INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  GSP LIVE

GSP LIVE // VIDEO 5 povești de marcă din cariera legendarului Roberto Baggio, dezvăluite în studioul GSP Live: de la conflictele cu Lippi și Sacchi, până la un caz incredibil de șantaj: „Altfel nu juca la Mondial”

Roberto Baggio a ratat la penalty-uri în finala cu Brazilia din 1994, pierdută la loteria penalty-urilor // FOTO: Guliver/Getty Images
Roberto Baggio a ratat la penalty-uri în finala cu Brazilia din 1994, pierdută la loteria penalty-urilor // FOTO: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat luni, 08 aprilie 2019 11:39

Luigino Pellegrini, fostul impresar al legendarului Roberto Baggio, acum în vârstă de 52 de ani, a făcut o serie de dezvăluiri de marcă în studioul GSP Live, toate avându-l protagonist pe fostul star de la Fiorentina, Juventus, Milan și naționala Italiei.

VIDEO cu cele 5 povești cu Roberto Baggio în prim plan

1. Șantajat pentru a juca la Mondialul din 1990

„Am primit un telefon de la Umberto Agnelli (n.r - fost președinte onorific la Juventus Torino). «Doriți să jucați la Mondialul din Italia? Atunci veniți la Juventus». 100% nu ar fi jucat la Mondialul din 1990 dacă nu se transfera de la Fiorentina la Juventus. Baggio a refuzat să plece la Juventus, dar n-a putut să rămână la Fiorentina. A fost un șantaj incredibil!”.

2. Paravan între BaggiO și interesele din exterior

M-am băgat în fața lui Roberto când au început să i se propună lucruri, inclusiv fetițe. Am fost amenințat, dar acesta este caracterul meu, sunt cu cineva până la capăt”, spune fostul impresar. 

3. Conflictele cu Marcelo Lippi și Arrigo Sacchi

„Marcelo Lippi (n.r - tehnician care l-a pregătit pe Baggio la Juve și Inter) n-a știut să-l lase pe Baggio în fața lui. Așa face un antrenor bun. Nu mi-a plăcut cum l-a tratat pe Baggio. Echipa trebuie să fie primordială, abia apoi să fie antrenorul”.

„Roberto și-a făcut bagajele să plece acasă când a fost schimbt cu Norvegia la Mondialul din 1994 (n.r - a fost înlocuit de selecționerul Arrigo Sacchi în minutul 22 al confruntării cu Norvegia, 1-0, din grupe). I-a cerut scuze Sacchi și a rămas până la urmă în lot, iar Baggio a dus echipa până în finală (n.r -pierdută în fața Brazilei la loteria penalty-urilor)

4.  A refuzat un contract triplu

„Roberto a făcut bani, dar a suferit enorm. A plâns, l-am văzut când plângea, a fost un suflet mare. A refuzat o ofertă de 3 ori mai mare de la o altă firmă de echipament sportiv, dar el a refuzat” (n.r - Baggio a rămas fidel brand-ului Diadorra, deși a avut ofertă de la Nike).

5. Roberto Baggio și o pasiune nebună pentru vânătoare

„În Argentina e rai pentru vânătoare! Viața lui e ghidată de vânătoare. În 1994, în timpul Mondialului, eu eram în Argentina să cumpăr o fermă de sute de hectare. Roberto Baggio m-a trimis la 4 dimineața să filmez rațele și gâștele dintr-un lac. El era la Mondial, la New York, iar eu i-am trimis video de pe lac. Am făcut scouting de rațe!”

Vezi și: VIDEO EXCLUSIV // Interviu spectaculos cu Anamaria Prodan și Adrian Thiess: Giovanni Becali, ironizat + declarații tari: „Eu sunt Rolls Royce, frații Becali sunt Volkswagen”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
constanteanul
constanteanul  •  08 Aprilie 2019, 21:15

Și Codiță se înscrie în galeria idioților care consideră că vânătoarea ar fi ceva distractiv. Păcat !

Vezi toate comentariile (1)
Comentează