INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FRANȚA - SPANIA 2-1

Explicațiile primite de spanioli din partea arbitrului pentru faza controversată din finala Ligii Națiunilor

FOTO: Imago +19   FOTO
FOTO: Imago

Articol de GSP - Publicat luni, 11 octombrie 2021 08:33 / Actualizat luni, 11 octombrie 2021 10:29

Franța a învins-o pe Spania, scor 2-1, în finala Ligii Națiunilor, la capătul unui meci încheiat cu o controversă uriașă.

Golul decisiv, reușit de Kylian Mbappe în minutul 80, a fost precedat de un posibil ofsaid.  VAR-ul a confirmat reușita, dar n-a arătat apoi grafica pe baza căreia a luat decizia, așa cum se întâmplă în mod normal.  Singura reluare oferită de televiziuni lasă impresia că Mbappe s-a aflat într-o poziție neregulamentară.

Explicațiile primite de spanioli din partea arbitrului pentru faza controversată din finala Ligii Națiunilor

Sergio Busquets, după golul marcat de Mbappe: „Nu are logică”

La finalul meciului, Sergio Busquets, căpitanul Spaniei, a dezvăluit ce a discutat cu arbitrul englez Anthony Taylor și de ce acesta a validat golul Franței.

„Noi am stat bine în linie, iar Mbappe era în afara jocului. Dar arbitrul ne-a zis că Eric Garcia a vrut să joace mingea și a atins-o, astfel că se anulează ofsaidul. Dar nu era logică! Trebuie să vrei să joci mingea. Eric a vrut s-o oprească, nu o controlează”, a dezvăluit Sergio Busquets, potrivit Mundo Deportivo.

Toți cei care am jucat fotbal știm că e ofsaid. Cine a făcut această lege nu a jucat fotbal. Eric nu a vrut să joace mingea.
– Mikel Oyarzabal

La final, și Eric Garcia a explicat faza, din punctul său de vedere, și dezvăluie ce i s-a transmis de către arbitru.

Eric Garcia: „Mi s-a spus că trebuia să-l las pe Mbappe să joace mingea”

„Eu fac alunecare, ating mingea, iar Mbappe este în afara jocului. Arbitrul spune că am intenția de a juca mingea. Mi-a spus că trebuia să mă îndepărtez și să-l las pe Mbappe să joace minge. A fost ofsaid clar. Ce să fac? Să mă dau la o parte și să-l las să fugă? Aparent așa e regula.

Cred că asta doare cel mai tare, un fundaș nu se îndepărta de minge niciodată”, a spus fundașul Barcelonei, citat de Marca.

Arbitrul e cel care decide. Ofsaidul e clar, dar ni s-a spus că Eric a vrut să joace mingea 
– Cezar Azpilicueta

VIDEO România, meci decisiv în preliminariile CM 2022! Totul despre meciul cu Armenia

Citește și: 

Real Madrid cere Balonul de Aur pentru Karim Benzema: „Jucătorul nostru spectaculos”

Neymar surprinde: „Cupa Mondială din 2022 va fi ultima pentru mine. Nu știu dacă mai am putere mintală”

Playtech: BOMBĂ! Anamaria Prodan, înşelată imediat după nuntă: “Am făcut dragoste la subsol”


Comentarii (19)
764468963651742
Ilie Golombioschi  •  11 Octombrie 2021, 18:24

@minos3...Regulamentul actual are argumente fata de cel mai vechi mentionat de tine, nu le enumar le consider pertinente. Da exista o contradictie remarcata de tine privitor la faza cu respingerea involuntara catre un adversar aflat in ofsaid care acum e considerat ofsaid. Eu cred ca in aceasta situatie ar fi normal sa nu se mai considere ofsaid sa se joace faza normal mai departe.

traian_v
traian_v  •  11 Octombrie 2021, 17:06

Tusierul nu poate "opri" faza. Doar arbitrul poate. Fundasul joaca mingea deliberat, indiferent daca bine sau gresit. Deci nu a fost offside.

elgabri
elgabri  •  11 Octombrie 2021, 16:47

Si eu am vrut sa joc mingea ;))

Vezi toate comentariile (19)
Comentează