LIGA CAMPIONILOR  ·  PSG - BAȘAKȘEHIR

Sebastian Colțescu, derapaj rasist în Liga Campionilor. FRF, comunicat ferm la miezul nopții: „Ne delimităm ferm de asemenea acțiuni”

Sebastian Colțescu
Sebastian Colțescu

Articol de GSP - Publicat miercuri, 09 decembrie 2020 00:25 / Actualizat miercuri, 09 decembrie 2020 19:39

Federația Română de Fotbal a reacționat la miezul nopții, ca urmare a derapjului rasist comis de Sebastian Colțescu în partida PSG - Bașakșehir.

Într-un scurt comunicat emis la o oră și jumătate după incidentele de la Paris, Federația a informat că așteaptă raportul UEFA după meciul PSG - Bașakșehir, dar și că se delimitează de orice acțiuni xenofobe sau rasiste. În perioada următoare, Colțescu ar putea fi sancționat inclusiv pe plan intern pentru afirmația revoltătoare avută la adresa lui Pierre Webo. 

FRF, reacție după derapajul lui Colțescu: „Federația se delimitează ferm de orice acțiune rasistă sau xenofobă”

Federația Română de Fotbal a luat act de cele întâmplate la partida din Liga Campionilor, PSG – Istanbul Bașakșehir, partidă întreruptă în minutul 14, în urma unui incident în care a fost implicat Sebastian Colțescu, cel de-al patrulea oficial al meciului.

Partida nu a mai continuat, iar UEFA va analiza incidentul. Federația Română de Fotbal așteaptă raportul forului de la Nyon pentru a afla exact cele petrecute și pentru a acționa în consecință!

Federația Română de Fotbal se delimitează ferm de orice acțiune sau declarație cu tentă rasistă sau xenofobă! - FRF

Sebastian Colțescu, derapaj rasist în PSG - Bașakșehir

Oficialii forului european au mai decis și că incidentul provocat de remarca lui Colțescu va fi analizat cu maximă atenție, independent de meciul propriu-zis.Oficialii UEFA au venit și cu o soluție de avarie: Colțescu să fie trimis în camera VAR, iar locul să îi fie luat de unul dintre cei doi arbitri trimiși inițial acolo.

Povestea carierei lui Sebastian Colțescu

De ocupație inginer, absolvent al Facultății de Electromagnetică, Sebastian a jucat fotbal înainte să devină „central”.

 „Am jucat la Electroputere Craiova, cu Dănciulescu și cu Claudiu Răducanu. Eu eram mijlocaș la închidere, însă am simțit că n-aș fi atins un nivel bun. Așa că am devenit arbitru la 19 ani. Ca jucător de fotbal n-aș fi ajuns niciodată la treapta pe care am urcat cu arbitrajul. Însă nu cred că pot să fac 10 la sută pentru arbitraj din cât mi-a dat mie meseria asta! Am văzut aproape toată Europa gratis datorită acestui job", spunea arbitrul din Bănie în urmă cu mai mulți ani. 

17 aniau trecut de la debutul oficial al lui Sebastian Colțescu în Liga 1. A debutat pe 28 noiembrie 2003, la confruntarea Oțelul Galați - Gloria Bistrița 1-0

Citește mai multe știri despre Sebastian Colțescu:Petre Roman a recunoscut că a curtat-o pe Zoe Ceaușescu. Gestul Elenei Ceaușescu când a aflat
Libertatea
Comentarii (65)
zorrozabal  •  09 Decembrie 2020, 10:36
Postat de adicn pe 09 Decembrie 2020, 10:30

Vomitos, modul de reacție al frf-ului burlesc. nici măacar nu s-au sinchisit să analizez exact ce o zis, au dat un comunicat să mulțum ească uefa și noul curent corect politic. Săracul Colțescu(pe care nu-l apreciez deloc ca arbitru), o fost lăsat cu ***-n baltă.

Cine e la putere face regulile!Ceilalti au doua optiuni:sa se conformeze sau sa iasa din joc!Burleanu este in situatia ingrata de a reprezenta FRF si de asi pune cenusa in cap,chiar daca nu e cazul!La fel cum ne-a indignat dupa asa zisa revolutie,cand Pacepa a fost primit cu onoruri in loc sa fie arestat!Si e numai unul din cazuri!

adicn  •  09 Decembrie 2020, 10:30

Vomitos, modul de reacție al frf-ului burlesc. nici măacar nu s-au sinchisit să analizez exact ce o zis, au dat un comunicat să mulțum ească uefa și noul curent corect politic. Săracul Colțescu(pe care nu-l apreciez deloc ca arbitru), o fost lăsat cu ***-n baltă.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Petrus Branzea  •  09 Decembrie 2020, 09:34

Wow, poporul roman este unul rasist, extremist, xenofob? Asa ceva este inacceptabil. M-am nascut si am copilarit intr-un oras cu 32 tipuri de lacasuri de cult diferite. Pe strada mea, in curtea mea, locuiau evrei, tatari, turci, lipoveni, greci, bulgari, ***, armeni...Adica, nici macar xenofobi nu putem spune ca suntem. ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (65 )
Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
14:30 Fotbal, Liga 1
Academica Clinceni - FC Botoșani
Digi 1, Telekom 1, Look Sport
17:00 Fotbal, Liga 1
Poli Iași - UTA Arad
Digi 1, Telekom 1, Look Sport
19:45 Handbal F, Liga Campionilor
Vipers Kristiansand - FTC
Digi 4
20:00 Fotbal, Liga 1
Dinamo - Gaz Metan
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
20:00 Fotbal, Premier League
Chelsea - Wolves
Eurosport
22:15 Fotbal, Premier League
Manchester Utd - Sheffield Utd
Eurosport
Program TV complet
Liga 1