INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PREMIER LEAGUE

Manchester City - Arsenal 3-0. Impact teribil! Clipe de spaimă pe „Etihad”

Eric Garcia a suferit o accidentare teribilă în meciul Manchester City - Arsenal 3-0 // Sursă foto: Getty +9   FOTO
Eric Garcia a suferit o accidentare teribilă în meciul Manchester City - Arsenal 3-0 // Sursă foto: Getty

Articol de - Publicat joi, 18 iunie 2020 09:55 / Actualizat joi, 18 iunie 2020 10:26

Manchester City - Arsenal 3-0. Eric Garcia (19 ani), stoperul catalan al „cetățenilor” a fost izbit violent de portarul Ederson (26), colegul său, prăbușindu-se fără suflare la pământ. A fost luat de pe teren după aproape 10 minute, pe targă, cu masca de oxigen pe față.

Pep Guardiola realiza că va fi greu pentru toate echipele să revină după 100 de zile de pauză, cu doar trei săptămâni de pregătire. Se aștepta la accidentări. „Să ne spunem rugăciunea și să fi norocoși". Nu voia să vadă însă o prostie a portarului său Ederson care se putea încheia tragic.

Manchester City - Arsenal 3-0. Impact teribil! Clipe de spaimă pe „Etihad”

Sursă foto: Captură Twitter 

Greșeala lui Ederson

Miercuri seară, în minutul 80 al restanței cu Arsenal, când Man. City conducea cu 2-0 și nu era niciun motiv de panică pentru „cetățeni", Ederson a ieșit la 20 de metri de poartă pentru a respinge mingea cu capul. Deși Aubameyang nu ar fi avut nicio șansă, erau trei fundași ai gazdelor atenți la el: Eric García, Kyle Walker și Fernandinho.

Ederson a degajat balonul, dar s-a ciocnit de García. Un impact teribil. Stoperul catalan, 19 ani, titularizat a treia oară în Premier League, s-a prăbușit pe spate, lovindu-se cu capul de pământ. Câteva clipe, a fost KO. Doctorii au intrat imediat pe teren. Știau ce înseamnă un asemenea șoc pentru cap, pentru gât, pentru coloană. I-au pus masca de oxigen și i-au fixat un guler cervical. Așa l-au luat, pe targă, după aproape zece minute. De la stadion, direct la spital.

„Era conștient"

„Suntem îngrijorați. Era conștient, reacțiile sale au fost bune, dar trebuie să așteptăm următoarele ore. O lovitură la cap e întotdeauna periculoasă", a declarat managerul lui City. 

A surprins reacția lui Ederson. În timp ce medicii aveau grijă de García, goalkeeperul brazilian râdea

+5 FOTO

15 meciuria jucat Eric García la City în ultimele două sezoane (7 în Premier League)

1,7 milioane de euroa plătit clubul englez pentru García în 2017 (transferat de la Barcelona)

Catastrofa David Luiz: „Doar eu sunt vinovat"

Cel mai slab de pe teren, David Luiz. El a fost marele vinovat de eșecul lui Arsenal. Intrat în minutul 24 în locul lui Pablo Marí (și Xhaka s-a accidentat la „tunari"), fundașul central brazilian a luftat incredibil în prelungirile primei reprize, iar Sterling a deschis scorul din spatele lui. 

Imediat după pauză (49), Luiz l-a agățat din spate în careu pe Mahrez. Eliminare și penalty, transformat de De Bruyne (51). Foden a făcut 3-0 (90). „Din cauza mea am pierdut", a recunoscut Luiz, sugerând că incertitudinea viitorului său (contractul îi expiră în două săptămâni) l-a făcut să greșească, dar regretul lui nu i-a impresionat pe analiștii Sky Sports. 

„Nu învață nimic niciodată", crede Gary Neville. Pentru Jamie Carragher, „Luiz nu mai poată fi păstrat la Arsenal". Carragher a criticat întreaga echipă londoneză: „Nu sunt suficient de buni. Arteta are enorm de muncit cu ei".

Citește mai multe știri din Premier League:

Moment INEXPLICABIL în primul meci de la reluarea Premier League: a trecut linia porții cu mingea în mâna, dar golul n-a fost validat

Impresionant! Marcus Rashford, fotbalistul care face guvernul să se miște. 1,3 milioane de copii ajutați datorită lui!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează