INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PRELIMINARII CM 2022

Șoc la Dublin! Atacantul lui Mircea Lucescu aduce prima victorie „afară” după 12 ani

Gerson Rodrigues a adus victoria pentru Luxemburg în meciul cu Irlanda
Gerson Rodrigues a adus victoria pentru Luxemburg în meciul cu Irlanda

Articol de - Publicat duminica, 28 martie 2021 12:50 / Actualizat duminica, 28 martie 2021 13:23

Gerson Rodrigues (25 de ani) a dat lovitura pe final, aducând victoria pentru Luxemburg în partida cu Irlanda. Selecționerul Stephen Kenny (49 de ani) are șase eșecuri în 10 meciuri și niciun succes de când îi pregătește pe irlandezi.

Nu mai câștigase de cinci luni și jumătate, de la un 2-1 în Muntenegru în Nations League, și nu a învins decât Cipru și Azerbaidjan în ultimii 2 ani. Clasată pe 98 în lume în topul FIFA, Luxemburg a dat lovitura la Dublin (1-0 cu Irlanda). Doar al doilea succes în deplasare în istoria participării la calificările pentru Mondiale, la peste 12 ani depărtare de la istoricul 2-1 cu reprezentativa Elveției.

Gerson Rodrigues, gol de la 25 de metri

Eroul de pe "Aviva Stadium" a fost Gerson Rodrigues, atacantul lui Mircea Lucescu de la Dinamo Kiev. Portughezul de origine, 25 de ani, care joacă pentru Marele Ducat a punctat cu un șut de la 25 de metri. Tot el marcase decisiv în septembrie la Baku în Liga Națiunilor cu Azerbaidjan (2-1).

Continuă prăbușirea pentru Irlanda

După ce a ratat prezența la Euro 2020, cedând la loviturile de departajare în semifinala barajului cu Slovacia, Irlanda (#42 FIFA) n-a învins pe nimeni în zece întâlniri cu Stephen Kenny pe banca tehnică, având șase înfrângeri și compromițându-și în mare măsură șansele să ajungă în Qatar.

România - Germania » Cum ar putea arăta primul ”11” al tricolorilor

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Stale Solbakken, după corecția primită din partea turcilor: „Ne-au dat o mare lecție”

Experimentul batav » 5000 de fani au avut acces la la partida dintre Țările de Jos și Letonia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
leu.mr
leu.mr  •  29 Martie 2021, 13:18

Alt ziarist care da verdicte dupa doar doua meciuri !

Vezi toate comentariile (1)
Comentează