INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  GERMANIA

Arena lui Bayern se luminează în memoria lui „Kaiser Franz" » Mesajul cu care se desparte Bayern de simbolul său + Unde va fi înmormântat

Allianz Arena se va lumina în memoria lui Franz Beckenbauer Foto: Imago
Allianz Arena se va lumina în memoria lui Franz Beckenbauer Foto: Imago

Articol de - Publicat marti, 09 ianuarie 2024 16:21 / Actualizat marti, 09 ianuarie 2024 19:00

Bayern se va despărți de Franz Beckenbauer într-o ceremonie specială, pe „Allianz Arena”. Clubul are un mesaj pentru simbolul său. „Danke Franz” va putea fi văzut în fiecare seară luminat pe stadionul munchenez.

Bayern nu își uită emblema. Clubul bavarez se înclină în memoria lui Franz Beckenbauer, stins din viață duminică, la 78 de ani.

„Kaiser Franz" a jucat 13 ani la munchenezi, între 1964 și 1977, i-a antrenat de două ori, în 1994 și 1996 și le-a fost președinte 15 ani, în perioada 1994-2009. O viață dedicată grupării roș-albe.

Fanii lui Bayern vor intra pe stadion cu „Mulțumesc, Franz" în suflet la meciul cu Hoffenheim

Ca ultim omagiu, „Allianz Arena" se va lumina în următoarele zile în amintirea sa. În fiecare seară, de la ora 16:30 la 22:00. Se va vedea clar mesajul lui Bayern: „Danke Franz". „Mulțumesc, Franz".

Momentul care l-a prăbușit definitiv pe Franz Beckenbauer » A și recunoscut: „Am fost un tată rău”
GERMANIA
Momentul care l-a prăbușit definitiv pe Franz Beckenbauer » A și recunoscut: „Am fost un tată rău”

Vineri, la următorul meci acasă al lui Bayern, împotriva lui Hoffenheim (ora 20:30), toți fanii echipei germane vor intra pe stadion cu acest „Danke Franz" în suflet (luminile arenei se vor stinge vineri la o jumătate de oră după miezul nopții.

Uli Hoeness: „Franz Beckenbauer. Jucător, antrenor, președinte: de neuitat"

Karl-Heinz Rummenigge, ex-mare jucător și director general al clubului, a anunțat într-un interviu pentru Bild: „Lumea întreaga, și dincolo de fotbal, e în doliu pentru prietenul nostru Franz. Ca mulțumire, ca amintire, Bayern va organiza o ceremonie specială pe stadionul care nu ar fi existat fără el".

Fostul președinte al lui Bayern, Uli Hoeness, a declarat: „Franz Beckenbauer este cea mai mare personalitate pe care avut-o vreodată acest club. Ca jucător, antrenor, președinte: de neuitat. Nimeni nu-l va putea egala. Pentru mine, a fost prieten, un partener unic. Pentru noi toți, a fost un cadou".

Arena lui Bayern se luminează în memoria lui „Kaiser Franz
Franz Beckenbauer, o viață dedicată lui Bayern Munchen Foto: Guliver/GettyImages

Franz Beckenbauer va fi înmormântat alături de fiul său Stephan

În ziua înmormântării (data nu a fost încă stabilită), Bayern se va despărți de Franz Beckenbauer pe „Allianz Arena". Apoi, va fi înmormântat în cimitirul munchenez Perlacher Forst, alături de fiul lui, Stephan, dispărut pe 31 iulie 2015, ucis de o tumoare cerebrală.

Fiul care i-a reproșat că nu i-a fost alături de-a lungul carierei de fotbalist și cu care s-a împăcat târziu, când părintele său avea deja 60 de ani. Atunci, în 2005, „Kaiser Franz" a spus: „Am fost un tată rău".

Citește și alte știri despre Franz Beckenbauer:

Fabulos! Soacra i-a făcut „surpriza” fotbalistului român și i-a distrus tricoul cu Beckenbauer: „«Uite ce ți-am pregătit, ca să poți să-l porți pe stradă»”
POVESTE
Fabulos! Soacra i-a făcut „surpriza” fotbalistului român și i-a distrus tricoul cu Beckenbauer: „«Uite ce ți-am pregătit, ca să poți să-l porți pe stradă»”
Așa ceva nu s-a mai văzut în fotbal! » TOP 5 cele mai tari goluri marcate de legendarul Beckenbauer
LEGENDĂ
Așa ceva nu s-a mai văzut în fotbal! » TOP 5 cele mai tari goluri marcate de legendarul Beckenbauer

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
anti_fcsb_bayern_real_juve
anti_fcsb_bayern_real_juve  •  09 Ianuarie 2024, 18:07

Unul dintre cei mai mari fotbalisti din istorie, daca nu chiar cel mai mare, mult mai bun ca gloabele *** care au avut echipe care sa joace pentru ei. Pe vremea aia fotbalul era mult mai serios, mult mai competitiv, era mult mai greu sa cistigi trofee si ele valorau mult mai mult ca in prezent dar cel mai important jucatorii inca stiau de loialitate, atunci puteai cistiga balonul de aur de la aproape orice echipa, nu era discrepanta foarte mare intre valoarea echipelor.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează