INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  GERMANIA

Întors din drum! Flick a împiedicat o vedetă din naționala Germaniei să se retragă!

İlkay Gündoğan voia să-și încheie cariera la națională după Euro 2020, însă noul selecționer Hansi Flick l-a întors din drum după mai multe săptămâni de discuții. / foto: Getty
İlkay Gündoğan voia să-și încheie cariera la națională după Euro 2020, însă noul selecționer Hansi Flick l-a întors din drum după mai multe săptămâni de discuții. / foto: Getty

Articol de - Publicat joi, 19 august 2021 14:06 / Actualizat joi, 19 august 2021 17:32

İlkay Gündoğan voia să-și încheie cariera la națională după Euro 2020, însă noul selecționer Hansi Flick l-a întors din drum, după mai multe săptămâni de discuții.

Pe 8 octombrie, când vom da din nou ochii cu Germania, în preliminariile CM 2022, sunt toate șansele ca "tricolorii" să-l reîntâlnească pe İlkay Gündoğan.

Mijlocașul lui Manchester City, 30 de ani, intenționa să renunțe la echipa națională, însă noul selecționer, Hansi Flick, l-a întors din drum.

 Gündoğan plănuise ca Euro 2020 să fie ultima mare competiție la care participă, pentru ca apoi să se concentreze exclusiv pe City. 

Doar că Flick a intrat pe fir și la capătul a mai multe săptămâni de discuții între patru ochi, timp în care i-a dat clar de înțeles că va rămâne o piesă importantă în planurile sale, mijlocașul și-a schimbat decizia.

1-0e scorul cu care Germania i-a învins pe "tricolori", la București, în prima întâlnire din preliminariile CM 2022

Toni Kroos și-a anunțat deja retragerea

Toni Kroos și-a anunțat oficial retragerea din naționala Germaniei la doar 31 de ani. Ultimul său meci pentru Die Mannschaft rămâne eșecul în fața Angliei de pe Wembley, în optimile EURO 2020.

„Mi-aș fi dorit tare mult și aș fi dat orice ca să ating 109 meciuri la final și să câștig încă un trofeu, aici la Campionatul European. Dar am luat această decizie cu mult timp înainte. Am fost conștient că nu voi putea juca la Mondialul din Qatar în 2022.

Asta pentru că vreau să mă concentrez pe ce am de făcut la Real Madrid în următorii ani. Voi avea astfel și pauze de care nu am avut parte în ultimii 11 ani. De asemenea, ca soț și tată, voi putea fi alături de soția mea și cei trei copii. A fost o mare onoare pentru mine să port acest tricou pentru această lungă perioadă.

Am făcut-o cu mândrie și pasiune. Mulțumesc tuturor fanilor care m-au încurajat și m-au susținut, dar și criticilor care m-au motivat în plus. Aș vreau să-i mulțumesc foarte mult lui Jogi Low. El m-a adus la națională și m-a făcut campion mondial. A avut încredere în mine. Am scris o pagină de glorie împreună. Îi urez acum noroc și mult succes lui Hansi Flick”, a spus Toni Kroos luna trecută.

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Dezvăluiri tulburătoare despre jucătoarele de fotbal din Afgansitan: „Abandonate, blocate în casă, speriate!”

Trădare istorică în fotbal! Primul transfer direct dintre Roma și Lazio după 40 de ani

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează