INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

George Pușcaș a semnat: „Vreau să înscriu peste 100 de goluri în Serie A” » Detaliile contractului

George Pușcaș a fost transferat definitiv de Genoa. Foto: Imago Images
George Pușcaș a fost transferat definitiv de Genoa. Foto: Imago Images

Articol de - Publicat miercuri, 31 mai 2023 14:28 / Actualizat miercuri, 31 mai 2023 14:40

Atacantul român George Pușcaș (27 de ani), care a terminat sezonul regulat pe locul secund în Serie B, a fost transferat definitiv de Genoa, cu 4 milioane de euro, de la Reading, echipă căzută în liga a treia engleză.

George Pușcaș a revenit în Serie A după cinci sezoane de la ultima experiență avută cu Benevento. Atacantul român a terminat sezonul regulat pe locul al doilea în Serie B, care i-a asigurat promovarea directă cu Genoa în elita Italiei. 

Internaționalul de 27 de ani nu mai trebuie să revină în Anglia, la Reading, care îl împrumutase până în această vară, când Grifonul rossoblu avea obligația de transfer definitiv în cazul promovării. Clauza de cumpărare s-a activat automat: pentru 4 milioane de euro Pușcaș este 100% jucătorul lui Genoa.

Decizie surprinzătoare luată de CFR Cluj în privința biletetelor la barajul cu FCU Craiova » Pe câți fani mizează oltenii la meciul decisiv pentru Europa
CFR Cluj - FCU Craiova
Decizie surprinzătoare luată de CFR Cluj în privința biletetelor la barajul cu FCU Craiova » Pe câți fani mizează oltenii la meciul decisiv pentru Europa

George Pușcaș are salariu de un milion de euro la Genoa

„Tricolorul” era legat încă un an prin angajament de Reading, ce a retrogradat recent în Ligue One și oricum nu l-ar fi păstrat în divizia a treia, după ce în 2019 i-a plătit lui Inter 7,5 miliioane de euro! 

O dată cu activarea clauzei, Pușcaș a acceptat să semneze un nou acord cu Genoa, care se întinde până în iunie 2026, iar salariul primit va fi la nivelul vechiului contract, de circa un milion de euro.

George n-a jucat un rol de prim-plan în acest sezon la echipa lui Gilardino. A fost doar de zece ori titular din cele 27 de prezențe bifate în Serie B și Coppa Italia și n-a reușit decât patru goluri și o pasă decisivă pentru Genoa. Tot atâtea goluri are Radu Drăgușin, apreciat de presă și de tifossi ca printre cei mai buni rossoblu.

Vreau să înscriu peste 100 de goluri în Serie A, ar trebui să încep să dau multe, chiar! De ce să mă întorc în România, dacă mă simt bine unde sunt?! 

- George Pușcaș, atacant Genoa

Genoa este a 7-a echipă italiană din CV-ul lui George Pușcaș

În sezonul trecut, Pușcaș a jucat tot în Serie B și a avut cifre mult mai bine la Pisa, opt goluri și două pase decisive în 22 de meciuri, dar gruparea toscană a ratat promovarea după play-off și nu l-a mai păstrat în acest campionat, trimițându-l înapoi la Reading. 

Ce a tot încercat să-l vândă pentru a scăpa de salariul său destul de mare, în condițiile în care clubul se confrunta cu grave probleme finnanciare. George a mai jucat în Peninsulă la Inter, Bari, Benevento, Novara, Palermo și Pisa, având doar un singur gol înscrie în Serie A, pentru Benevento într-un 2-2 cu Milan.

VIDEO. Florin Manea, despre Radu Drăgușin și ceilalți jucători români din Serie B

Citește și:

Mandat pentru fostul jucător al lui Mircea Lucescu » Condițiile în care poate fi arestat

Bombă în „afacerea” Messi » Beckham, implicat în trucul pus la cale de Barcelona

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (17)
dececartonaselegalbenebaneaza
dececartonaselegalbenebaneaza  •  31 Mai 2023, 22:39

Puscas e al treilea atacant momentan la Genoa, dupa Coda (care e batran dar a fost golgheter si are contract pana in 2025) si Ekuban, care a fost accidentat, dar e preferat inaintea lui Puscas. Se vorbeste ca prioritatea pt Genoa e sa aduca un Belotti sau altul acolo. Deci Puscas sigur nu ramane la Genoa.

deal1
deal1  •  31 Mai 2023, 20:38

ba esti prost? asta e cazut in cap

bajescu
bajescu  •  31 Mai 2023, 18:15

Daca joaca pana la 60 de ani poate marcheaza 100 de goluri

Vezi toate comentariile (17)
Comentează