INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  GETAFE - REAL MADRID 0-3

GETAFE - REAL MADRID 0-3 // Zinedine Zidane îl elogiază pe Thibaut: „Courtois e cel mai bun portar din lume”

Articol de - Publicat duminica, 05 ianuarie 2020 11:38

Zinedine Zidane l-a elogiat pe Thibaut Courtois, care a salvat-o pe Real Madrid în trei situaţii critice în victoria cu Getafe, scor 3-0: „Şi-a demonstrat din nou valoarea, dar toţi jucătorii mei sunt cei mai buni. Şi Varane a fost decisiv la acele faze fixe".

„Cel mai bun atac e o apărare mare. «Dubla» lui Varane şi trei intervenţii formidabile ale lui Courtois au dus-o pe Real la egalitate cu liderul Barcelona. Madridul a întors roata cu Getafe, goluri mai multe, dar mai puţin fotbal", a titrat AS după victoria la o diferenţă înşelător de mare (3-0). 

Cu care a recuperat punctele pierdute acasă cu Bilbao şi a alungat frustrarea celor două jocuri consecutive fără să înscrie (nul a fost şi în Clasico). 

26din ultimele 28 de şuturi expediate pe poarta Madridului au fost rezolvate de Courtois, care are o medie de 0,58 goluri primite pe meci în acest campionat

„Gigantul Tibu” 

Altfel se putea termina pe „Coliseum” dacă nu făcea minuni portarul lui Real, numit Gigantul Tibu de jurnalul amintit, care enumereză şi prestaţiile excelente cu Sevilla (1-0), Atlético (0-0), Barça (0-0) şi Valencia (1-1). 

„Pentru mine, el este cel mai bun din lume. Şi-a demonstrat din nou valoarea, însă toţi jucătorii mei sunt cei mai buni

Şi Varane a fost decisiv la cele două faze fixe şi mereu e important să ai şi această armă pentru a suprinde adversarul, mai ales pe un teren de unde cu greu obţii puncte. E un campionat foarte complicat şi mă bucur că am început bine 2020, schimbând tendinţa anilor precedenţi”, a declarat tehnicianul francez.

12 aniau trecut de când un portar al lui Real (Casillas) n-a mai câştigat Trofeul Zamora. Courtois conduce acum în topul paradelor în duelul cu Oblak (Atletico) şi Unai Simón (Bilbao)

12 goluria primit defensiva lui Real în 19 etape, cea mai bună din LaLiga la egalitate cu Atlético. Madridul are 10 meciuri la rând fără înfrângere, cu 7 dintre ele fără gol primit

Atletico a revenit pe podium 

Trupa lui Simeone a profitat de egalul făcut acasă vineri de Sevilla (1-1 cu Bilbao) şi a făcut rocada pe locul al treilea, la golaveraj, câștigând cu 2-1 jocul cu Levante. Şi Atletico a suferit însă pe „Wanda Metropolitano" şi a avut nevoie de intervenţiile lui Oblak pentru a câştiga din nou la limită cu Levante. 

„Mâinile lui Dumnezeu" a fost titlul cronicii din AS, cu referire la cele două parade nemaipomenite în faţa lui Bardhi, ultima în prelungiri, care i-au adus premiul meritat de omul meciului. 

„Oblak ne câştigă multe jocuri şi ne-a scăpat de şocuri", l-a elogiat şi antrenorul argentinian. „Reflexul de la ultima fază a fost din instinct pur. Am avut noroc, dar puteam închide meciul mai devreme", a explicat slovenul. Toate golurile s-au strâns în 5 minute, într-un duel palpitant în care a debutat, la 17 ani, Germán Valera, atacant care l-a înlocuit pe João Félix în minutul 87.

Vezi și:

FOTO Nu s-au oprit până n-au pus-o la pământ » Statuia lui Zlatan Ibrahimovic nu mai există!

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează