INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FRANŢA - MOLDOVA 2-1

Franţa - Moldova 2-1 // Moldovenii contestă arbitrajul: „A fost fault la Olivier Giroud la golul egalizator!" + Vadim Rață, un fotbalist din Liga 1, i-a dat gol campioanei mondiale!

Articol de - Publicat vineri, 15 noiembrie 2019 13:09

Campioana mondială Franța s-a chinuit cu Moldova (2-1), codaşa grupei H a preliminariilor CE 2020. Echipa lui Didier Deschamps (51 de ani) a câștigat dintr-un penalty şi o fază controversată, după ce Vadim Raţă (26 de ani), mijlocaşul Chindiei Târgovilște, deschisese scorul la Paris.

Franţa a profitat de remiza albă a Turciei acasă cu Islanda şi a preluat şefia grupei. Dar cât a suferit să bată Moldova (2-1), ultima clasată, cu doar trei puncte!

Selecţionata de peste Prut a condus la Paris, prin golul lui Raţă, mijlocaşul Chindiei profitând de gafa lui Lenglet, şi s-a apărat eroic. Dar n-a intrat cu avantaj la pauză, Varane egalând (35) la o fază în care Giroud se ciocneşte în 6 metri cu Koşelev şi Varane face 1-1 cu capul.

A fost fault clar, e inacceptabil să nu vezi. Arbitrul ne-a dezavantajat şi Franţa n-avea nevoie de un astfel de cadou, este mult mai bună decât noi. Motivaţia jucătorilor mei s-a distrus", a criticat selecţionerul Engin Firat.

„Trebuia să scot 5-6 jucători la pauză"

Moldovenii şi-au pierdut capul până la urmă şi Posmac l-a faultat în careu pe Digne, iar Giroud nu a iertat de la punctul cu var. Iar posibila surpriză s-a evaporat.

Şi Didier Deschamps era supărat la final: „Ar fi trebuit să fac cinci sau şase schimbări la pauză. Prima repriză a fost slabă, deşi am tras mult la poartă. Am jucat static şi fără eficienţă. Am fost mai dur la vestiare pentru că ştiu potenţialul echipei!", a zis selecţionerul francez.

„Sunt mândru de băieţii mei care joacă în mod normal cu 500 de spectatori, iar acum au avut 70.000 contra lor. A fost dificil să reziste într-o această atmosferă. Nu mi se pare corect ca o ţară mică să fie tratată aşa!" 
Engin Firat, selecţioner Moldova

VEZI ȘI:

Anglia - Muntenegru 7-0 // L-au fluierat pe Joe Gomez! Fanii nu l-au iertat pentru bătaia cu Raheem Sterling

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (3)
infos
infos  •  16 Noiembrie 2019, 00:14

Moldovenii si romanii sunt din acelasi aluat. Intotdeauna nu e vina lor ca joaca slab, arbitri si alinierea planetelor gresit sunt cauzele esecurilor! :-)))

tandd
tandd  •  15 Noiembrie 2019, 15:12
Postat de magic4ever pe 15 Noiembrie 2019, 14:59

Uite cum rateaza Moldova calificarea la Euro din cauza arbitrilor :)

nu din cauza arbitrilor nu s-a calificat,dar ala e un fault evident mai ales ca e in careul mic.

magic4ever
magic4ever  •  15 Noiembrie 2019, 14:59

Uite cum rateaza Moldova calificarea la Euro din cauza arbitrilor :)

Vezi toate comentariile (3)
Comentează
Close