INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  LA LIGA

Frenkie de Jong, îndemnat să dea FC Barcelona în judecată: „Este imoral, încalcă legea!”

Frenkie de Jong, Barcelona // foto: Imago Images
Frenkie de Jong, Barcelona // foto: Imago Images

Articol de GSP - Publicat luni, 25 iulie 2022 21:15 / Actualizat luni, 25 iulie 2022 22:06

Gary Neville (47 de ani), fost jucător la Manchester United între 1994 și 2011, s-a pronunțat asupra situației lui Frenkie de Jong, jucătorul de la FC Barcelona dorit insistent de clubul englez.

Frenkie de Jong este așteptat la Manchester United de către noul antrenor al „diavolilor roșii”, Erik ten Hag, care l-a avut sub comanda sa pe mijlocașul olandez și în perioada 2017-2019, la Ajax.

Cele două cluburi au ajuns la un acord în privința unei sume de transfer de 65 de milioane de euro plus bonusuri, dar în calea transferului stau cele 20 de milioane de euro pe care clubul catalan trebuie să i le plătească lui Frenkie sub formă de salarii amânate, un truc financiar la care Barcelona a apelat pentru a supraviețui efectelor pandemiei.

Doi jucători de la Universitatea Craiova au fost excluși din lot!
CSU Craiova
Doi jucători de la Universitatea Craiova au fost excluși din lot!

Datorii către Frenkie de Jong, dar peste 100 de milioane de euro cheltuite pe transferuri 

Deși datorează bani unor jucători, inclusiv Frenkie de Jong, clubul blaugrana continuă să transfere fotbaliști pe bani mulți în această vară. Au plătit 103 milioane de euro pentru Raphinha și Robert Lewandowski, următoarea țintă fiind Jules Kounde.

Cu jucătorii neplătiți integral dar transferuri noi realizate pe bandă rulantă, Gary Neville consideră că De Jong ar trebui să acționeze clubul în instanță și că sindicatul mondial al fotbaliștilor ar trebui să ia măsuri împotriva Barcelonei.

Gary Neville: „Ceea ce face Barcelona este imoral și încalcă legea”

„De Jong ar trebui să ia în calcul să o dea în judecată pe Barcelona, iar toți jucătorii ar trebui să-l susțină!

Faptul că un club cheltuie averi pe jucători noi în timp ce nu-i plătește în întregime pe cei pe care-i are sub contract este imoral, o încălcare a legii. FIFPRo ar trebui să intervină și să oprească astfel de acte de intimidare”, a scris Neville pe Twitter.

Mai multe știri din fotbalul internațional: 

Ratează revenirea în Italia? S-a dus una dintre variantele probabile de transfer ale lui Pușcaș

Gafă sau intenție? » Gestul Barcelonei care demonstrează venirea unui nou fotbalist

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează