CAMPIONATE  ·  SPANIA

Miracol cu programele Mossad! Getafe a uimit Spania cu ajutorul softului de la  serviciile secrete israeliene

Articol de - Publicat joi, 23 mai 2019 15:16

Getafe, echipa cu cel mai mic buget din LaLiga, a prins locul 5, de Europa League, folosind softul de prevenire a accidentărilor dezvoltat de serviciile secrete israeliene

A fost atât de aproape de visul grupelor Ligii Campionilor, însă a terminat sezonul pe locul 5, calificându-se în Europa League. Cum a reușit Getafe, clubul cu cel mai mic buget din LaLiga, 53 de milioane de euro, să fie peste Sevilla, Espanyol, Bilbao și Betis? Unul din secretele echipei lui Pepe Bordalas este militar, programul de prevenire a accidentărilor musculare dezvoltat pentru agenții Mossad.

8 leziuni tot sezonul!

El Mundo a aflat despre „Zone7”, softul inventat de doi tineri cercetători israelieni ai unității 8200 a serviciilor secrete și ajuns în Spania datorită lui Jordi Cruyff, fost antrenor și director sportiv la Maccabi Tel Aviv.

Tal Brown și Eyal Eliakim, atrași apoi în Silicon Valley, au creat un sistem de monitorizare al corpului sportivilor de elită, la meciuri și la antrenamente, datorită căruia Getafe a a avut doar opt leziuni musculare în tot sezonul. Și niciunul nu a stat pe bară mai mult de 12 zile!

Investiție eficientă

Președintele clubului madrilen a înțeles că investiția (deloc mare) merită toți banii, în condițiile în care Bordalas avea la dispoziție doar 20 de jucători. E suficient să facem o comparație cu ce au avut de suferit cu problemele medicale Diego Simeone la Atlético și cei trei tehnicieni de la Real.Reacția lui Nicolae Ceaușescu, după ce a aflat că Ion Iliescu a preluat puterea. Discuția cu Elena: „Tu nu m-ai lăsat să-l...
Libertatea
Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
17:00 Fotbal, Liga 1
Chindia - Hermannstadt
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
20:00 Fotbal, Liga 1
Voluntari - Viitorul
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
20:30 Fotbal, La Liga
Levante - Real Sociedad
Digi 2, Telekom 2, Look Sport
21:30 Fotbal, Baraj Bundesliga
Heidenheim - Werder Bremen
Digi 4, Telekom 4, Look Sport 3
22:00 Fotbal, Premier League
Tottenham - Everton
Eurosport
23:00 Fotbal, La Liga
Sevilla - Eibar
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
Program TV complet

Liga 1