INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

Fostul proprietar al lui Fulham a murit la 94 de ani » Mohamed al-Fayed a preluat clubul în anul în care s-a stins Prințesa Diana

Mohamed al-Fayed, fostul proprietar al lui Fulham. Foto: Imago Images
Mohamed al-Fayed, fostul proprietar al lui Fulham. Foto: Imago Images

Articol de - Publicat sambata, 02 septembrie 2023 13:33 / Actualizat sambata, 02 septembrie 2023 13:33

Controversatul om de afaceri egiptean Mohamed al-Fayed a fost proprietarul magazinelor Harrods și hotelului Ritz din Paris, investind mulți bani și pasiune în clubul londonez Fulham, pe care voia să-l facă un Manchester al sudului Angliei.

Fulham este în doliu, după ce s-a stins, la vârsta de 94 de ani, Mohamed al-Fayed. Proprietar al clubului londonez din 1997 până în 2013, omul de afaceri egiptean a fost cel care i-a ridicat-pe „alb-negri” din League One (divizia a treia engleză) până pe scena Premier League. 

Fost deținător al magazinelor de lux Harrods și al hotelului Ritz din Paris, acesta a fost tatăl lui Dodi al-Fayed, amantul Prințesei Diana, cei doi decedând tragic la Paris pe 31 august 1997, într-un accident de mașină.

Departe de sold-out » Situația în Ghencea înainte de FCSB - Universitatea Craiova
FCSB - CSU CRAIOVA
Departe de sold-out » Situația în Ghencea înainte de FCSB - Universitatea Craiova

Mohamed al-Fayed a preluat Fulham în anul în care s-a stins Prințesa Diana

Mohamed al-Fayed a fost un personaj controversat, care a deschis însă drumul investițiilor străine în fotbalul din Regatul Unit, unde a ajuns în 1974, fiind luat consilier de sultanul Bruneiului. 

230 de milioane de lire sterlinea investit Mohamed al-Fayed în Fulham, club pe care l-a vândut în 2013 lui Shahid Khan, pentru o sumă confidențială, dar oricum peste totalul celei cheltuite cu cel mai vechi club londonez

„El avea aceeași atitudine și dacă echipa retrograda sau dacă, din contră, câștiga un trofeu european. A deține un club era pentru el ca și cum ar poseda un yacht. Dar, cu toate astea, era un patron perfect, căruia îi plăcea mult să vorbească cu jucătorii”, îl caracteriza Michael Cole, purtătorul său de cuvânt și fost director la Fulham.

Toți cei de la Fulham suntem incredibil de întristați la aflarea veștii morții fostului nostru proprietar și președinte, Mohamed Al Fayed. Îi datorăm lui Mohamed multă recunoștință pentru ceea ce a făcut pentru clubul nostru, iar gândurile noastre se îndreaptă acum către familia și prietenii săi în aceste momente sumbre. 

- Comunicat Fulham

Mohamed al-Fayed l-a dat în judecată pe Jean Tigana

Fostul său antrenor, Jean Tigana, ce a promovat-o pe Fulham în 2001 în Premier League, povestește relația pe care a avut-o cu patronul clubului: „Cu mine, Fulham a participat la prima ei cupă europeană și a ajuns și în semifinalele Cupei Angliei pentru prima dată în istorie. M-a dat afară în 2003 și m-a dat în judecată în 2004 pentru a-mi distruge imaginea. Eram prea popular”

Fostul proprietar al lui Fulham a murit la 94 de ani » Mohamed al-Fayed a preluat clubul în anul în care s-a stins Prințesa Diana
Mohamed al-Fayed, fostul proprietar al lui Fulham. Foto: Imago Images

Cea mai mare performanță în gestiunea sa a fost finala Europa League cu Atletico, pierdută la loviturile de departajare în 2009-2010, cu Hodgson manager.

Mohamed al-Fayed a trăit cu frica de a fi otrăvit. În fiecare seară mă punea să-i beau ceaiul, ca să fie sigur. Rezultatul? N-am mai dormit noaptea! 

- Jean Tigana, fost manager Fulham

Citește și:

Selecționerul a dat-o de gol pe CFR Cluj: „Semnează astăzi”

Giani Kiriță, mesaj frontal pentru Ovidiu Burcă: „Ați văzut cum am pierdut...”

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează