INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  GSP LIVE

GSP LIVE // VIDEO Geraldo Alves, coechipier cu Rivaldo la AEK Atena: „Era din altă lume” + Ce spune despre atmosfera din Grecia

Articol de GSP - Publicat marti, 29 octombrie 2019 11:19

Geraldo Alves (38 de ani), fost fundaș la FCSB, Petrolul și Astra Giurgiu în Liga 1, a fost invitatul lui Victor Vrînceanu la GSP Live și a vorbit despre experiența de la AEK Atena, unde a fost coleg cu brazilianul Rivaldo (47 de ani), în sezonul 2007-2008. 

„Rivaldo a fost cel mai bun fotbalist cu care am jucat. Pentru mine a fost ceva din altă lume. A contat pentru mine atunci când m-am dus la AEK pentru că mi-au spus «Vine Rivaldo și facem echipă mare». Să vezi un jucător care a fost cel mai bun din lume, să vezi cum se antrena, cum prelua mingea. Dacă vezi cum se antrena... E ceva din altă lume. Atunci vezi de ce a ajuns jucător așa mare. Eu pe lângă el eram un jucător mic. Vezi diferențe de mentalitate. E ceva incredibil. Diferența se face din cap”, a spus Geraldo Alves, la GSP LIVE.

12 goluriîn 35 de meciuri a marcat Rivaldo pentru AEK Atena

Portughezul a activat la AEK în perioaa 2007-2010 și a fost cucerit de atmosfera pe care o fac suporterii de acolo. De acolo a venit în România, la FCSB.  

„A fost o experiență foarte bună acolo. Se vede fotbalul altfel. Acolo presiunea suporterilor e foarte mare. Noi de multe ori am ieșit de pe teren cu escorta. Din fericire nu am trăit ceva foarte grav, pentru că mereu ne luptam pentru primul loc. Pe mine mă ajută foarte mult această atitudine a suporterilor. Acolo trăiai la maximum. Te simți jucător. Cred că cel mai bun meci al meu acolo a fost cel din Europa League cu Salzburg, în care am dat gol. Într-un meci cu Olympiakos, venise un antrenor sârb, se accidentase fundașul stânga și a întrebat cine de pe bancă joacă pe acel post. Nimeni nu voia să joace, iar eu am spus că pot să joc fundaș stânga. Mă bucur că am avut atitudinea asta, pentru că am jucat bine. Domnul Pițurcă m-a văzut fundaș stânga și m-a adus în România”, a povestit Geraldo Alves.

51 de meciuria jucat Geraldo Alves pentru AEK Atena, în cele trei sezoane petrecute în Grecia

VEZI ȘI: 

GSP LIVE // VIDEO Jose Mourinho l-a debutat pe Geraldo Alves la Benfica: „Mi-au tremurat picioarele” + Cum a gestionat un vestiar de vedete

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează