INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CM FEMININ

Altă surpriză la Mondialul feminin » Franța lui Herve Renard n-a trecut de locul 43 în lume!

Franța (în albastru) n-a reușit să învingă Jamaica (în negru) // Foto: Imago
Franța (în albastru) n-a reușit să învingă Jamaica (în negru) // Foto: Imago

Articol de - Publicat duminica, 23 iulie 2023 16:36 / Actualizat duminica, 23 iulie 2023 19:07

Chiar dacă era mare favorită pe hârtie în fața Jamaicăi, Franța (poziția a 5-a în lume, semifinalista ultimului Euro) s-a încurcat, 0-0 în primul meci al grupei F la Campionatul Mondial din Australia și Noua Zeelandă.

După marea surpriză de la startul Mondialului feminin (20 iulie - 20 august), Norvegia fiind învinsă de una dintre cele două gazde ale turneului final, Noua Zeelandă (cealaltă e Australia), 0-1, prima victorie a neozeelandezelor în istoria CM, încă o favorită face un pas greșit.

CM feminin devine și o miză financiară » Fiecare jucătoare va câștiga cel puțin 30.000 de dolari. Care sunt premiile turneului!
CM FEMININ
CM feminin devine și o miză financiară » Fiecare jucătoare va câștiga cel puțin 30.000 de dolari. Care sunt premiile turneului!

De cine s-a lovit Franța: Jamaica e sub România în ierarhia FIFA!

Franța nu a reușit să treacă de Jamaica, în primul meci al grupei F. Semifinalistă la ultimul Euro, anul trecut, locul 5 în topul FIFA, cu un nou selecționer, cunoscutul Herve Renard, cel care a condus Arabia Saudită la cea mai mare surpriză a Mondialului masculin (2-1 în fața campioanei Argentina), „les Bleues" s-au lovit de zidul jamaican. 

Deși adversarele sunt pe poziția a 43-a în ierarhia FIFA, depășită și de România (38)!

Franța, start excelent la CM 2019 și CE 2022. Nu și acum!

La precedentele două mari competiții, Franța s-a impus de fiecare dată foarte clar: 4-0 la CM 2019 împotriva Coreei de Sud și 5-1 la CE 2022 cu Italia. După ce a fost eliminată în „sferturi" la CM 2015 și 2019, echipa lui Renard are obiectiv acum semifinalele, la fel ca în 2011.

Numai că începutul a fost foarte greu. Dovadă și nota primită de Kadidiatou Diani, una dintre cele mai bune jucătoare. L'Equipe i-a dat 4!

Încurajarea lui Kylian Mbappe nu le-a ajutat. Și vine Brazilia!

Și starurile din naționala masculină le-au încurajat pe albastre. Kylian Mbappe, căpitanul vicecampioanei lumii, le-a transmis pe social media: „Allez les Bleues". La fel, Eduardo Camavinga, mijlocașul lui Real Madrid: „Să fiți puternice, fetelor!". Nu le-au ajutat prea mult. Reggae Girlz au rezistat!

Pentru Franța, urmează un meci mult mai dificil. Pe 29 iulie, cu Brazilia. Salvarea poate fi pe 2 august, la ultima partidă din grupă, cu Panama.

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

Un profesor român, în inima galeriei lui Inter Miami la debutul lui Leo Messi! » Detalii savuroase din peluză: „Sărim!”

Mbappé este „pregătit pentru orice” » Ce ar fi dispus să sacrifice pentru a pleca liber de la PSG

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (1)
dobrin
dobrin  •  23 Iulie 2023, 18:44

Nu inteleg din poza... care-i Franta si care-i Jamaica?

Vezi toate comentariile (1)
Comentează