INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  DECES

A murit Freddy Rincon » Fostul adversar al României se afla în stare gravă după un accident rutier

Freddy Rincon // FOTO: Imago
Freddy Rincon // FOTO: Imago

Articol de GSP - Publicat joi, 14 aprilie 2022 08:56 / Actualizat joi, 14 aprilie 2022 09:26

Columbianul Freddy Rincon a murit 55 de ani, ca urmare a gravului accident rutier suferit luni dimineață.

Fostul mijlocaș se afla în stare gravă în spital, a fost operat de urgență timp de 3 ore, dar nu a putut supraviețui. Decesul a fost anunțat de doctorul său, alături de copiii lui Rincon.

„În ciuda eforturilor echipei noastre, Freddy Eusebio Rincon Valencia a murit”, a spus doctorul clinicii Imbanaco, din Cali.

Fost adversar al României la CM 1994 și CM 1998 suferise un grav accident rutier. Mașina în care se afla pe scaunul din dreapta șoferului a fost acroșată violent de un autobuz, într-o intersecție în care autoturismul 4X4 intrase pe roșu! 

Freddy Rincon, printre traficanți și amenințări cu moartea 

Freddy Rincón a fost unul dintre fotbaliștii importanți ai Columbiei, cu o viață mereu plină de pericole. A fost în primejdie toată viața, jucând la un club condus de șefii Cartelului Cali, amenințat cu moartea la națională și la Real Madrid, de două ori la închisoare pentru legăturile cu traficanții.

Între 1990 și 1993, a jucat la América de Cali, club condus de frații Rodríguez Orejuela, șefii Cartelului Cali. 

A murit Freddy Rincon » Fostul adversar al României se afla în stare gravă după un accident rutier
Freddy Rincon // FOTO: Guliver/GettyImages

În 1994, înaintea Mondialului, el și coechipierii de la națională intrau pe teren cu gândul la amenințările primite. Chiar el și-a amintit: „Primeam mesaje care ne avertizau că vom sfârși rău dacă nu câștigăm. Făceam pe noi de frică”. Înfrângerea în fața „tricolorilor”, 1-3 la Pasadena (învins și la CM 1998, 0-1), a fost începutul sfârșitului pentru „los Cafeteros”, eliminați încă din faza grupelor. Pe 2 iulie, Andrés Escobar a fost ucis la Medellín. 

În 1995, Rincón semna cu Real Madrid, după un an la Napoli, dar nu stătea decât un sezon. A fost insultat constant de Ultras Sur din cauza culorii sale. Fanii radicali îi scriau mesaje rasiste pe zidurile stadionului „Bernabéu” și îl amenințau cu moartea. 

În 2006, la doi ani de la retragere, Freddy a fost ținut 123 de zile în arest, în Brazilia, la São Paulo, fiind acuzat de spălare de bani și suspectat că l-a ajutat pe prietenul său Pablo Rayo-Montano, cunoscut traficant. A fost eliberat fără proces. Peste alți nouă ani, iar a ajuns după gratii, la cererea Interpol. În 2016, acuzațiile împotriva sa au fost retrase. 

Barranquilla FC, Independiente Santa Fe, América de Cali, Palmeiras, Napoli, Real Madrid, Corinthians, Santos și Cruzeiro au fost cluburile pentru care Rincon a jucat de-a lungul carierei.

Citește și: 

Guardiola, direct în istorie! Unic în fotbal, după reușita de miercuri seară

Viralul săptămânii pe Twitter » Premiul primit în Uganda de fotbalistul meciului: „Nu e de glumit”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
192486884818821
Mihnea Ilie  •  14 Aprilie 2022, 10:22

RIP. A fost un fotbalist excelent. Îmi amintesc la meciul României din 94,cand punea piciorul pe minge, n-o mai luai. Păcat...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează