INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  GALATASARAY - BARCELONA 1-2

Cum au fost văzuți românii în Galatasaray - Barcelona: „Cicâldău n-a putut organiza rețeaua de pase la mijloc. Trebuia scos mai devreme”

Alex Cicâldău, mijlocașul român de 24 de ani, care a executat cornerul la golul cu capul al lui Marcão din Galatasaray - Barcelona 1-2
Alex Cicâldău, mijlocașul român de 24 de ani, care a executat cornerul la golul cu capul al lui Marcão din Galatasaray - Barcelona 1-2

Articol de - Publicat vineri, 18 martie 2022 15:42 / Actualizat vineri, 18 martie 2022 16:04

Presa turcă aștepta mai mult de la Alex Cicâldău, mijlocașul român de 24 de ani, care a executat cornerul la golul cu capul al lui Marcão din Galatasaray - Barcelona 1-2. Spaniolii l-au notat cu 5, în timp ce înlocuitorul său, Moruțan, a primit 6.

Galatasaray a sperat doar o jumătate de repriză că poate produce o surpriză în fața Barcelonei. Jucătorii lui Domenec Torrent au ratat însă ocazia de a împărți prima de 650.000 de euro promisă pentru calificarea în „sferturi”. 

Sub ochii lui Hagi și Gică Popescu, invitați de onoare la meci, conaționalii Alex Cicâldău și Olimpiu Moruțan, înlocuitorul său, au încercat să-l convingă pe antrenor că merită să joace mai mult, iar opinia ziariștilor turci este că n-au prea reușit nici acum.

Cum arată sferturile din Champions League, dar și traseul către finală » Chelsea - Real Madrid este capul de afiș!
TRAGERE LA SORȚI
Cum arată sferturile din Champions League, dar și traseul către finală » Chelsea - Real Madrid este capul de afiș!

„Cicâldău nu și-a asumat sarcina contra Barcelonei”

Ziarul Fotomac i-a reproșat lui Cicâldău, titularizat joi, că nu s-a ridicat la nivelul pretențiilor unui asemenea meci. „Absența lui Feghouli, accidentat, cel ce organiza rețeaua de pase de la mijlocul terenului, a rupt ritmul jocului. Din păcate, nu și-a putut asuma această sarcină”. 

Agenția Spor X a completat: „Cicâldău nu poate oferi ceea ce se dorește, trebuia scos mai devreme”.

Catalanii de la Sport i-au acordat notă de trecere (5), numai Mundo Deportvo (o stea) l-a caracterizat pozitiv, scriind că „tactic, românul l-a substituit pe algerianul Feghouli și a făcut față meciului”. 

A contat centrarea perfectă din cormer de la golul cu capul reușit de Marcão și evoluția din prima repriză, când a scos „galben” pentru Busquets. „Sunt foarte fericit la Galatasaray, e primul meu an în afara României și trebuie să muncesc în continuare”, a mărturisit fostul oltean.

Cât despre Moruțan, cele 20 de minute oferite nu l-au scos în evidență cu vreo reușită. Motiv pentru care Mundo Deportivo i-a dat o stea, în timp ce Sport l-a apreciat cu nota 6.

Cred că am făcut o primă repriză perfectă, ținând cont de adversar. În a doua, a fost puțină oboseală. Am pierdut până la urmă și nu pot să spun că a fost cel mai important meci al carierei. Mă bucur că am fost titular și am dat totul să-mi ajut echipa.

- Alex Cicâldău, mijlocaș Galatasaray

Citește și: 

Adversar facil pentru Barcelona în Europa League. Tabloul complet al semifinalelor și „sferturilor”

Persoana care s-a legat de stâlpul porții la meciul din Premier League și-a justificat gestul: „Sunt terifiat, dar nu putem continua așa!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (5)
154085762372925
Nils Vig  •  18 Martie 2022, 17:56

Ziariştii lui peşte prăjit ! Câtă satisfacţie să comentaţi negativ evoluţiile lui Cicâldău şi Moruţan. Dar că, mai ales lui Cicâldău , nu-i dădeau colegii turcaleţi nicio pasă, că după ce-a dat gol brazilianul din centrarea lui se bucura de unul singur sărind într-un picior pentru că nu-l băga niciun coechipier în seamă, n-aţi văzut? Păi cum să te remarci ?

vasileroaita
vasileroaita  •  18 Martie 2022, 17:06

Cicaldau nu trebuia scos mai devreme. Nu trebuia introdus! Iar Morutan... Dumnezeu cu mila...

andrei.steaua
andrei.steaua  •  18 Martie 2022, 16:23

Numai Observatorul nu l-a văzut pe tarda

Vezi toate comentariile (5)
Comentează
Close