INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  PSG - BASAKSEHIR

Cristi Balaj vine cu o altă variantă despre scandalul din Liga Campionilor: „Sunt convins că așa a fost”

Cristi Balaj, fost „central”, consideră că incidentul ar putea fi rezumat ca o neînțelegere, în anumite condiții. +11   FOTO
Cristi Balaj, fost „central”, consideră că incidentul ar putea fi rezumat ca o neînțelegere, în anumite condiții.

Articol de GSP - Publicat miercuri, 09 decembrie 2020 08:05 / Actualizat miercuri, 09 decembrie 2020 19:41

Bașakșehir și PSG au părăsit terenul în ultima etapă din grupele Ligii Campionilor, după ce arbitrul Sebastian Colțescu, al 4-lea oficial al partidei de la Paris, a folosit un limbaj rasist. Cristi Balaj, fostul arbitru internațional, consideră că incidentul ar putea fi rezumat ca o neînțelegere, în anumite condiții.

„Nu cunosc toate amănuntele, dar am o opinie. Dacă Sebastian Colțescu s-a adresat și a folosit cuvinte rasiste cu jucătorul care s-a simțit lezat, atunci nu este de acceptat așa ceva. 

Dacă a avut o discuție cu Hațegan, internă, în care să nu fie folosit sensul peiorativ, ci ca să identifice pe cineva și nu să jignească, atunci lucrurile, chiar dacă sunt sensibile, sunt diferite”, a declarat Balaj pentru Prosport.

Nu se acceptă rasismul nicăieri în lume! Nu doar în fotbal sau la nivelul Ligii Campionilor. Asta este clar. Eu, cunoscând brigada, sunt convins că e doar o neînțelegere. Colțescu a folosit un cuvânt cu un anume sens și a fost auzit de fotbalistul lezat. Chiar daca seamănă cu un cuvânt rasist din limba engleză, e foarte diferit ca nuanță.

Îi cunosc foarte bine, ei nu au jignit niciodată pe nimeni, nici pe bază de culoare a pielii, nici pe bază de religie sau mai știu eu ce. Sunt foarte respectuoși cu toți jucătorii. E drept însă că era o situație care putea fi evitată și va fi un exemplu și pentru alți arbitri
- Cristi Balaj

+7 FOTO

Povestea carierei lui Sebastian Colțescu

De ocupație inginer, absolvent al Facultății de Electromagnetică, Sebastian a jucat fotbal înainte să devină „central”.

 „Am jucat la Electroputere Craiova, cu Dănciulescu și cu Claudiu Răducanu. Eu eram mijlocaș la închidere, însă am simțit că n-aș fi atins un nivel bun. Așa că am devenit arbitru la 19 ani. Ca jucător de fotbal n-aș fi ajuns niciodată la treapta pe care am urcat cu arbitrajul. Însă nu cred că pot să fac 10 la sută pentru arbitraj din cât mi-a dat mie meseria asta! Am văzut aproape toată Europa gratis datorită acestui job”, spunea arbitrul din Bănie în urmă cu mai mulți ani. 

17 aniau trecut de la debutul oficial al lui Sebastian Colțescu în Liga 1. A debutat pe 28 noiembrie 2003, la confruntarea Oțelul Galați - Gloria Bistrița 1-0

Citește mai multe știri despre Sebastian Colțescu și scandalul din Liga Campionilor:

Sebastian Colțescu, apărat de Mihai Stoica: „Exagerare teribilă”

FRF, comunicat ferm la miezul nopții: „Ne delimităm ferm de asemenea acțiuni”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (33)
10158949476391894
Flaviu-Marius Panaite  •  14 Decembrie 2020, 00:35

Mai exista, pe lumea aceasta si oameni rasiali (de rasa, care tin la rasa din care provin, fara a leza alte rase umane existente pe planeta noastra, chiar, daca, le diferentiaza, dupa culoarea sau nuanta pielii). Pot fi considerati rasisti sau nu ? Ca o parere personala, dupa cum arata, ca individ, nu ca rasa umana, eu nu as da nici 2 parale pe acel antrenor secund. In general, mediocritatile se considera lezate, in astfel de situatii, pentru a-si ascunde, de fapt, frustrarea faptului ca nu pot realiza mai mult. Din pacate, arbitrul roman Sebastian Coltescu a fost victima acestei situatii.

851436461639095
Marius Adrian Coman  •  09 Decembrie 2020, 13:42
Postat de maddad pe 09 Decembrie 2020, 09:52

Cea mai buna dovada a faptului ca suntem un popor înapoiat, obscurantist, dominat în ființa lui de "familia tradițională" cu tot ce cuprinde mai urat în ea aceasta expresie. Nici Coltescu, dar nici Balaj nu își dau seama ca sunt rasiști, troglodiții, înapoiați. Ei sunt sinceri. Dar ce distanta între ce cred ei și valorile lumii actuale, a lumii civilizate, progresiste, din care nu vom face niciodată parte pentru ca "noi suntem români" și religia, cel mai mare blestem al umanității, ne tine în ignoranță, în obscurantist, în înapoiere și pentru ca, deși nu o recunoaștem, suntem un neam de ciobani venit din sudul Dunării, vlahii și ne comportam ca atare: ca niște ciobani în creierii muntilor, ca niște oameni ai pădurilor, ca niște primitivi. Evident ca sunt și altfel de oameni printre noi, civilizați, educați, deschiși la minte, dar nu cred ca au prea mult sânge romanesc în vene.

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

laur_gr
laur_gr  •  09 Decembrie 2020, 11:48

De ce rasa unui om e o jignire? Ar trebui fiecare sa fie mandru de rasa lui si impreuna sa facem o lume mai buna fiecare cu calitatile lui. ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (33)
Comentează