INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Guardiola atacat de un fost coleg: „E dezgustător! Nu știu cine îl manipulează, nu înțeleg de ce face asta”

Santiago Canizares l-a criticat dur pe Guardiola, fostul său coleg de la echipa națională a Spaniei, pentru mesajul politic pe care îl transmite. Foto: Guliver/GettyImages
Santiago Canizares l-a criticat dur pe Guardiola, fostul său coleg de la echipa națională a Spaniei, pentru mesajul politic pe care îl transmite. Foto: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat joi, 18 iunie 2020 23:29 / Actualizat joi, 18 iunie 2020 23:47

Santiago Canizares, 50 de ani, l-a criticat dur pe Josep Guardiola, fostul său coleg de la echipa națională a Spaniei, pentru mesajul politic pe care îl transmite. Antrenorul lui Manchester City este un susținător vocal al independenției regiunii Catalunya față de Spania.

„Îmi amintesc în '92 când vorbeam cu Guardiola despre politică pe un ton moderat. Puteam inclusiv să glumim cu blândețe. Era amuzant ce vorbeam. Dacă cineva era la cealaltă extremă, nu conta, ne toleram, glumeam. Așa mi-l aminteam eu pe Pep. Vorbeam cu plăcere despre politică, complet diferit față de acum. Acum, totul e dezgustător, nu ne mai tolerăm unii pe alții. Guardiola a spus că iubește Catalunya. 

Eu la națională nu l-am văzut niciodată nemulțumit, nici pe el, nici pe alții. Doar Oleguer a venit să discute cu Aragones, rugându-l să nu-l mai cheme la lot pentru că nu era ceea ce își dorea. E singurul care a avut curajul să o spună. Dar Pep a fost mereu încântat să vină la națională. Îmi amintesc că odată am plâns amândoi după ce am pierdut un meci. Nu l-am văzut niciodată să renege naționala Spaniei”, a spus Santiago Canizares într-un dialog cu statisticianul spaniol Alexis Martin, cunoscut în mediul online drept Mr. Chip.

„Nu poți să negi ce simți, ce iubești. Iar eu mă simt legat de țara mea, de Catalunya. Sunt legat de ce simt în mintea mea, dar și în sufletul meu”
Guardiola despre independența Catalunyei

Guardiola atacat de un fost coleg: „E dezgustător! Nu știu cine îl manipulează, nu înțeleg de ce face asta”
Santiago Canizares. Foto: Guliver/GettyImages

Canizares: „Guardiola e singurul coleg cu care am pierdut legătura”

Născut la Madrid, Canizares mărturisește că tehnicianul lui City e singurul coleg de la naționala Spaniei din generația care a câștigat aurul la Jocurile Olimpice din 1992 cu care nu mai ține legătura.

„Nu știu ce s-a întâmplat cu Pep, am pierdut legătura cu el. Avem un grup toți cei care am jucat la Jocurile Olimpice. Suntem toți acolo, Luis Enrique, Abelardo... mai puțin Pep. Poate pentru că acum e faimos. Nu-l critic pentru că nu e cu noi în grupul ăsta, înțeleg că e foarte stresat cu antrenoratul și nu are chef de glume”, a spus Canizares.

„Mă supără foarte mult când cineva vorbește urât despre Spania. Am fost cu Guardiola la națională, am plâns amândoi când ne-au eliminat la Boston, la Mondialul din 1994. Nu știu când și-a schimbat convingerile. Nici el, nici o mare parte din societate încât am ajuns să ne certăm. Nu mai putem nici să facem autocritica meciului la care ne uităm. Când ne-au fost furate creierele? Când i-au schimbat creierul lui Guardiola? Ce nevoie are el de așa ceva? El nu e băiat rău, dar nu știu cine-l manipulează politic, nu înțeleg”
- Santiago Canizares

Canizares a evoluat în 46 de meciuri la naționala Spaniei, a trecut pe la Real Madrid, Elche, Merida, Celta Vigo și Valencia, retrăgându-se în 2008, după ce a câștigat patru titluri, o Cupă, două Supercupe, Liga Campionilor, Supercupa Europei și Cupa UEFA.

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Explicație halucinantă pentru eroarea sistemului Hawk-Eye la golul anulat lui Sheffield: „Să râd sau să plâng?”

John Terry, scandal după ce a cheltuit primii bani câștigați la Chelsea + Aproape de bătaie cu Petrescu: „Mi-a pus mâna în gât și m-a amenințat”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (5)
1887248954618984
Kocsis Tibor  •  19 Iunie 2020, 15:46

Ce treaba au petrodolarii cu optiunea lui politica ?

1887248954618984
Kocsis Tibor  •  19 Iunie 2020, 15:46

Ce treaba au petrodolarii cu optiunea lui politica ?

belane
belane  •  19 Iunie 2020, 14:03
Postat de mister_ilie pe 19 Iunie 2020, 10:30

In mintea limitata a lui Canizares, un om nu poate sustine o cauza sau avea o opinie din proprie initiativa, automat trebuie sa fie manipulat sau cumparat de cineva. E echivalentul baietilor de la noi care te acuza ca te-a platit Soros / Bill Gates daca ai o opinie care divagheaza minimal de la viziunea lor ingusta asupra universului.

Corect ! Insa trebuie mentionat ca sunt doua extreme normalizate in mintile comentatorilor politici online de la noi : daca ai opinii asemanatoare sau aprobate de fluxul cultural influentat in mare, sa zicem, de miscari de genul #Rezist vei fi acuzat, cum ai spus tu, ca te-a platit Soros/Bill Gates in schimb daca ai opinii divergente sau contradictorii fata de acest flux esti acuzat ca faci jocurile rusilor, ca esti rusofon putinizat.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează