INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BAYERN

Franck Ribery a luat foc după alegerea noului "Balon de Aur": "Este absurd, a fost o decizie politică"

foto: laintimes.com
foto: laintimes.com

Articol de GSP - Publicat luni, 20 ianuarie 2014 00:00 / Actualizat luni, 20 ianuarie 2014 16:42

Fotbalistul echipei Bayern Munchen, Franck Ribery, a declarat într-un interviu pentru presa germană că la alegerea cîştigătorului Balonului de Aur a fost "o decizie politică" şi că, după ce perioada de votare s-a prelungit, era clar că trofeul va fi primit de Cristiano Ronaldo.

"Eu am cîştigat tot ce se putea cîştiga, cu Bayern şi individual. Ronaldo nu a cîştigat nimic. Nu îmi pare rău că nu am primit trofeul, dar doare puţin. Meritam să cîştig Balonul de Aur. Era clar că Ronaldo urma să cîştige. Perioada de votare s-a prelungit cu două săptămîni. Asta nu s-a mai întîmplat înainte. Nu a fost fotbal, a fost o decizie politică", a spus Ribery, care în 2013 a cîştigat campionatul Germaniei, Cupa Germaniei, Liga Campionilor, Supercupa Europei şi Campionatul Mondial al cluburilor.

Franck Ribery a menţionat, în interviul acordat jurnalului Abendzeitung din Munchen, că în echipa ideală a anului ar fi trebuit să se afle mai mulţi jucători de la Bayern Munchen, nu doar trei. "Sînt doar trei jucători de la Bayern (n.r. - Manuel Neuer, Philipp Lahm, Franck Ribery). Este absurd. Muller merită să fie acolo, la fel şi Alaba, Schweinsteiger şi Robben. Am cîştigat cinci trofee şi am făcut istorie. În plus, în echipă nu este niciun jucător de la Borussia Dortmund. Unde sunt Gotze şi Lewandowski? Nu se poate aşa ceva", a adăugat francezul, conform Daily Mail.

Franck Ribery, în vîrstă de 30 de ani, s-a situat pe locul trei în finala pentru Balonul de Aur din 2013, cu 23,36 la sută din voturi, după portughezul Cristiano Ronaldo (27,99 la sută) şi argentinianul Lionel Messi (24,72 la sută).

 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (62)
polistul68
polistul68  •  21 Ianuarie 2014, 10:13
Postat de celceeste pe 20 Ianuarie 2014, 21:46

sunt o gramada de postaci(fara r am zis), care sunt cazuti in extaz de asisturile lui ronaldo, golurile fabuloase date. sa fim seriosi: campionatul spaniol are doua echipe, celelalte ar avea probleme la retrogradare in campionatul germaniei. e ca si cum aproape toate etapele, steaua joaca cu avantul barsana. normal ca esti foarte bun, un fenomen, ce sa mai! a reusit omul asta sa califice, de unul singur, real in finala ligii campionilor? meciurile unde se pune. ba chiar campionatul a fost luat de o echipa, barcelona parca-i spune(teoretic peste real) care si-a luat-o cu vreo 4-0. 4-1 de la bayern

Ce spui tu este perfect adevarat. Dar pune-i unul ,linga celalat , pe Ribery si Ronaldo, vezic are e mai complet. Vezic e a realizat PERSONAL fiecare. Ce a facut Ribery cind l-ai scos din masin aperfecta, numita Bayern ? S-a chinuit cu franta la baraj....au cistigat cu Ucraina cu arbitrii..unde a fost Ribery ? Ce a facut Ronaldo cu Portugalia ? a dat gol si assist la baraj, contra Suediei. Amindoi sunt jcuatori extraordinari, diferenta a fost mica. sI MAI E UN ASPECT . Voteaza toate federatiile din lume. Cit d cunsocut e campionatul germaniei in Asia si America de sud ? Spanioli si englezii sunt cei mai mediatizati. 98% din suporterii lui Manchester, nu sunt englezi. La Bayern e invers.

plischi
plischi  •  21 Ianuarie 2014, 05:34

ribery a castigat cu bayern tot ce se poate castiga, dar acest trofeu se acorda individual, iar din acest punct de vedere nu se poate compara cu c ronaldo.

addy.
addy.  •  21 Ianuarie 2014, 01:34

Asta e prost rau...si daca a fost anul lui Bayern si au luat 4-5 cupe ce trebuie un jucator de la ei sa fie jucatorul anului?pai se compara Ribery cu C.Ronaldo?el are cateva goluri pe cand Ronaldo zeci de goluri si cu asta am zis tot.

Vezi toate comentariile (62)
Comentează