INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PRELIMINARII CM 2022

Stale Solbakken, după corecția primită din partea turcilor: „Ne-au dat o mare lecție”

Stale Solbakken, după corecția primită din partea turcilor: „Ne-au dat o mare lecție”
Sursa foto: Reuters
Stale Solbakken, după corecția primită din partea turcilor: „Ne-au dat o mare lecție” Sursa foto: Reuters

Articol de - Publicat duminica, 28 martie 2021 12:17 / Actualizat duminica, 28 martie 2021 13:04

Turcia a învins Norvegia cu scorul de 3-0, în al doilea meci din preliminariile pentru CM 2022. În acest moment, echipa pregătită Şenol Güneş se află pe prima poziție a grupei G, cu maxim de puncte.

Şenol Güneş scrie istorie cu naționala Turciei în grupa G, în care deja a pus la colț favorita din Țările de Jos. Niciodată în istoria preliminariilor CM n-a început cu două succese consecutive! Sâmbătă seară, a impresionat din nou prin eficiență, defilând (3-0) la Malaga contra Norvegiei.

Stale Solbakken: „Acolo s-a rupt totul”

Selecționerul Stale Solbakken a recunoscut inferioritatea elevilor săi, care marcaseră destul de greu și cu Gibraltar: „Turcia ne-a predat o mare lecție. Am fost instabili în momentele critice, n-am jucat lucid și inteligent. Ne-au lipsit ambiția și entuziasmul, aici s-a făcut clar diferența.

Cele trei goluri încasate au fost de-a dreptul ridicole, iar al doilea, din corner, de coșmar. Știam cum gestionează adversarii aceste faze fixe, dar tot ne-au surprins. Acolo s-a rupt definitiv meciul!”.

Şenol Güneş: „Nimic nu e imposibil”

Ozan Tufan a deschis și a închis scorul (reușita a doua fiind un golazo din afara careului), prin prima sa „dublă" pentru reprezentativa Semilunei. Mijlocașul lui Fenerbahçe e printre cei mai în formă în acest sezon, influențând la club zece goluri, marcator inclusiv în derby-ul cu Beșiktaș. 

„Îmi felicit jucătorii, și președintele nostru a făcut-o, sunând în vestiar după meci. Nu este nimic care să ne fie inaccesibil. Ne aflăm abia la începutul calificărilor și jucăm cu entuziasm, luând fiecare partidă în parte. Planul nostru a funcționat, ne-am apărat organizat și, deși norvegienii au evoluat cu două vârfuri, n-am primit gol. Suntem o echipă fericită”, a explicat Şenol Güneş.

Nu ne temem de nimeni. Am lucrat foarte bine la tactică decisă de antrenor și am luat cele trei puncte. De-acum încolo ne gândim serios la calificare la turneul final
- Çağlar Söyüncü, fundaș Turcia

6 pase decisiveare Yusuf Yazıcı de la debutul în naționala Turciei din 2017. Atacantul lui Lille e la egalitate de assisturi cu Cenk Tosun

VIDEO Moldovan s-a umplut de bani în Turcia: „La Fenerbahçe, cu Joachim Löw!”

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Scene uluitoare la Belgrad! Ronaldo a aruncat banderola și a ieșit de pe teren înainte de fluierul final!

Experimentul batav » 5000 de fani au avut acces la la partida dintre Țările de Jos și Letonia

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează