INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  COLUMBIA

Freddy Rincon, operat 3 ore » Fostul adversar al României a trăit mereu pe muchie de cuțit: închis pentru legăturile avute cu traficanții și amenințat cu moartea: „Făceam pe noi de frică”

Freddy Rincon, în duel cu Adi Ilie la CM 1998 // FOTO: Guliver/GettyImages
Freddy Rincon, în duel cu Adi Ilie la CM 1998 // FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat marti, 12 aprilie 2022 11:35 / Actualizat marti, 12 aprilie 2022 12:24

Columbianul Freddy Rincon, 55 de ani, adversarul României la CM 1994 și 1998, e în stare critică, la spital. 

Fostul jucător a fost operat la cap, având traumatism cranio-cerebral sever, după un grav accident rutier

Freddy Rincón a fost unul dintre fotbaliștii importanți ai Columbiei, cu o viață mereu plină de pericole. A fost în primejdie toată viața, jucând la un club condus de șefii Cartelului Cali, amenințat cu moartea la națională și la Real Madrid, de două ori la închisoare pentru legăturile cu traficanții.

Antrenori suspendați de UEFA după ce s-au bătut în Conference League!
CONFERENCE LEAGUE
Antrenori suspendați de UEFA după ce s-au bătut în Conference League!

Freddy Rincon, printre traficanți și amenințări cu moartea 

Între 1990 și 1993, a jucat la América de Cali, club condus de frații Rodríguez Orejuela, șefii Cartelului Cali. 

În 1994, înaintea Mondialului, el și coechipierii de la națională intrau pe teren cu gândul la amenințările primite. Chiar el și-a amintit: „Primeam mesaje care ne avertizau că vom sfârși rău dacă nu câștigăm. Făceam pe noi de frică”. Înfrângerea în fața „tricolorilor”, 1-3 la Pasadena (învins și la CM 1998, 0-1), a fost începutul sfârșitului pentru „los Cafeteros”, eliminați încă din faza grupelor. Pe 2 iulie, Andrés Escobar a fost ucis la Medellín. 

În 1995, Rincón semna cu Real Madrid, după un an la Napoli, dar nu stătea decât un sezon. A fost insultat constant de Ultras Sur din cauza culorii sale. Fanii radicali îi scriau mesaje rasiste pe zidurile stadionului „Bernabéu” și îl amenințau cu moartea. 

În 2006, la doi ani de la retragere, Freddy a fost ținut 123 de zile în arest, în Brazilia, la São Paulo, fiind acuzat de spălare de bani și suspectat că l-a ajutat pe prietenul său Pablo Rayo-Montano, cunoscut traficant. A fost eliberat fără proces. Peste alți nouă ani, iar a ajuns după gratii, la cererea Interpol. În 2016, acuzațiile împotriva sa au fost retrase. 

Freddy Rincon, operat două ore și 45 de minute 

Luni, 11 aprilie 2022, din nou în primejdie. Cea mai mare. Rincón a fost internat de urgență la clinica Imbanaco, din Cali. Fusese victima unui accident rutier. Mașina în care se afla, pe scaunul din dreapta șoferului, a fost acroșată violent de un autobuz, într-o intersecție în care autoturismul 4X4 intrase pe roșu! 

Operat timp de două ore și 45 de minute, fostul fotbalist e la Terapie Intensivă, în stare critică. Prognostic rezervat, extrem de grav. Se zbate între viață și moarte, cu traumatism cranio-cerebral sever.

VIDEO Victor Becali, despre debutul lui Edi Iordănescu la națională: „Probabil îl consideră pe tatăl lui învechit, demodat”

Citește și: 

Un mare antrenor ucrainean, atac la premierul Ungariei: „Orban e vândut lui Putin. Mi-e rușine de originea mea”

Sergio Ramos nu renunță! Exclude retragerea și face un anunț uluitor despre câți ani mai vrea să joace

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează