INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CORONAVIRUS

Franța revine la restricțiile pe stadioane » Doar 5.000 de fani au voie la meciuri. Alte țări se pregătesc și ele de noi restricții

Articol de GSP - Publicat marti, 28 decembrie 2021 14:48 / Actualizat marti, 28 decembrie 2021 15:48

Situația alarmantă de coronavirus din Europa afectează din nou fotbalul. Franța a anunțat că va impune noi restricții împotriva răspândirii virusului ce afectează sportul.

Franța este lovită puternic de Omicron, noua tulpină de Covid-19, iar Jean Castex, prim-ministrul țării, a impus noi reguli în lumea sportului. 

„Pentru a încetini răspândirea Omicron, adunările mari vor fi limitate la maximum 2.000 de persoane în interior și maxim 5.000 de persoane în aer liber”, a declarat Castex potrivit L'equipe.

Astfel, timp de 3 săptămâni, orice meci de fotbal din Ligue 1 va avea maxim 5.000 de suporteri în tribune. Acest lucru afectează derby-urile Lyon - PSG, Marseille - Lille sau Lyon - Saint Ettiene, meciuri la care în condiții normale stadionalele erau pline.

În Scoția e mai rău

Autorirățile din Scoția au luat decizii chiar mai drastice pentru fotbal. De „Boxing Day” în Premiership fiind lăsați numai 500 de suporteri pe stadion.

Spania se pregătește și ea de noi restricții

La Liga poate suferi și ea din cauza noului val de coronavirus. Miercuri este programată o ședință al Consiliului Interteritorial al Sistemului Național de Sănătate din Spania, unde este foarte probabil să se decidă din nou reducerea capacității stadioanelor, care în prezent este de 100%.

Această decizie au urma să fie păstrată cel puțin până la finalul lunii ianuarie. Alte reguli mai pot fi impuse, spre exemplu prioritizarea ca cei care participă la evenimente să fie abonați ai clubului gazdă sau fani locali, pentru a limita circulația grupurilor de suporteri.

Citește alte știri din fotbalul internațional:

Știrea zilei din Italia » Lorenzo Insigne pleacă de la Napoli! A bătut deja palma cu noua echipă

Scandal mare la Benfica » Jorge Jesus, ca și demis după ce vestiarul s-a răzvrătit împotriva sa

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Ședință CHEIE la Rapid: Dan Șucu a luat deja decizia în cazul lui Cristiano Bergodi!


Comentarii (2)
contrabas3
contrabas3  •  28 Decembrie 2021, 23:06

Je me moque d'eux! Lol! Doctorul care a descoperit/etichetat Omicron zicea săptămânile trecute într-un interviu că este uimit de reacția lumii (mai ales a Angliei) față de Omicron. Omul zicea că noul variant este inofensiv, comparat cu Delta sau originalul 19. —— Domnii care vor să ne facă pe toți yobagi se folosesc de orice termen “științific” asociat cu virusul ăsta ca să sperie populimea. Și uite că reușesc. —— Dacă vă temeți de virus, vaccinați-vă, stați în casă și purtați mască în mașină și de asemenea când subteți singuri în casă, din cauză că virusul e mare bagabont. El stă la pândă și e gata să vă atace când nici nu vă gândiți - de obicei pe stradă, la magazin, niciodată după 10 noaptea (dacă stai în casă), chiar și când ești singur în mașină, la intrarea în restaurant, dar nu se apropie de om când stă la masă. Alleeeeeee* le fronseee*

geo_bruba
geo_bruba  •  28 Decembrie 2021, 16:14

Vaccinati-va, ca sa reveniti la o viata normala. Din pacate, au uitat sa dea definitia "normalului" :))))). Era vorba de "noul normal", statul la tzuhaus

Vezi toate comentariile (2)
Comentează