INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SUA

SPECIAL GSP Un profesor român, în inima galeriei lui Inter Miami la debutul lui Leo Messi! » Detalii savuroase din peluză: „Sărim!”

Primul gol al lui Messi la Inter Milano a fost admirat și de un profesor român // Foto: Imago
Primul gol al lui Messi la Inter Milano a fost admirat și de un profesor român // Foto: Imago

Articol de - Publicat duminica, 23 iulie 2023 12:50 / Actualizat duminica, 23 iulie 2023 17:50

Cristian Săbău, 50 de ani, profesor de statistică la Universitatea din Miami, a ajuns în Statele Unite după Revoluție. Fan Argentina și fan Leo Messi, a fost ajutat de studenții săi membri ai galeriei lui Inter să vadă din mijlocul suporterilor primul meci al „Puricelui” la noua echipă, 2-1 cu Cruz Azul, în Leagues Cup.

Printre cei 22.000 de spectatori care l-au ovaționat pe Leo Messi la debutul pentru Inter Miami, „La Pulga” marcând golul victoriei în al 4-lea minut de prelungire la 2-1 cu Cruz Azul dintr-o lovitură liberă marcă înregistrată, a fost și un român. Româno-american, pentru că are și cetățenie americană.

Messi, imperial la debut! Video cu reușita care l-a ridicat pe Beckham în picioare
SUA
Messi, imperial la debut! Video cu reușita care l-a ridicat pe Beckham în picioare

Cristian Săbău a filmat golul lui Leo Messi: „A marcat chiar în fața mea”

Cristian Săbău e un sibian în vârstă de 50 de ani stabilit în Statele Unite după Revoluție, în urmă cu peste trei decenii, și este profesor de statistică la Universitatea din Miami, Florida, zonă în care a locuit mereu în SUA.

Iubitor de fotbal, susținător pătimaș al Argentinei (și al Bocăi Juniors), țară unde și predă câteva luni pe an (la fel ca în Bolivia), nu putea rata primul meci al lui Messi la Inter. A stat chiar în peluza galeriei, în spatele porții în care a înscris Leo, postând pe social media mai multe filmulețe cu Leo, inclusiv cu golul său.

De-abia mai vorbea la telefon. „Sunt foarte răgușit, am cântat cu fanii”, spune Cristian, încântat de atmosferă: „A fost superb, mai ales că Messi a marcat chiar în fața mea". Dezvăluie că „aproape întreaga galerie a lui Inter e formată din argentinieni, americani de origine argentiniană. Dar acum au venit peste o sută de suporteri din Rosario, orașul lui Messi”.

Amtosfera surprinsă de profesorul Cristian Sabău în tribunele lui Inter Miami:

Cristian Săbău: „Singura echipă din MLS unde nu se cântă în engleză. Numai în spaniolă”

Cum a reușit să găsească bilete chiar la galerie? „Studenții m-au ajutat, cei din Vice City, gruparea fanilor. Au două sectoare în peluză, 108 și 109, unde nu sunt scaune, se stă în picioare, sunt balustrade între rânduri, și se cântă fără pauze, nonstop. Cântece de la Boca și River transformate pentru Inter”, povestește el, adăugând un detaliu interesant: „Aceasta este singura echipă din Major League Soccer unde nu se cântă în engleză, numai în spaniolă”.

A avut noroc cu membrii galeriei. Biletele au fost scumpe. Au plecat de la 300 de dolari și au ajuns la 17.000 de dolari. Pe site-ul Ticketmaster tichetele puteau fi revândute. Spectatorii au avut o surpriză de la organizatori: „Pe fiecare scaun era un steguleț roz cu numele lui Messi și cu numărul 10”.

Cristian Săbău: „Leo Messi a aplaudat la marginea careului mare”. Speriat de „Sărim!”

A doua repriză a văzut-o de pe scări. La pauză, a părăsit tribuna pentru a-și cumpăra ceva de băut. „Când m-am întors, deja coborâseră un steag imens, care se lasă pe întreaga peluză. Am rămas pe scări. A fost la fel de frumos”.

La final, când toți jucătorii le-au mulțumit susținătorilor, „Messi s-a oprit la marginea careului mare, și ceilalți jucători la fel. Toți cei din galerie au strigat pe o singură voce: «Sărim!» Adică invadează terenul. Și Leo a aplaudat, dar nu a mai avansat. Nu a sărit nimeni pe teren, era poliția acolo”.

Un profesor român, în inima galeriei lui Inter Miami la debutul lui Leo Messi! » Detalii savuroase din peluză: „Sărim!”
Profesorul român Cristian Sabău

„Jordi Alba vine și el. Îi aștept și pe Suarez și Iniesta”

Despre meci, Cristian nu ascunde că „în prima repriză, dacă avea un atacant bun, Cruz Azul putea conduce cu 5-0, atâtea ocazii a avut. De când a intrat Messi, în minutul 54, s-a schimbat total jocul lui Inter”.

Se va duce și marți, la următoarea partidă din Leagues Cup, tot acasă, cu Atlanta United. Rezultatul e important. Dacă nu se califică în play-off-ul competiției, la care participă formații din MLS și liga mexicană, Messi și Inter vor lua o pauză până spre sfârșitul lunii august. De-abia atunci se reia sezonul în MLS.

Speră ca proprietarii Jorge Mas și David Beckham să mai facă transferuri. „Jordi Alba vine și el, după Leo și Sergio Busquets. Îl aștept și pe Luis Suarez, se aude că plătește el clauza de reziliere cu Gremio. Îl aștept și pe Andres Iniesta. Cred că, împreună, pot ajuta Inter Miami să urce mult”. Deocamdată, e ultima clasată, nu doar în Conferința de Est, ci în tot Major Soccer League. Dar pasiunea pentru fotbal și pentru Messi depășește orice clasament. 

Ce făcea Kim Kardashian în timpul golului marcat de Messi pentru Miami » Serena Williams i-a atras imediat atenția
EVENIMENT
Ce făcea Kim Kardashian în timpul golului marcat de Messi pentru Miami » Serena Williams i-a atras imediat atenția

„De la 18.000 de locuri s-a ajuns la 22.000 pentru Leo Messi”

Pe mica arenă din Fort Lauderdale (DRV PNK Stadium), „ridicată pe structuri metalice în numai trei luni”, capacitatea s-a mărit pentru sosirea lui Messi. „De la 18.000 de locuri s-a ajuns la 22.000, au mai apărut mici tribune și în colțuri, unde era spațiu liber”, spune Cristian Săbău. 

Dacă se califică în play-off-ul Leagues Cup, Inter ar putea juca pe stadionul lui Miami Dolphins, „Hard Rock”, cu o capacitate ce poate ajunge la 80.000 de locuri. 

„Mi-au propus să intru în direct la TyC Sports”

Foarte mulți jurnaliști veniți la Miami din Argentina special pentru Messi. „Televiziuni, presă scrisă, cei de la site-uri, sunt o mulțime aici. Eu mă uit foarte mult la postul TV TyC Sports și, în această perioadă, de dimineața până seara dau numai de Leo”. 

Profesorul de la Universitatea din Miami a povestit și că „după meciul cu Cruz Azul, un reporter de la TyC Sports ar fi vrut ca eu să intru în direct, pentru că vorbesc bine spaniolă, dar nu am făcut-o”. 

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

Mbappé este „pregătit pentru orice” » Ce ar fi dispus să sacrifice pentru a pleca liber de la PSG

Cum i-a enervat un jurnalist de la Bild pe șefii lui Tottenham » Harry Kane în turneu, nevasta la Munchen!

La EURO GSP, Pițurcă a prevăzut finala Champions League și dă de pământ cu 3 „grei” ai vremurilor noastre: „Au fost PANARAME!”

„E foarte grav ce a spus Șucu!” » A „citit” ce se întâmplă la Rapid: „Vine președinte cu Șumudică antrenor!”


Comentarii (2)
cpt.ahab
cpt.ahab  •  23 Iulie 2023, 18:19
Postat de traian_v pe 23 Iulie 2023, 15:15

Cum se spune in spaniola la Miami "cu o floare nu se face primavara"?

Tocmai de aceea, pe lângă floare și-au adus și Boscheți la mijlocul terenului.

traian_v
traian_v  •  23 Iulie 2023, 15:15

Cum se spune in spaniola la Miami "cu o floare nu se face primavara"?

Vezi toate comentariile (2)
Comentează