INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  TRAGEDIE

Suferință cumplită: Gerd Muller n-a mâncat și n-a băut în ultimele 15 zile

Gerd Muller în finala cu Olanda de la Cm 1974, foto: Guliver/gettyimages
Gerd Muller în finala cu Olanda de la Cm 1974, foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat luni, 16 august 2021 11:49 / Actualizat luni, 16 august 2021 11:49

La moartea celui mai important atacant din istoria fotbalului german, Gerd Muller, Bild dezvăluie amănunte despre ultimele sale zile de viață. Iar prietenii aduc la lumină trei povești fabuloase cu celebrul „Bombardier”.

Germania continuă să-și ia „rămas bun" de la celebrul Gerd Muller. „Bomber der Nation" a încetat din viață duminică, la 75 de ani, după 6 ani și jumătate petrecuți într-un sanatoriu. 

Suferea de Alzheimer din 2008, de demență senilă, iar Bild dezvăluie că în ultimele două săptămâni, temutul atacant de altădată a refuzat să bea și să mănânce.

„La Bayern nu se mișcă nimic fără Gerd Muller și Franz Beckenbauer"

Legendarul Franz Beckenbauer, cel mai bun prieten al său, știa că sfârșitul îi este aproape: „Și totuși, vestea morții sale m-a lovit ca un fulger". Kaiserul și Gerd Muller au fost coechipieri la Bayern din 1964 și-și amintește că „eram ca frații. Locuiam aproape unul de altul, venea și mă lua cu mașina, la antrenament.

Când întârziam, și se întâmpla destul de des, mă aștepta cât era nevoie și-mi zicea: «Hai, Franz, că pleacă ăștia fără noi în deplasare!». Iar eu îi răspundeam: «Plinuțule, la Bayern nu se mișcă nimic fără noi»".

398 de goluria adunat faimosul atacant în Bundesliga (453 de partide), record în campionatul german

Uli Hoeness: „Fără Gerd Muller stăteam și azi într-o dugheană"

În 1979, supărat că antrenorul l-a trimis pe bancă, Gerd Muller a plecat în SUA, la Fort Lauderdale, și apoi a căzut în patima alcoolului. Însă Beckenbauer și Uli Hoeness l-au readus în Germania și la Bayern.

Devenit ulterior managerul clubului, Hoeness l-a trimis la o cură de dezalcoolizare și apoi l-a făcut antrenor cu atacanții: „Nu-l puteam lăsa să se irosească. Noi știam cel mai bine că, fără golurile lui, Bayern n-ar fi fost ce este astăzi. Fără el am fi stat și acum în dugheana în care am început în anii '60, pe Sabenerstrasse".

Cum s-a retras din națională

Din națională, Gerd s-a retras brusc, imediat după câștigarea titlului mondial din 1974. Motivul? S-a supărat că la banchetul de după triumful asupra Olandei (2-1), funcționarilor Federației li s-a permis să vină cu soțiile, nu însă și jucătorilor. Și n-a mai revenit niciodată asupra deciziei!

15 trofeea cucerit Gerd Müller cu Bayern (13) și reprezentativa RFG (două, titlul european și mondial)

68 de goluria marcat "Bombardierul" în 62 de selecții la naționala RFG-ului (1966-1974)

566 de goluria înscris Müller în 605 meciuri jucate la Bayern (1964-1979), cel mai prolific jucător bavarez

Au scos șervețelul lui Messi la vânzare! Suma uriașă care se cere după conferința de la Barcelona

Parma, OUT din Cupa Italiei! Cum s-a mișcat Dennis Man în primul meci al sezonului

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (6)
madalin_eivissa
madalin_eivissa  •  16 August 2021, 21:41

SE CAM DUC IDOLII COPILARIEI: EUSEBIO, GEORGE BEST, CRUYFF, MARADONA, PAOLO ROSSI, DI STEFANO, ACUM GERD MULLER! CÂND PRINDEAI CÂTE O REVISTA ORI ZIAR CU IMAGINI DE ALE LOR SIMȚEAI FIORI!! ODIHNEASCA-SE ÎN PACE!

dragdim
dragdim  •  16 August 2021, 19:38
Postat de pe 01 Ianuarie 1970, 02:00

Uită-te încă o data pe statistici și o sa vezi ca nu e chiar așa. Gerd Muller a înscris 89 de goluri într-un an, record doborât de Messi cu 92, 68 de goluri la naționala in 62 de meciuri și 40 de goluri in bundesliga într-un sezon și asta jucând mult mai putine meciuri într-un an decât CeRe7, Messi sau Lewandowski și nu prea le avea cu golurile marcate din penalty-uri.

4242649289153143
Stefan Stan  •  16 August 2021, 17:32

eu stiu altfel...a fost huiduit la un meci,a declarat ca hamburg are un public de *** si anunta ca se retrage de la nationala dupa CM! dupa ce a marcat golul victoriei in finala! RIP,Gerd Muller!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează