INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  LIGA NAȚIUNILOR // GERMANIA - OLANDA 2-2

GERMANIA - OLANDA 2-2 // Ronald Koeman a revitalizat "Portocala Mecanică": "Nimeni nu se aștepta ca noi să câștigăm grupa. E un vis"

FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Articol de - Publicat marti, 20 noiembrie 2018 10:05

În nouă luni, selecționerul olandez Ronald Koeman a reușit ceea ce părea imposibil. O echipă tânără, care să se bată din nou cu marile puteri. Luni, Olanda a remizat cu Germania, 2-2, după ce a fost condusă cu 0-2. 

După ani de suferință, Olanda respiră din nou. A înviat, se bucură de fotbal, de jocul său, de tinerețe și este iar acea echipă care poate învinge pe oricine. Plină de culoare, la fel ca portocaliul tricourilor.

Cel mai prolific atac și cea mai solidă apărare

Cu Hiddink, Danny Blind și Advocaat pe bancă, a ratat două turnee finale la rând, Euro 2016 și CM 2018. Fără ei și fără starurile Robben, Van Persie și Sneijder, veteranii vicecampioni mondiali retrăgându-se afectați de prea multe eșecuri, Oranje a realizat ceea ce părea imposibil. Să fie prima într-o grupă cu Franța, campioana lumii, și Germania pentru a se califica în careul de ași al primei ediții de Nations League. Final Four.

Secretul e Ronald Koeman. Pe 6 februarie, antrenorul la care federația visa de mult a acceptat să semneze un contract pe 4 ani și jumătate, transformând naționala batavă în numai nouă luni. Cu el, a avut cel mai prolific atac (8 goluri) și cea mai solidă apărare (4). Și a câștigat duelurile cu ambele adversare: 4 puncte în fața Germaniei (3-0 și 2-2) și 3 contra Franței, având avantajul golaverajului (1-2 și 2-0).

Cu Van Dijk vârf

Luni seară, la Gelsenkirchen, condusă cu 2-0 la pauză, a rezistat presiunii. "La pauză, le-am spus băieților că, dacă vom reuși să înscriem o dată, va veni imediat și al doilea gol", a dezvăluit Koeman discuția din vestiar.

Selecționerul a mai făcut o mutare importantă: l-a împins vârf pe stoperul Van Dijk. Iar căpitanul a marcat golul egalării și al calificării în minutul 90. La cinci minute după ce Promes punctase pentru 2-1.

"Nimeni nu se aștepta ca noi să câștigăm grupa", a declarat Koeman. "Sigur, nici nu voiam să retrogradăm în Liga B, dar să fim primii e un vis"

25,7 ania fost media de vârstă a primului "11" portocaliu împotriva Germaniei

Final Four, în iunie 2019, în Portugalia

Olanda s-a calificat în primul Final Four al Ligii Națiunilor, alături de Elveția, Portugalia și Anglia. Semifinalele vor avea loc pe 5 și 6 iunie, la Porto și Guimaraes, iar cele două finale pentru trofeu și pentru locul 3 se vor desfășura pe 9 iunie, ultimul act fiind la Porto. Tragerea la sorți e programată pe 3 decembrie. 

"Această echipă plină de talent a crescut enorm în ultimele luni. Vom avea două meciuri frumoase vara viitoare"Ronald Koeman, selecționer Olanda

"E un sentiment fantastic să terminăm grupa pe locul 1. Trebuie să fim mândri de ce am realizat"
Virgil van Dijk, căpitan Olanda

Vezi și: GALERIE FOTO Imaginile tulburătoare cu Ovidiu Hațegan fac înconjurul planetei! Românul a izbucnit în plâns după Germania - Olanda 2-2: "A aflat la pauză"

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează