INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  PSG - BAȘAKȘEHIR

Scene nemaivăzute în istoria Ligii Campionilor! Bașakșehir și PSG au părăsit terenul, după o replică rasistă a lui Sebastian Colțescu!

Basaksehir a părăsit terenul în prima repriză a meciului cu PSG, după ce arbitrul Sebastian Colțescu a folosit o expresie rasistă la adresa lui Demba a.
Basaksehir a părăsit terenul în prima repriză a meciului cu PSG, după ce arbitrul Sebastian Colțescu a folosit o expresie rasistă la adresa lui Demba a.

Articol de GSP - Publicat marti, 08 decembrie 2020 22:23 / Actualizat miercuri, 09 decembrie 2020 19:35

Bașakșehir și PSG au părăsit terenul în ultima etapă din grupele Ligii Campionilor, după ce arbitrul Sebastian Colțescu a folosit o expresie rasistă la adresa lui Pierre Webó.

Sebastian Colțescu, al patrulea oficial al partidei din grupele Ligii Campionilor, a comis un derapaj în prima repriză. L-a numit pe Pierre Webó, oficialul campioanei Turciei, „negru”. Banca de rezerve a turcilor a reacționat imediat.

În minutul 14, după mai multe proteste de pe banca turcilor, Colțescu l-a informat pe Hațegan că trebuie să elimine pe cineva. L-a indicat pe Webo, folosind un apelativ rasist: „Băi, băi, ăla negru”. Turcii au înțeles ce a spus arbitrul român și au răbufnit: „De ce ai zis negru?!”. Jucătorii lui Bașakșehir au părăsit terenul, strigând: „La naiba, vrem puțin respect! Asta nu e normal!”. Cei de la PSG s-au alăturat protestului și au mers la rândul lor spre cabine. 

Sebastian Colțescu, derapaj rasist în Liga Campionilor. EXCLUSIV Csaba Asztalos, reacție după scandal: „Incident de o gravitate extremă, o pată imensă pentru România”

Bașakșehir poate pierde la „masa verde”

După ce echipele au intrat la vestiare, UEFA a analizat contextul și le-a transmis turcilor că trebuie să intre pe teren până la ora 23:00 (ora României), altfel riscă să piardă partida la „masa verde”. Jucătorii de la PSG și-au dat acordul să intre pe teren, însă turcii au refuzat să ofere vreun răspuns.

Sebastian Colțescu, derapaj rasist în Liga Campionilor

Demba Ba i-a cerut explicații lui Colțescu. Atacantul trecut prin Premier League a fost înregistrat spunând: „Când te-ai referit la el (n.r. arată spre alt fotbalist) nu ai spus «acest tip alb», ai spus acest tip. Ascultă-mă! Atunci de ce ai menționa «acest tip negru» în cazul meu?”.

Partida a fost abandonată!

VIDEO Dialog aprins între Thomas Tuchel și un jucător al lui Istanbul Basaksehir: „L-ai auzit să spună asta? Calmează-te” vs. „A recunoscut!”

Cristi Balaj vine cu o altă variantă despre scandalul din Liga Campionilor: „Sunt convins că așa a fost”

Mircea Badea, contra curentului: „Să identifici un om după culoare e o inabilitate, NU e rasism! Vă spun ce înțeleseseră ei de fapt”

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Ședința s-a încheiat! Cristiano Bergodi a plecat OFICIAL de la Rapid: „Mulțumim pentru momentele frumoase”


Comentarii (267)
gazzaev.lewis
gazzaev.lewis  •  08 Decembrie 2020, 23:06
Postat de Dogaru Lucian pe 08 Decembrie 2020, 22:52

Nu stiu daca un alb facea atata scandal daca unu ii zicea alb.....mi se pare o prostie sa te tavalesti atata ca lui i-a zis ***....***..ce naiba...sa va zica voua albi..care e problema...

O sa incerc sa-ti explic un concept simplu. Cineva se intreba de ce nu a aparut un curent "all lives matter",si exista doar "black lives matter". Exista o diferenta intre a te focusa pe ceva si a include ceva intr-o structura. Discriminarile rasiale au fost si sunt o problema sensibila. Totusi amploarea cu care sunt discriminati oamenii de culoare intrece orice alt tip de discriminare in lume. Este o problema reala si nimeni nu o poate ascunde. Cand spui ca toti oamenii conteaza, de fapt acorzi suportul/sustinerea tuturor, cand in realitate cei cu adevarat oprimati nu beneficiaza de intreaga ta atentie. E ca si cum ar fi un incendiu undeca, dar tu in loc sa-l stingi, incepi sa dai cu extinctorul prin tot cartierul. Sper sa te fi educat si sa nu-mi fi pierdut vremea. Desi, bineinteles, sunt sigur ca multi nu vor intelege.

alex_x
alex_x  •  11 Decembrie 2020, 15:09

De când *** e sinonim cu negru? De când mulatrii se considera negrii? De când corciturile se cred autentici? Sunt multe de spus pe tema asta. Cert e ca cel care agresează e ala negru care sare de pe banca la alb. Ala negru e agresorul, ala negru e infractorul. Ala negru e necivilizat, needucatul, repetentul, ***. Ala negru care câștigă de o suta de ori salariul albului. În tara albilor, negrul face mai mulți bani decât majoritatea albilor. Și se simte frustrat, indignat, pentru ca este indicat după evidenta. El este negru. Cum *** sa l indice pe infractor mai bine decât asa?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

10156661614577582
Mircea Rusu  •  10 Decembrie 2020, 09:38

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (267)
Comentează