INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

Explicație halucinantă pentru eroarea sistemului Hawk-Eye la golul anulat lui Sheffield: „Să râd sau să plâng?”

Golul refuzat lui Sheffield în remiza cu Aston Villa, 0-0 // foto: Guliver/gettyimages +10   FOTO
Golul refuzat lui Sheffield în remiza cu Aston Villa, 0-0 // foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat joi, 18 iunie 2020 18:20 / Actualizat joi, 18 iunie 2020 18:20

Chris Wilder (52 de ani) se amuză, dar managerul lui Sheffiecld e furios. Echipa sa a înscris în meciul cu Aston Villa (0-0), balonul a depășit clar linia porții și totuși golul a fost anulat. Hawk-Eye și VAR au eșuat!

Un episod uluitor la Birmingham, tehnologia fiind inutilă. Mingea a trecut cu mult linia porții, sistemul Hawk-Eye nu a reacționat, VAR nu a intervenit, golul nu a fost acordat. S-a terminat 0-0, în loc de 0-1.

A căzut cu mingea în spatele barei

În minutul 42, pe atacul lui Sheffield, Norwood a centrat din lovitură liberă, goalkeeperul Nyland prinzând balonul și căzând cu el în plasa laterală. Câteva clipe, acesta s-a aflat în spatele barei, cu tot cu minge. Și totuși, alarma de la ceasul arbitrului nu a sunat. „Centralul" Michael Oliver nu a validat reușita oaspeților.

„Prima oară în 9.000 de meciuri” când s-a întâmplat așa ceva

La pauză, Jamie Redknapp, fost fotbalist, analist Sky Sports, a dezvăluit: „În vestiar, Oliver tocmai a spus că a fost gol". Era prea târziu pentru a mai putea schimba ceva. Hawk-Eye Innovations, firma care a instalat „Goal Line Technology”, a dat un comunicat cum s-a încheiat meciul. 

Le cerea scuze celor de la Sheffield, explicând că „portarul, fundașul și bara au blocat semnificativ imaginile transmise de cele șapte camere instalate în tribune în zona careului. Ceea ce nu s-a mai întâmplat în peste 9.000 de meciuri în care sistemul Hawk-Eye a fost folosit".

+6 FOTO

Chris Wilder: „Totul e o farsă!”

Nu l-a convins pe Chris Wilder. „Aceasta a fost, fără îndoială, cea mai proastă hotărâre luată de când apelăm la tehnologia video. Nici nu știu dacă să râd sau să plâng. Arbitrul mi-a zis că a simțit că mingea a depășit linia, dar el trebuie să se bazeze pe Hawk-Eye când ia decizia. Am râs atunci, e singurul mod în care pot reacționa, însă totul e farsă! Deja au apărut primele glume pe acest subiect", a declarat managerul lui United. 

„Mă așteptam la așa ceva în Graves Park din Sheffield, pe terenul 17, într-o dimineață de duminică întunecată, acoperită de ceață. E dificil de acceptat ce mi se spune, că șapte camere nu au văzut golul și că asta s-a întâmplat prima oară în peste nouă mii de partide. Dar accept, n-am ce face". 

Cu o victorie, Sheffield ar fi urcat pe locul 5 (46p), la doar două puncte de Chelsea și de ultima poziție care asigură prezența în grupele Champions League. Vezi clasamentul din Premier League AICI.

„Dacă tehnologia de linia porții n-a funcționat, atunci asistentul video Paul Tierney trebuia să-i spună arbitrului: «Stop, a fost gol!». VAR a fost adus pentru a pune capăt scandalului, dar asta e o situație scandaloasă. Cât despre Hawk-Eye, explicația mi se pare bizară. Cum să fie imaginea blocată? Noi am văzut limpede mingea” - Mark Clattenburg, fost arbitru englez

Match Preview. Everton - Liverpool. 21 iunie 2020

Citește mai multe știri din Premier League:

Manchester City - Arsenal 3-0. Impact teribil! Clipe de spaimă pe „Etihad”

Timo Werner, prezentat oficial de Chelsea! Suma plătită de echipa lui Frank Lampard

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează