INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  NAPOLI

Gennaro Gattuso dezvăluie ce probleme de sănătate are: „Am auzit că aș mai avea doar câteva luni de trăit! Dar nu!” » Mesaj sensibil pentru copii

Gattuso // FOTO: Imago
Gattuso // FOTO: Imago

Articol de GSP - Publicat joi, 24 decembrie 2020 12:07 / Actualizat joi, 24 decembrie 2020 12:52

Napoli a remizat pe teren propriu, 1-1 cu Torino, în etapa a 14-a din Serie A, iar la final, Gennaro Gattuso a vorbit despre problemele sale de sănătate cu care se confruntă.

Antrenorul italian al lui Napoli a explicat ce probleme de vedere are și a avut un mesaj pentru persoanele care nu se simt bine în pielea lor. Gattuso are miastenie și diplopie, spunând că de multe ori îi e greu și să stea în picioare.

„Vreau să le spun ceva copiilor care nu se văd frumoși în oglindă. Viața e frumoasă și trebuie să o înfrunți, fără să te ascunzi. Nu vă preocupați. Priviți înainte pentru că viața e frumoasă și merită trăită. 

De peste 10 ani, sufăr de o boală autoimună numită miastenie. Este a treia oară când mă lovește. De data asta a fost puternică, dar va trece, iar ochiul își va reveni. Am suferit, văd dublu cu ochiul drept, mi-este greu și să stau în picioare. Numai un prost ca mine poate sta în picioare când suferă de boala asta. Nu îmi place să trăiesc astfel de momente, dar le accept pentru că în viață sunt lucruri și mai rele. În ultimele 2-3 zile m-am simțit un pic mai bine, dar am suferit mult.

Nu-mi place să fiu văzut așa, îmi doresc să fiu mereu ticălosul ăla pe care-l cunoașteți, să fiu mereu pe teren. Dar trebuie să accept boala, sunt altele mai rele în această viață. Așa este viața mea și dacă ar trebui să decid cum ar fi să mor, aș vrea să fie acolo unde mi-am petrecut toată viața, pe teren! Problema la ochi va trece și voi fi mai frumos ca înainte. Nu sunt o priveliște frumoasă, dar nu vă faceți griji, și asta va trece. 

Gennaro Gattuso dezvăluie ce probleme de sănătate are: „Am auzit că aș mai avea doar câteva luni de trăit! Dar nu!” » Mesaj sensibil pentru copii

Știu că jucătorii suferă când mă văd așa. Am auzit de la unii că aș fi murit, că mai am câteva luni. Dar, NU! Fiți siguri că nu sunt pe moarte. Sunt viu”, a declarat Gattuso în presa italiană.

Gennaro Gattuso suferă de miastenie și de diplopie

Potrivit miastenie.ro, miastenia este o boală cronică neuromusculară care se manifestă prin oboseală severă la repetarea unei anumite mișcări și slăbiciunea mușchilor voluntari ai corpului”.

Gennaro Gattuso dezvăluie ce probleme de sănătate are: „Am auzit că aș mai avea doar câteva luni de trăit! Dar nu!” » Mesaj sensibil pentru copii

Diplopia este o afecțiune a ochiului numită și „vederea dublă” sau „imaginea fantomă”. Cel bolnav vede două imagini când privește un obiect. Tehnicianul, care a avut această boală și în ultimii ani ai carierei de fotbalist, suferă de diplopie monoculară. E afectat un singur ochi. În cazul lui, dreptul.

VIDEO Cele mai tari goluri marcate de Napoli contra lui Torino

Citește mai multe știri din fotbalul internațional: 

Șumudică se ia de arbitri după a treia victorie la rând în Turcia: „A devenit o rutină. Mereu îi arată cartonașul galben lui Șumudică”

Un fundaș din Premier League, arestat după ce a provocat un accident rutier! Ce rezultat a avut la testul pentru alcoolemie

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (2)
andrei.33
andrei.33  •  24 Decembrie 2020, 17:07

Titlu înșelător ca de obicei. Tabloid obosit...

853246084756615
Marcel Popa  •  24 Decembrie 2020, 13:27

Sanatate multa iti doresc Gattuso.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează