INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FIFA

Gianni Infantino, reales președintele FIFA „cu un ropot de aplauze”, ca la Congresul PCR » Halucinant! A sugerat că ar merita să fie președinte „pentru totdeauna”

Gianni Infantino a fost reales în funcția de președinte al FIFA. 
Foto: Imago
Gianni Infantino a fost reales în funcția de președinte al FIFA. Foto: Imago

Articol de - Publicat joi, 16 martie 2023 12:30 / Actualizat joi, 16 martie 2023 18:37

Avocatul elvețian Gianni Infantino, 52 de ani, din 2016 la șefia FIFA, va conduce forul mondial încă patru ani (2023-2027). Va continua aproape sigur până în 2031. Ar vrea mai mult și are deja trei ani de care nu ține cont, afirmând că perioada 2016-2019 nu poate fi înregistrată ca mandat, pentru că a fost incomplet.

În această dimineață, Gianni Infantino și-a asigurat încă un mandat ca președinte FIFA. Al treilea, în mod normal, dar al doilea înregistrat, a anunțat elvețianul în vârstă de 52 de ani, pretinzând că primul (2016-2019) nu a contat, fiind incomplet.

Ce a decis azi ÎCCJ în procesul pentru palmares dintre FCSB și CSA Steaua!
FCSB - CSA STEAUA
Ce a decis azi ÎCCJ în procesul pentru palmares dintre FCSB și CSA Steaua!

Gianni Infantino, din nou fără contracandidat la alegerile pentru șefia FIFA, ca Răzvan Burleanu și Aleksander Čeferin

Reales în 2019 prin aclamații, Infantino și-a păstrat scaunul și acum. La Kigali, capitala Rwandei, în cel de-al 73-lea Congres FIFA, reprezentanții celor 211 federații mondiale, inclusiv Răzvan Burleanu, l-au aplaudat încă o dată în semn de confirmare. „Un ropot de aplauze”, a scris RMC Sport. Precum la ședințele PCR cândva.

Din nou, fără contracandidat, precum Răzvan Burleanu, în 2022, și cum se va întâmpla și cu Aleksander Čeferin la șefia UEFA, în aprilie, la Lisabona.

Gianni Infantino, susținut de Paul Kagame, dictatorul Rwandei: „Constante critici ipocrite”

A declarat că „nu s-a înregistrat niciun incident în Qatar”, la ultimul Mondial, fără a aminti niciun cuvânt despre miile de muncitori morți pe șantierele turneului final. A fost susținut de Paul Kagame, președintele Rwandei, dictatorul cu trecut militar care conduce țara din 2000. De 23 de ani! 

„Trebuie să ținem părțile urâte ale politicii departe de sport, am văzut toți anul trecut, cu acele constante critici ipocrite ale Cupei Mondiale”, i-a luat partea Kagame.

Puternic contestat, mai ales la CM 2022 din Qatar, unde a spus „Mă simt arab, african, gay, cu dizabilități, mă simt ca un muncitor migrant”, afirmând că a fost discriminat când era copil de origine italiană în Elveția, Infantino a crescut rezervele financiare FIFA și a mărit sumele de bani destinate federațiilor și confederațiilor lumii fotbalului. Și-a asigurat astfel sprijinul electoral.

Gianni Infantino, după ce a fost ales președintele FIFA: „Vom trece de la 7 la 11 miliarde de dolari”

Potrivit corespondentului Sky News, Rob Harris, Infantino a sugerat posibilitatea de a rămâne liderul FIFA „pentru totdeauna”, ținând cont de câștigurile financiare ale organismului internațional în această perioadă. A precizat însă că „am vrut doar alt mandat de patru ani”.

„Vom trece de la 7 miliarde de dolari, rețeta ciclului 2019-2022, la 11 miliarde, în următorul”, a anunțat avocatul. „Nu poți câștiga asemenea sume dacă nu ești o organizație puternică, solidă, și dacă nu ai încrederea tuturor”.

O mulțime de promisiuni după ce a fost ales președintele FIFA

A continuat să promită. „Vom schimba și la juniori. Mondialul U17, și la băieți, și la fete, se va disputa în fiecare an, în loc să se joace din doi în doi, și vor fi mai multe echipe implicate”, a marșat el. 

„Am discutat și de World Series FIFA, turneul intercontinental al naționalelor pentru luna martie, în anii pari fără Cupă Mondială, pentru a vedea înfruntându-se formații din diferite confederații”.

A vorbit și de modificările de regulament: „Vom dezvolta legea jocului și mai mult împreună cu IFAB. Avem acum VAR în aproape o sută de țări, vom prezenta un sistem VAR cu patru camere pentru țările mai puțin bogate și chiar un sistem cu o singură cameră, pentru ca toate asociațiile membre să poată avea VAR. 

Testăm, de asemenea, o nouă regulă a ofsaidului, care să favorizeze mai mult atacanții. Dorim ca fotbalul să fie mai atractiv pentru fani și telespectatori”.

Campionat Mondial cu 48 de echipe. Mondial al Cluburilor cu 32!

A vrut să aibă un Mondial XXL și a reușit. În 2026, va organiza primul turneu final cu 48 de echipe și 104 meciuri. A dorit și un Mondial al Cluburilor XXL și, în ciuda opoziției cluburilor, care acuzau supraîncărcarea calendarului, îl va avea. În 2025, competiția va include 32 de formații, 12 din Europa! Încercarea lui Infantino de a lovi Liga Campionilor, marea întrecere UEFA.

Oricât ar promite, nu va putea prelungi însă președinția sa dincolo de 2031. Regulile forului precizează limpede, maximum trei mandate, iar 2027-2031 ar fi ultimul.

În total, elvețianul va fi 15 ani în fruntea FIFA, nu mult mai puțin față de Blatter (17 ani), stăpân la Zürich între 1998 și 2015. Ambii s-au născut în cantonul Valais, la doar zece kilometri distanță. Blatter la Visp, Infantino la Brig.

Infantino i-a mulțumit dictatorului Kagame

Infantino a spus că președintele Rwandei l-a inspirat în cursa pentru șefia FIFA. În 2015, în plină campanie, ar fi vrut la un moment dat să renunțe la candidatură, dar Paul Kagame l-ar fi făcut să se răzgândească: "Atunci am început să lupt ca Rwanda. Fără ajutor, fără nimeni în spate, așa a crescut această țară", a spus elvețianul.

„SUA ne-au returnat banii furați de liderii corupți"

Deși mulți îl contestă, Infantino susține că totul e bine la Zürich. "Guvernarea FIFA e mult mai bună decât în trecut, am promis-o! Fiecare dolar investit e verificat de un organism independent", a declarat președintele, dezvăluind că „Statele Unite ne-au returnat 200 de milioane de dolari furați de liderii corupți. Politicienii cred și ei în noi". 

A mai spus: „Am insistat să schimbăm sistemul de transfer. La fiecare tranzacție, poliția descoperea diferite lucruri. Nu e normal ca, într-o piață a transferurilor în care se cheltuiesc 7 miliarde de dolari, să fie 700 de milioane comisioane și doar 70 de milioane să fie investiți în dezvoltarea fotbalului".

50de minute a durat discursul lui Gianni Infantino înainte de a fi reales președinte FIFA

Citește și: 

Se pregătește un transfer definitiv pe axa AC Milan - Real Madrid: detalii de la negocieri

Jurgen Klopp și Carlo Ancelotti, discuție la marginea terenului despre Manchester City și Guardiola: „Ăsta nu e fotbal!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (12)
Cristyan71
Cristyan71  •  16 Martie 2023, 18:52

Vorbeste de corupti avocatelul asta de Infantino dar încă nu se știe cum si-a achizionat o vila de nu știu câte milioane de dolari în Riyadh........

laurkro
laurkro  •  16 Martie 2023, 17:01

Fotbalul a fost confiscat de mafie. O noua organizație cu interese oculte. După acel model, avem FRF, care face tot ce poate sa își depășească mentorii din UEFA și FIFA.

cpt.ahab
cpt.ahab  •  16 Martie 2023, 15:30
Postat de liviuemil pe 16 Martie 2023, 15:02

Asta e Iliescu 2 !!! Si ala era cu mandatul incomplet.

Exact!

Vezi toate comentariile (12)
Comentează