INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

Alarmă cu Vialli: starea sa de sănătate s-a agravat în ultimele zile » E internat la Londra

Gianluca Vialli.
Foto: Imago
Gianluca Vialli. Foto: Imago

Articol de - Publicat marti, 20 decembrie 2022 12:09 / Actualizat marti, 20 decembrie 2022 15:05

Gianluca Vialli (58 de ani) se află internat într-un spital din Londra, unde se luptă cu o tumoare la pancreas. „Oaspetele nepoftit” îl pune iarăși la grea încercare pe fostul internațonal italian.

După teribila dispariție a lui Sinișa Mihajlovici la doar 53 de ani, din cauza unei leucemii, o altă veste proastă se abate asupra fotbalului italian. Gianluca Vialii este în stare gravă, și el având de luptat cu groaznica maladie, tumoare la pancreas de care suferă de aproape cinci ani. 

S-a retras din funcția deținută la Federcalcio, mai precis cea de șef al delegației squadra azzurra, pentru a se interna în spital în vederea tratamentului bolii ce nu-i dă pace. A zburat la Londra, unde urmează să ajungă și mama sa de 87 de ani spre a-i fi alături.

S-a retras temporar

Liderul Sampdoriei „tricolore", cu Vujadin Boșkov pe banca tehnică, Gianluca are de susținut cea mai grea partidă, cea pentru supraviețuire. Vialli a denumit cancerul „un oaspete nepofit, un partener de călătorie pe care aș fi dorit să nu-l întâlnesc niciodată", în mesajele pe care le-a transmis despre starea sa de sănătate. 

Miercuri, a dat anunțul că renunță temporar la serviciul său de la națională, cel puțin până la vară, eliberându-se de îndatoririle actuale și viitoare la lotul selecționerului Roberto Mancini, cu care este și bun prieten.

Mesaje de la colegi

Luni, ajuns în capitala Regatului Unit, Vialli a trebuit să meargă la spital, pentru că starea lui s-a înrăutățit din nou. A ales clinica unde a mai efectuat două cicluri de chemioterapie pentru a învinge boala descoperită în 2017. La Londra locuiește de mai mulți ani și acolo a zburat de la Cremona și Maria Teresa, mama sa, semn că situația e chiar îngrijorătoare. 

Gianluca anunțase de ceva vreme că vrea „să-și folosească toate energiile psiho-fizice pntru a-și ajuta corpul să depășească această fază a maladiei". A primit imediat o grămadă de mesaje de încurjare și de susținere din partea foștilor colegi și colaboratori, Ravanelli, Cabrini, Marchisio, Terry, și de la oameni de sport, Gravina, Fedez, Salvini șl Lapo Elkann.

16 goluri în 59 de partidea reușit Vialli în tricoul squadrei azzurra. La cluburi, a evoluat la Cremonese, Juventus, Sampdoria și Chelsea, cu 259 de goluri în 673 de meciuri

14 trofeea cucerit Gianluca la cluburi în 19 ani de carieră, între care două titluri de campion, în Serie A și Premier League, Liga Campionilor, Cupa Cupelor și Cupa UEFA

Citește și:

Ronaldo, mesaj pentru Lionel Messi după finala Mondialului: „Suntem milioane care te aplaudăm! Fotbalul tău depășește orice rivalitate”

Prima reacție a lui Mbappe după finala Mondialului » 2 cuvinte și peste 2 milioane de aprecieri în 25 de minute

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
cronicaruldefotbal
cronicaruldefotbal  •  20 Decembrie 2022, 16:51

Sa fie asta rezultatul dopajului din tinerete? Hmm... greu de spus ! Sa i uram sanatate ca a fost un jucator mare !

Vezi toate comentariile (1)
Comentează