INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Probleme pentru Barcelona: Gerard Pique s-a accidentat, celălalt stoper titular este suspendat

Gerard Pique s-a accidentat în Athletic Bilbao - Barcelona // foto: Guliver/gettyimages
Gerard Pique s-a accidentat în Athletic Bilbao - Barcelona // foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat duminica, 22 august 2021 16:46 / Actualizat duminica, 22 august 2021 16:51

Gerard Pique (34 de ani), fundaș central la FC Barcelona, a suferit o accidentare la gamba stângă.

Titular în meciul de sâmbătă seara cu Athletic Bilbao, Gerard Pique a acuzat probleme medicale după 30 de minute și a fost înlocuit cu Ronald Araujo.

Gerard Pique a suferit o accidentare în Athletic Bilbao - Barcelona

Astăzi, clubul catalan a anunțat că stoperul spaniol are probleme la gamba stângă. Anunțul Barcelonei a fost succint, clubul menționând că jucătorul va efectua câteva teste pentru a determina natura accidentării.

În primul meci al sezonului, victoria cu 4-2 în fața celor de la Real Sociedad, Pique a fost integralist în centrul apărării și a înscris un gol.

Problemele medicale ale lui Pique vin într-un moment prost pentru Barcelona. La meciul cu Bilbao, antrenorul Ronald Koeman l-a pierdut și pe Eric Garcia, celălalt stoper titular, care a fost eliminat pentru un fault din spate, din postura de ultim apărător.

Astfel, la meciul din etapa 3, acasă, cu Getafe, Barcelona nu se va putea baza nici pe Pique, nici pe Garcia. Ceilalți fundași centrali din lot sunt Clement Lenglet, Ronald Araujo, Samuel Umtiti și Oscar Mingueza. Ultimul este la rândul său accidentat, dar Ronald Koeman ar trebuit să aibă oricum suficiente soluții pentru a suplini absențele.

Barcelona, 1-1 la Bilbao

Bilbao a fost mai periculoasă în primele 45 de minute de pe San Mames. Sancet (11) a ratat prima ocazie, când a lovit bara. Apoi, Inaki Williams (32) i-a dat emoții lui Neto, la jumătatea primei reprize. În cele din urmă, gazdele aveau să marcheze din corner, în debutul actului secund. Muniain i-a așezat mingea pe cap lui Inigo Martinez, iar stoperul bascilor a plasat perfect mingea la colțul lung (50). 

Însă meciul nu s-a terminat aici. De Jong (73) a trimis în transversală din careu, iar Depay (75) a restabilit egalitatea la capătul unui contraatac cursiv. Cu stângul, olandezul a șutat în forță, la „scurt”. Primul gol al lui Memphis la Barcelona într-un meci oficial.

Depay (86) a mai avut o situație similară până la final, dar a finalizat slab de această dată, și balonul s-a scurs pe lângă poarta lui Agirrezabala. Catalanii au continuat să preseze, dar pleacă doar cu un punct de pe terenul lui Bilbao. Și cu un jucător suspendat pentru următoarele meciuri. 

Eric Garcia a fost eliminat în prelungiri (90+3) pentru un fault comis din postura de ultim apărător asupra lui Nico Williams. În prima etapă, Barcelona a învins-o pe Real Sociedad, 4-2, în timp ce Athletic a remizat la Elche, 0-0.

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Jucătorul Barcelonei a aflat de moartea bunicului chiar înainte de meci, dar a jucat și a fost eliminat

„Mai bine nu se putea” » Debut perfect pentru Simone Inzaghi pe banca campioanei Inter

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close