveniment este faptul că meciul s-a oprit. Jucătorii adverși au venit la mine. Neymar și Marquinhos mi-au zis «Da, ai dreptate. Hai să nu continuăm meciul».

Am revăzut imaginile. Nu mi-a plăcut să mă văd într-o astfel de situație. În mod normal, nu mă enervez rapid. M-au cuprins multe emoții din cauza a ceea ce mi-a spus. 

Atunci când eram fotbalist, când aveam o prestație slabă, familia mea era afectată. A fost afectată și de acest incident, care s-a transformat într-un eveniment global. Singurul lucru cu care am fost confortabil este faptul că am avut o reacție naturală. Am fost eu, pe deplin.

După meci, primul care m-a sunat a fost fiul meu. A trebuit să îmi opresc telefonul, a fost greu. Am primit sute de mesaje. Am încercat să dorm, dar eram foarte nervos, așa că am luat telefonul pe la ora 5-6 dimineața”, a spus Webo, citat de Haber Global.

Pierre Webo, mesaj pentru Sebastian Colțescu:

Asta nu este problema României, ci o problemă umană. Un astfel de comportament nu își are locul aici. Trebuie să găsim soluții care să oprească asta, nu să ne cerem scuze. Asta ar trebui să înceteze.

Sunt atât de mulți oameni în carantină în lume. Dacă un astfel de virus ne afectează viețile atât de mult, nu înțeleg de ce un astfel de rasism nu ar face-o.

Este frumos să fii un simbol al luptei împotriva rasismului. Al patrulea arbitru nu trebuie să își ceară scuze în fața mea. Doar să fie conștient de ce face. Asta ar fi suficient pentru mine.

- Pierre Webo

VIDEO. Idee revoluționară pentru forul european: „De ce nu scoate UEFA un dicționar de bune practici?”

Citește mai multe știri despre scandalul în care este implicat Colțescu:

Primul antrenor de culoare din fotbalul românesc, tranșant în scandalul „Colțescu”: „De asta s-a ofensat Webo. UEFA va pedepsi doar pentru a da un exemplu”

Ladislau Boloni, interviu drastic în cazul Colțescu: „Niciodată nu e rasism!” + „Îl rog pe ministrul Stroe să nu-și ceară scuze în numele meu”

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (43)
461481351915108
Amg Catalin  •  17 Decembrie 2020, 13:30

*** *** ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

mir21
mir21  •  17 Decembrie 2020, 13:14

Serios....***. ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

753720451412471
Andrei Ionescu  •  17 Decembrie 2020, 10:16

Ce aveti? Sunteti bolnavi? Puneti steluti in locul unor cuvinte sa nu-i lezati pe negri? V-au speriat asa tare negrii"? Sunt asa de sensibili? Sa se convina la nivel international inlocuirea denumirii culorii negru cu alt,sau alte cuvinte si sa nu deranjam negrii. Fara black,fara noire,fara negru si sa spunem de exemplu "nobileskin". Niste complexati si ipocriti!

Vezi toate comentariile (43)
Comentează