INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  LA LIGA

Pere Guardiola anunță ce urmează pentru Michel, antrenorul care uimește Europa cu Girona

Michel, antrenorul de la Girona // foto: Guliver/gettyimages
Michel, antrenorul de la Girona // foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat vineri, 05 ianuarie 2024 12:26 / Actualizat vineri, 05 ianuarie 2024 12:37

Pere Guardiola (47 de ani), președintele revelației din Spania, Girona, spune că antrenorul Michel Sanchez (48 de ani) este liber să plece oricând va primi o ofertă care să-l atragă. De serviciile lui ar fi interesată Newcastle.

Girona este revelația fotbalului european în acest sezon, locul 2 în Spania, la egalitate de puncte (48) cu liderul Real Madrid.

Catalanii joacă senzațional sub comanda lui Michel Sanchez, cel care i-a și readus în prima ligă, iar interesul față de serviciile antrenorului în vârstă de 48 de ani a crescut vertiginos.

Pere Guardiola, președintele celor de la Girona, spune că nu se va opune plecării lui Michel, în caz că el va dori să dea curs unei oferte.

Răsturnare de situație. Primul eșec în „mercato” pentru Dan Șucu!
RAPID
Răsturnare de situație. Primul eșec în „mercato” pentru Dan Șucu!

Pere Guardiola, despre Michel: „Dacă va avea o ofertă de la Bayern, îl duc eu cu mașina la Munchen!”

„Poate pleca oricând vrea, el își decide viitorul, a câștigat acest drept. Dacă vine vreo ofertă și îl încântă, mulțumim și la revedere!

Vă asigur că dacă va avea o ofertă de la Bayern, de exemplu, îl duc eu cu mașina la Munchen.

Ce a făcut pentru Girona este ceva față de care să fim mereu recunoscători. Ar fi putut să meargă altundeva în Europa și să ajungă în top 7, dar a ales să facă asta alături de noi.

Nu știu cât timp va mai fi la noi, dar vom încerca să-i punem la dispoziție jucători talentați câtă vreme va fi”, a afirmat Pere Guardiola pentru publicația Relevo.

Președintele de la Girona anunță: „Nu intenționăm să vindem pe nimeni”

Referitor la plecările de jucători, Aleix Garcia și Artem Dovbyk fiind curtați de echipe importante, președintele Gironei a spus:

„Momentan nu avem nicio ofertă, sunt numai zvonuri. Nu avem ofertă de la Barcelona pentru Aleix, nu avem de la Chelsea pentru Dovbyk, nu avem pentru nimeni. Și nici nu intenționăm să vindem pe cineva.

Omule, adevărul este că avem un lot bun! Bineînțeles, oamenii observă asta pentru că ne descurcăm bine. Nu vrem ca Aleix să plece, ce dorim este ca în ianuarie să nu se întâmple nimic, sau să se întâmple foarte puține lucruri”.

Michel a făcut o treabă excelentă pe oriunde a trecut

Michel, pe numele lui întreg Miguel Ángel Sánchez Muñoz, a preluat-o pe Girona în vara lui 2021, a promovat-o din primul sezon, iar în doar a doua stagiune în elita Spaniei reușește un parcurs de poveste.

Reușitele lui Michel la Girona nu ar trebui, totuși, să surprindă. Înainte de Girona, antrenorul madrilen în vârstă de 48 de ani a mai pregătit două formații, pe Rayo Vallecano și Huesca, iar la fiecare dintre ele a reușit performanțe deosebite.

Cu Rayo, pe care a condus-o în perioada februarie 2017 - martie 2019, Michel a promovat în prima ligă câștigând eșalonul secund.

La Huesca, la cârma căreia s-a aflat între iulie 2019 și ianuarie 2021, a repetat performanța, promovând în elita Spaniei de pe primul loc în liga secundă!

În fiecare dintre cazuri, Michel s-a împotmolit după promovarea în prima ligă. La Girona, pare să fi găsit soluția la problemele experimentate în anii precedenți.

Mai multe știri din Spania:

Planul făcut de o echipă de liga a patra pentru partida cu Real Madrid din Cupa Regelui. Ce dorințe au amatorii de la Arandina!
SPANIA
Planul făcut de o echipă de liga a patra pentru partida cu Real Madrid din Cupa Regelui. Ce dorințe au amatorii de la Arandina!
Cele 5 secrete catalane » Cum a ajuns Girona să șocheze fotbalul european: antrenor versat, melanj perfect în lot + A reinventat ce au „aruncat” Barcelona și Real Madrid!
LA LIGA
Cele 5 secrete catalane » Cum a ajuns Girona să șocheze fotbalul european: antrenor versat, melanj perfect în lot + A reinventat ce au „aruncat” Barcelona și Real Madrid!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
Van_Basten
Van_Basten  •  05 Ianuarie 2024, 13:49

Michel este bun dar George este si mai bun. Primul loc in Mamaliga.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează