INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ȚĂRILE DE JOS U21 - GERMANIA U21 1-2

Germania a rupt prietenia care i-a eliminat pe „tricolori” și a învins Țările de Jos: a treia oară la rând în finala Euro U21!

Foto: Getty Images
Foto: Getty Images

Articol de - Publicat vineri, 04 iunie 2021 10:07 / Actualizat vineri, 04 iunie 2021 10:32

Stefan Kuntz, selecționerul Germaniei, a uitat de relația excelentă cu antrenorul olandezilor și jucătorii săi conduceau cu 2-0 după numai opt minute. Decisiv pentru calificarea în finală. Speră să mai câștige un trofeu. Ar fi al 3-lea triumf al alb-negrilor la tineret.

Pe 27 martie, în a doua etapă a grupei noastre la Euro U21, olandezii i-au condus cu 1-0 pe germani și puteau să mai înscrie. Dacă i-ar fi învins, i-ar fi putut elimina. Cu o înfrângere în acel meci, nemții ar fi fost pe locul 3 la final, după batavi și „tricolori". Dar portocaliii s-au retras surprinzător, în ultimul sfert de oră, și adversarii au egalat, în minutul 84. 1-1.

Două egaluri care i-au eliminat pe „tricolori" din grupă

Stefan Kuntz, selecționerul alb-negrilor, a dezvăluit pentru Algemeen Dagblad că e prieten cu Van de Looi. Și a mai povestit ce i-a spus tehnicianul Țărilor de Jos după 1-1. 

„Erwin a venit la mine și mi-a zis: «Dacă faceți 2-2 cu românii, vin în Germania și te ucid!». I-am răspuns așa: «Erwin, mi-ar face mare plăcere să vii în Germania, dar mai degrabă să bem o cafea decât să-mi faci rău»". Era doar o glumă între cei doi: „Lumea știe că există multă simpatie între mine și Erwin. Dar acum suntem concentrați total la ultimele partide. Obiectivul nostru este să batem România. Dacă reușim, atunci și Erwin va fi mulțumit. Scopul amândurora este să jucăm în sferturile de finală".

Kuntz nu ne-a învins, a ținut de 0-0 cu noi, în așa fel încât să se califice prietenii. Noi am rămas pe 3, în afara „optimilor", deși am avut tot 5 puncte, la fel ca principalii adversari (dar cu cel mai slab golaveraj general în „triunghiul" cu Țările de Jos și Germania).

3șuturi în bară a avut neamțul Berisha în 60 de minute joi seară, împotriva batavilor

„Dublă" Wirtz în 8 minute. Cel mai rapid gol!

Joi, 3 iunie, 68 de zile mai târziu, nemții și olandezii s-au întâlnit din nou, în semifinale, pe același stadion, la Székesfehérvár. Nu se mai puteau menaja. Și alb-negrii aveau 1-0 după 29 de secunde, cel mai rapid gol din istoria Euro U21, și 2-0 după opt minute!

Ambele goluri, Florian Wirtz, cel mai tânăr jucător din lot, singurul de 18 ani. Mijlocașul ofensiv al lui Bayer Leverkusen, ales MVP joi, nici nu participase la faza grupelor. Fusese selectat de Joachim Löw la naționala mare, în preliminariile CM 2022. S-a întors la tineret pentru faza finală și, cu primele lui reușite la U21, a calificat Germania în ultimul act.

A treia oară la rând, de fiecare dată cu Stefan Kuntz pe bancă: în 2017 a cucerit trofeul, 1-0 cu Spania, în 2019 a pierdut (1-2 cu Spania). Acum, nu va mai întâlni Spania. Duminică, la Ljubljana, în față îi iese Portugalia. Cu o victorie, ar avea trei titluri continentale U21: 2009, 2017 și 2021.

"Dacă marchezi două goluri atât de repede și într-un asemenea stil, înseamnă că ești proaspăt mental. Performanța întregii echipe a fost fantastică" - Stefan Kuntz, selecționer Germania

"Sunt dezamăgit de două lucruri. Nu am ajuns în finală și nu am atins nivelul pe care ar fi trebuit să-l arătăm. Primele 20 de minute au fost un dezastru" - Erwin van de Looi, selecționer Olanda

14pase au făcut germanii înaintea golului de 1-0; olandezii nici nu atinseseră mingea

SPANIA - PORTUGALIA 0-1: Portughezii luptă pentru primul trofeu

Înaintea acestui Euro, Spania era „regina" U21. În precedentele cinci turnee, disputase de patru ori finala și câștigase trei trofee (are 5 în total). Era campioana la zi. Dar Portugalia i-a interzis a 5-a finală în șase ani, câștigând cu 1-0 și calificându-se în ultimul act. 

Pe care l-a jucat în 2015. A pierdut atunci (0-0, 3-4 cu Suedia la penalty-uri), la fel cum se întâmplase și în 1994 (0-1 după prelungiri cu Italia). Lusitanii nu au cucerit încă trofeul U21. Poate acum.

500de goluri are Germania la Europenele de tineret, incluzând și jocurile din calificări

Citește și alte știri internaționale:

Steven Gerrard, atenționat de rivali în privința lui Ianis Hagi: „A depășit limita. Să-l lase să plece, dacă asta vrea”

Jordi, fiul legendarului Johan Cruyff, prezentat oficial la Barcelona » Ce post va ocupa cel care debuta în aceeași zi cu Hagi

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează